Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад

Президентът очаква ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс
Обновена: 7 сеп 2024 12:36 | 7 сеп 2024 12:24, Елка Василева
331
Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс, това каза президентът Румен Радев, който участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град.

"Тук не става въпрос за вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ако едно общество продължава да се отнася с безучастие и да се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад", каза президентът.

Още по темата
Примирението със заграбването и унищожаването на бизнеси, с покваряването на цели институции и превръщането им в бухалка, с отявлената корупция, с чадъра на основните герои за грабежа на века - КТБ, всичко това, това примирение ни доведе до състоянието, в което сме днес. А именно в Народното събрание да проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите, опростачването на политическото пространство, рейдърското завземане на партиите, притискането и насаждането на страх", подчерта Радев.

"И най-отблъскващото и обидно и за интелекта на българите, и за нашите евроатлантически партньори, е че това се върши и цялата гротеска се разиграва зад паравана на евроатлантизма. И то от хора, санкционирани от нашите стратегически партньори за гранд корупция, които с поведение и действия рушат устоите на демокрацията и компрометират европейското ни бъдеще", каза още държавният глава.

Президентът очаква всички институции, служби, прокуратура, Народното събрание и партии ясно да се позиционират по този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия.

"Виждаме, че в момента партии, партийни лидери са се съсредоточили да представят отново красиви програми и проекти. Да, те са важни, те са необходими, но същите тези партии и лидери са се снишили и не смеят да се позиционират по този фундаментален обществен проблем, защото ако не го направят, всички тези красиви програми и проекти са обречени на провал, защото те не могат да отговорят на основния обществен въпрос. А той е за законосъобразността, за справедливостта и ширещата се безнаказаност, за градивна политика, основана на ценности, за утвърждаването ни като правова европейска държава. Ето това се очаква и това съм сигурен, че обществото очаква от партиите в тази кампания", заяви Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от Избори 2024
Кутев: Има вероятност БСП да падне под 4% на предстоящия вот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
11
 
2
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 1 седмица
Горе-долу първо адекватно мнение на президента за тоя мандат. Дано не остане прецедент.
216
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега ноември идва Тръмп и мистер шиш кебаба отива на дългосрочна почивка.
215
12
 
5
 
! Отговори
ДЕМОКРАЦИЯ преди 1 седмица
На Нова Година - след 4 месеца - Като СПРАТ Тръбата От Украйна- И България, Унгария, Сърбия, Македония- НЯМАТ ГАЗ - Тогава- *БОТАШ * - Ще Го Търсите - Под Дърво и Камък - И 3-Пъти Повече Ше ПЛАТИТЕ .....НЯМАТЕ НИКАКЪВА СТРАТЕГИЧЕСКА МИСЪЛ В ГЛАВАТА - ЗАТОВА УМИРА БЪЛГАРИЯ
214
9
 
21
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
Призовавам Радев да си подаде оставката веднага.
213
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мистър шиш кебаб е готов да направи етническа война само да не изтърве кокала.
212
3
 
10
 
! Отговори
Тома неверни преди 1 седмица
Карлсон от покрива,много го боли,дето го зоват-мистър кеш...*** е вЕрно бе,и затова ВСИЧКИТЕ му действия,са срещу Дилян (доскоро бе невидим за лъотчика,докато не го назова).Всички други са в бяло
211
1
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 1 седмица
"Обществото" избира в НС ,техни себеподобни. Голяма част о същото "общество" е носител и част на същите меко казано безобразия ,които се ширят навред .Защото тези "безобразия" много често са свързани с престъпления от всякакъв характер и убийства на неудобни хора ,които са "извън коловоза" на "нормалното общество",на зависимости и обвързаности от всякакъв характер и слугуване на политико- икономическите престъпни кръгове ,което е особено видно в техните феодални бастиони ,като Монтана.
210
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като американец падането на щатския долар би ме наранило изключително много. Но аз съм готов да го прегърна, ако се отърва от *** в нашето правителство. Дълго време ЩАТСКИЯТ ДОЛАР е давал на дълбокодържавното правителство на САЩ и на разузнавателния апарат твърде много власт. От края на Втората световна война САЩ си пробиха път в страните и започнаха множество пълномащабни и прокси войни в името на свободата. Ако не сте съгласни, икономическото състояние на вашата страна ще пострада.
209
1
 
9
 
! Отговори
До Тролея преди 1 седмица
Това за руската икономика , да не си объркал доларите с рубли ?
208
4
 
14
 
! Отговори
Развеселен преди 1 седмица
Като гледам народната любов, която се излива в посока на кармъзъ фатмо, не ми се вярва да тръгне да влиза във властта с партия :)))
207
11
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Грух е развързал кесията и сериозно захранва *** фермата срещу Президента.Обаче тролякът бездарен.Повтарят се едни и същи опорки.
206
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Натовско тясно пиче Оди б лъскай на некоя рускиня ... живееща на Запад :)))
205
10
 
2
 
! Отговори
Натовско тясно пиче преди 1 седмица
Русия има икономика, базирана на природни ресурси на стойност 75 трилиона долара. САЩ имат икономика на стойност 52 трилиона природни ресурси, НО дефицит от 35 трилиона долара на червено. Да си мислиш, че можеш да харчиш пари за Русия е меко казано смешно.
204
6
 
16
 
! Отговори
Радев, преди 1 седмица
...колко години върна държавата назад, с размаханият юмрук и твоите Шарлатани ? Има ли нещо досега , за което да си поел някаква отговорност за безобразията , които сътвори ? Сега пък обществото ти виновно ? За нищо не ставаш, освен за комунистически лозунги, е предварително наезустени клишета !
203
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 210 Ние подарихме на Украйна БТРи!
202
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин и монголски говори свободно!
201
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Румънците подариха на Украйна, Пейтриът!
200
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Камчия е подарена!
199
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 200 На румънците визите им за САЩ паднаха, а нашите не. Що така?
198
3
 
13
 
! Отговори
Ангелов преди 1 седмица
Голям късмет изкара с това общество щото ако не се снишаваше отдавна трябваше да ти бият камшика към славяново да копаш клоуни.