На изборите БСП ще се яви в коалиционен състав

Зафиров: Не знам дали Нинова ще остане в партията
10 авг 2024 16:30, Инна Ангелова
69
На изборите БСП ще се яви в коалиционен състав
Снимка: БГНЕС

“Националният съвет взе решение БСП да се яви на предстоящите парламентарни избори в коалиционен формат”, съобщи временно изпълняващият функциите на председател на "БСП за България" Атанас Зафиров на брифинг след заседанието на Националния съвет на партията.

Зафиров обясни, че Изпълнителното бюро на БСП е получило мандат да продължи с коалиционните преговори с оглед на притискащото време, в това число и за име на коалицията и за начин, по който да бъде сформирана.

Председателят на партията посочи, че на заседанието са приели и критерии и процедури за издигането на кандидатите за народни представители.

“До 6 септември трябва да приключат номинационните заседания на общинските конференции, а до 8 септември областните съвети на партията трябва да подадат проектолистите, които впоследствие да бъдат окончателно утвърдени от Националния съвет на партията, каза още Зафиров.

Зафиров отбеляза, че няма информация дали Корнелия Нинова ще остане в партията. "Включително и днешното поведение на хората, близки до нея, с изговорените лъжи за липса на кворум ясно показват манталитета", каа още той. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
C kaka cu бe'a no-goбpe, uмaxa cypaт! Cera caмo r$з...
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде на другарите успех, Бг по френската схема - леви, зелени и крайно леви.
43
2
 
8
 
! Отговори
нн преди 1 месец
Какви леви партии? Кой са те? Всичките се роени от БКП във времето, но времето им безвъзвранто отминава, било каквото било, сарите измират, новите в никакъв случай не са леви. Каквото и да правят БСП, те са бита карта, 4% ще са им много. А, какво си въобразяваха преди три години, 1 милион гласа и вземат власта, какви найвници. След изборите ще реват от злоба, че си заминават от политиката.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я прегледайте всички срещи на БСП през последните 3 години с президента и поведението на Атанас Зафиров! :D
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно Зафиров и компания се надяват коалиция от 15(!) леви партии да помогне на столетницата да не изпадне от парламента на следващите избори.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз въобще много ще се учудя, ако Нинова има знания за историята на БКП и Маркс извън задължителния минимум за университетското образование. Откакто тя е депутат и политик, никога не съм я чул да употребява лексика, която е специфична за марксизма. В БСП нея я привличаше само председателското място. Сега вече тя спокойно може да пенсионира Каракачанов и да вземе неговия пост, защото тя почти копира Джамбазки.
39
2
 
14
 
! Отговори
АЛО,бсп преди 1 месец
как да убедите българите в правотата си,като тоя председател изяжда сам цяло агне!
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не може да се прави коалиция на всяка цена. Станишев не е излизал от БСП, но Първанов обратно сам излезе от БСП и направи друга партия, да не говорим че обслужваше Герб. Дончева също не е в БСП по обективни причини, но тя много време седя извън парламента и сега иска да се върне в депутатския бюфет. Но реално Дончева беше от поколение с реално образование и култура, от друга страна.
37
1
 
10
 
! Отговори
Loyko преди 1 месец
Коалиция от 20 партии.Много малко ми се виждат.Да не би да става въпрос,че всеки член на БСП е отделна партия.Огромна коалиция, а едва ще влязат в Парламента.Трябва да се забрани коалиции да участват на избори.Само отделни партии,или двойна бариера за влизане в Парламента.
36
2
 
10
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
АБЕ, ПО- ДОБРЕ НЕ СЕ СЪБИРАЙТЕ, ЧЕ ЩЕ ПОЧНЕТЕ ПАК " ПАРТИЗАНСКИ ВОЙНИ" ЗА ПАРИ И ВЛАСТ, И НАКРАЯ ШЕ ПОЧНЕТЕ ДА БЕГАТЕ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА....ХАХАХАААА
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
2020г беше най жестоката световна КОВИД епидемия- ти можеш да ползваш цялата памет на чичко гугъл, а той помни- но един юмрук се навири точно в деня когато ЕК обяви че БГ е приета в чакалнята на еврозоната и от Кремъл го пришпориха...та като се заредиха едни протести- 4/5месеца- които много помогнаха на БГ икономика и на гръцките хотелиери край морето- през седмицата на платени от Кремълските олигарси протести- събота и неделя на море в Гръцко- кофти ли беше- хайде пак....
34
1
 
9
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
"КОАЛИЦИЯ" С КОГО, БЕ....СЪС САМИТЕ СЕБЕ СИ, ЗАЩОТО СЕ САМОИЗЯЖДАТЕ , КАТО СЕ СЪБЕРЕТЕ ЗАЕДНО ЗА ПАРИ И ВЛАСТ.......ТОВА ВИ Е ГЕНЕТИЧНО ЗАЛОЖЕНО!
33
1
 
12
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Петнадесет партии в коалиция, за да вземат пет процента. Това ще е грандиозен успех. Какво ли не видяхме вече.
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 32.По време на Борисов нямаше пандемия и война ,стига с тоя булшит
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
март 2020 г. / март 2021 г. - инфлация 0.6%, но април 2020 / април 2021 инфлацията скочи на 2,5% - справка НСИ - калкулатор на инфлацията. Борисов беше премиер до 12 май 2021 година, а когато при ББ инфлацията скочи на 2,5% средната в ЕС беше 0,5%
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще правят коалиция с над 20 партии - те в момента имат 18 депутата - деветнадесетия го изгониха
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
29- Хубаво се завъртя, ама кофти падна- я сега отвори Евростат- извади това, което си посочил и докажи, отвори същи и НСИ калкулатор инфлация и извади доказателствата- защото всички вярваме на факти, не на Кремълски проксита.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига си манипулирал!. Като даваш справка за инфлацияат в България при Борисов, дай справка и за инфлацията в ЕС. Защо ли ще се окаже, че при Борисов инфлацията е била двойно по-висока от средната за ЕС, а след него само с 50% по-висока.
27
3
 
8
 
! Отговори
ъъъъъ преди 1 месец
тия верно ли ше се явяват на избори
26
4
 
10
 
! Отговори
от бузлуджа преди 1 месец
леле какъв смях ше падне на изборите :) за да оцелее бсп са готови ленин да съживят с надежда за революция