Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад

Президентът очаква ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс
Обновена: 7 сеп 2024 12:36 | 7 сеп 2024 12:24, Елка Василева
331
Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс, това каза президентът Румен Радев, който участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град.

"Тук не става въпрос за вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ако едно общество продължава да се отнася с безучастие и да се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад", каза президентът.

Още по темата
Примирението със заграбването и унищожаването на бизнеси, с покваряването на цели институции и превръщането им в бухалка, с отявлената корупция, с чадъра на основните герои за грабежа на века - КТБ, всичко това, това примирение ни доведе до състоянието, в което сме днес. А именно в Народното събрание да проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите, опростачването на политическото пространство, рейдърското завземане на партиите, притискането и насаждането на страх", подчерта Радев.

"И най-отблъскващото и обидно и за интелекта на българите, и за нашите евроатлантически партньори, е че това се върши и цялата гротеска се разиграва зад паравана на евроатлантизма. И то от хора, санкционирани от нашите стратегически партньори за гранд корупция, които с поведение и действия рушат устоите на демокрацията и компрометират европейското ни бъдеще", каза още държавният глава.

Президентът очаква всички институции, служби, прокуратура, Народното събрание и партии ясно да се позиционират по този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия.

"Виждаме, че в момента партии, партийни лидери са се съсредоточили да представят отново красиви програми и проекти. Да, те са важни, те са необходими, но същите тези партии и лидери са се снишили и не смеят да се позиционират по този фундаментален обществен проблем, защото ако не го направят, всички тези красиви програми и проекти са обречени на провал, защото те не могат да отговорят на основния обществен въпрос. А той е за законосъобразността, за справедливостта и ширещата се безнаказаност, за градивна политика, основана на ценности, за утвърждаването ни като правова европейска държава. Ето това се очаква и това съм сигурен, че обществото очаква от партиите в тази кампания", заяви Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от Избори 2024
Кутев: Има вероятност БСП да падне под 4% на предстоящия вот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Почти могат да се намерят българи с интелект...след като Тиквун и Шиши са първи партии!!! От гласуващите....негласуващите са 3 пъти по- отговорни , че тези ни управляват!!! Като не гласувате , оставяте България на мафията, произвола и мизерията!
276
6
 
1
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
Чакам партии на фолкфуриите и отивам да гласувам
275
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Някой преди време беше казал: когато отвратените не ходят да гласуват, отвратителните вземат властта. Пример - Шиши. Ако си седим по къщите и не гласуваме, все по-зле ще става и ще ни залеят Шиши, Шишовци, Шишенца и Шишенчета.
274
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво Радев . Не става дума за русофили или русофоби . Окрадоха държавата най-нагло и безнаказано *** , магнити , тикви , чакали от сарай разни . Кога ли някоя държавна институция ще се самосезира . ..
273
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Снишените всеки ден ги оправят типове като тиквата и прасето
272
6
 
16
 
! Отговори
НикогаПовечеРадев преди 1 седмица
Ако един президент се снишава пред безчинствата в чужда територия на един окупатор, то той е обречен на забвение
271
14
 
17
 
! Отговори
Възмутен преди 1 седмица
Този "моралист" колко пъти самият той наруши и конституцията, и закони?
270
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оставете ги да се изтрепат, гадните ДС агенти и олигарси.
269
10
 
16
 
! Отговори
Калин преди 1 седмица
Ти бе президенте, колко години се криеше пред явните безобразия. Аз ти плащам заплатата защото работя честно и съвестно. Ти какво направи за мен. Над 100 000 македонци ви даваха рушвет за да вземат БГ ГРАЖДАНСТВО. Вие с вицето ги давате. Твоя съветник с торбата в заведението...аз ли го пратих...Знам че не можеш да се засрамиш. Жалък
268
10
 
19
 
! Отговори
И това преди 1 седмица
го казва главният безобразник
267
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
СЪСИПА ДЪРЖАВАТА! ДАЖЕ НЯМА СРАМ ОТ ХОРАТА! МИСЛИ, ЧЕ СМЕ МАЛО..УМНИ!МНОГО СТЕ НАГЛИ ВИЕ С ТВОЙТЕ СЪВЕТНИЦИ! НАМЕРИХТЕ КРАТЪК НАРОД И СЕ ГАВРИТЕ С НАС!ВНИМАВАЙТЕ !МОЖЕ ДА ВИ ИЗНЕНАДАТ!
266
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
а пътят на копринката,а ПП дето ти ги натресе?
265
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мутри вън!
264
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стига философства ,а вдигни Юмрука, като си толкова умен! Ама вече не ти стиска след издънката с Твоите Шарлатани!
263
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Прав е кеша! Той знае много добре и наистина е чудно защо всички мълчат и се докарахме Пеевски да ни казва истини! Нима 1млн на ден по Боташ е минало без комисионна на кеша и кръга му? Нима службите не знаят как Киро Добрев урежда горива - да питат Зарков за едни милиони! Нима обществени поръчки в енергетиката и пътищата не минаха през Сотир Ушев - мъжа на Лечева и няма снимки за размяната на ранички с Влади? Нима назначенията и търговията с постове на Узунов и Копринков през марионетката Гълъб не се знаят ? Нима поръчките в Арсенал, общини и държавни ведомства с отчет към селския кръчмар са
262
11
 
17
 
! Отговори
Нахалник! преди 1 седмица
Радев вдигна целенасочено юмрук точно да датата, на която ни приеха в чакалнята на Еврозоната, направи всички усилия да разбие парламентарната република и си въобразява, че ще стане Путин на България! Ако използваме терминологията на момчетата му той е представителя на тъмните сили в България!
261
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Президентът е истински мъжкар. Това е последната надежда за нещо ново А Шиши как и да гледаш отдавна трябваше да е в затвора
260
13
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Корнелия Нинова е виновна за този! Тя се би в гърдите, че го е намерила за президент! И вече 8 години, под неговото вещо ръководство, затъваме все по-дълбоко! Партиите му виновни, законите ме виновни, а сега и ние, цялото общество сме виновни! А той, милият е идеален президент! Нищожество!
259
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никога не може да се вярва на украинците, както и на водения от Америка Запад. Г-н Орбан забрави ли Минските споразумения?
258
17
 
16
 
! Отговори
Мен преди 1 седмица
На диванните експерти Радев им е виновен за всичко.