Мирчев призова: Борисов и Доган да разкажат за Пеевски

Това е бързият начин в обществено-политически план Пеевски да бъде приключен
Обновена: 8 сеп 2024 13:32 | 8 сеп 2024 13:30, Анисия Иванова
152
Мирчев призова:  Борисов и Доган да разкажат за Пеевски
Снимка: БГНЕС, архив

Трябва да е ясно, че нито една партия няма да има 121 депутати в следващото Народно събрание. Трябва да е ясно и друго - и две партии няма да имат 121 депутати, заради това ще се търси много трудно решение. Обаче е много трудно да се започне истински разговор с партии, които се правят на "приятно разсеяни" по отношение на Пеевски. Това каза в предаването "Неделя 150" на Българското национално радио Ивайло Мирчев от "Да, България" част от коалицията "Продължаваме промяната- Демократична България".

Няма как да започнем разговори с ГЕРБ, като не знаем с ГЕРБ или с Пеевски си говорим, каза още Мирчев. Той бе категоричен, че след изборите правителство трябва да има и добави, че под някаква форма трябва да има коалиция.

По думите на Мирчев Пеевски е недосегаем в България. Шефът на Държавна агенция "Национална сигурност" трябва да отиде в парламента и да разкаже какво има по отношение на Пеевски и какво в годините евентуално е прикривано, посочи Мирчев. Той добави, че главният прокурор пък трябва веднага да му поиска имунитета. Бойко Борисов също трябва да каже какво мисли за искането на имунитета на Пеевски, добави той.

"Борисов да вземе да излезе от храста, в който се е скрил, и вместо да си подава едното оченце оттам, да излезе и да каже какво мисли за това, което се случва с Пеевски днес. От друга страна и ДПС - Доган вместо да пускат призиви към останалите партии, че трябвало да се направи общ фронт срещу Пеевски, да вземе Доган да даде едно интервю и в него да разкаже всичко за Пеевски, защото това е бързият начин в обществено-политически план Пеевски да бъде приключен", заяви Мирчев.

На въпрос за желанието на някои от партиите да се върнат старите текстове в Конституцията, народният представител посочи, че промените в Конституцията са одобрени от Венецианската комисия, както и от Европейската комисия. Като казваме "лоши промени в Конституцията", значи вървим срещу Европа, смята Мирчев.

Според него проблемът на Конституцията е, че има овладяна съдебна система и прокуратура от съветски тип. "Ако държиш главния прокурор, държиш всички в страната, всички институции", обясни Мирчев.

Той каза още, че коалицията им е загубила 50% от избирателите си. "Това е реалността, от която ние не трябва да бягаме, а напротив, след изборите трябва да започнем честен диалог с тях", посочи народният представител. По думите му те са платили най-високата политическа цена, която политическа формация може да плати, а именно оставката на лидера на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: политикаизбориГЕРБДБ
Още от Избори 2024
Вигенин: Ситуацията в БСП е много по-различна от тази в ДПС, единни сме
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
15
 
7
 
! Отговори
до 86 преди 1 седмица
Да сега не се пълни на Буци чекмеджето, а на 500 такива като Буци... И се строяха пътища, столицата се ремонтираше и поддържаше като цяло беше период на невиждан растеж в новата българка история. Инфлация нямаше, доходите се вдигнаха в пъти за 10 години, а сега инфлацията изяде всичко, шиши управлява държавата, докато Румен рублата, костя копейката и хардвардските едноклетъчни си пълнят техните си чекмеджета...
84
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
разкажи ти... като последен коалиционнен партньор
83
8
 
14
 
! Отговори
До 84 преди 1 седмица
Направо беше рай при Биби Той си пълнеше чекмеджетата,Пеевски фалираше всичко,което му попадне,дебелееше и богатееше, Доган си живееше бейски в Сараите, Нинова все беше "уж" опозиция и все си беше в Парламента,а народът вегетираше с 200лв.пенсии и 400 лв .Мин.заплата.
82
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП,ДБ са най-безпринципната партия, ако изобщо са такава. Никога не се знае, какво ще кажат утре. Ясно е само, че за тях парите не миришат. "Шефчето" да дава кеш, или руски пари, за тях е все едно. А и "министърът на МВР да е наш".
81
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При Биби държавата работеше, а шиши кротуваше, баш Мирчев и сходните му едноклетъчни донесоха толко убава промяна, че 3 години се върнахме обратно у 90те с поголовното гепене и безвластие!
80
2
 
16
 
! Отговори
ПП-ДБ преди 1 седмица
2021 - С вас сме г-н Президент! Заедно продължаваме промяната! 2023 - трябва да ни помогнете г-н Пеевски да променим конституцията и да отнемем властта от Радев! 2024 г-н Радев трябва да ни помогнете да спрем Пеевски като назначите правилен служебен премиер. Също 2024 д-р Доган кажете всичко и ни помогнете да осъдим Пеевски. Пълна шизофрения.
79
13
 
4
 
! Отговори
ДАА преди 1 седмица
ПРАВ Е! Ама на герпажии и копейкиновци не им изнася да се се говори така. ДА ЖИВЕЕ ЕВРОПА, част от която сме ние!
78
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
80 Примитивен с дипломи от ПП,ДБ колкото пъти вземат властта, винаги се провалят. Защото просто не могат да управляват. Не знаят, за какво става въпрос. Гледат като теле в шарена врата, както казва народът. Четвърти път няма да имат шанс.
77
8
 
5
 
! Отговори
Медии и преди 1 седмица
Тро..лове имат нов любимец.Мисирките,които лансираха един дълбоко про. Ст и злобно-отмъстителен при...мат като Борисов за пожарникар, генерал, тенисист, каратист, футболист сега са се заели да лъскат имиджа на Пеевски.Но понеже е видно.че той не се е събличал по екип дори в час по физическо,го правят много умен .Шиши с две мозъчни клетки,три думи в речника си,при всичките финансови възможности на майка си е с диплома от "Меката" на българската юридическа мисъл ЮЗУ Благоевград.
76
0
 
11
 
! Отговори
Тези думи преди 1 седмица
На Пеевски за ,кой му е седял в скута" показват сексуална неудовлетвореност.И нищо чудно при тази външност.А,че в скута му Седат само мъже,говори за подсъзнателен хомосексуализъм.
75
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С 30-ина депутати пак ли, ще управлявате? Леле, ПП,ДБ живеят в нереален свят и мечти.
74
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП,ДБ отново я подкраха по старому, концентрирайки се върху една личност, която трябва да изчегъртат и която им пречи за няколко бройки. Сета е Пеевски, за да не може ГЕРБ, да получи подкрепа от ДПС Пеевски и да попречи на ПП,ДБ пак да яхнат властта. ПП,ДБ не са алтернатива на нищо, заеха от ляво и отдясно "политики", но вместо да говорят за програма , за бъдещо управление, хвърлят енергия да елиминират някой, който им пречи.
73
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Mupчeв, a тeб Pucтe лu тe npaтu ga вapguш Meтko?
72
5
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
ДБ да разкаже за Доган агент Сава когото защитават. Да разкаже и за неговите дерибеи. Да разкаже и за романтичната връзка между Доган и Христо Иванов. Мирчев, кажи си.
71
11
 
6
 
! Отговори
Доган преди 1 седмица
Бойко, кажи си за Пеевски! Не те ли срам!
70
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе тюлен, кажи що си толкова отслабнал. Да не би шиши да ти помогна.
69
3
 
16
 
! Отговори
До 63 преди 1 седмица
Ами разкажи ти за "откраднатите милиарди" щом ги знаеш.Сезирай прокуратурата,ама имаш ли доказателства?Иначе прикриваш престъпно крадене.
68
9
 
8
 
! Отговори
Борисов преди 1 седмица
Ще мълчи за Пеевски,защото падне ли Шишо,пада и Буци.
67
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мирчев за Пеевски и Борисов най добре питай ортака си Ицо мравояда. Той ги познава много добре. Работи с тях от години.
66
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами че то Пеевски ще се окаже най-стабилния бе! Само той сочи как се ограбва държава и как хора с нисък морал влизат в политиката за да печелят от нея, а не за да решават проблемите на избирателите си! Пеевски е срещу всички прогнили политици, което директно означава че е на страната на хората!