Мирчев призова: Борисов и Доган да разкажат за Пеевски

Това е бързият начин в обществено-политически план Пеевски да бъде приключен
Обновена: 8 сеп 2024 13:32 | 8 сеп 2024 13:30, Анисия Иванова
152
Мирчев призова:  Борисов и Доган да разкажат за Пеевски
Снимка: БГНЕС, архив

Трябва да е ясно, че нито една партия няма да има 121 депутати в следващото Народно събрание. Трябва да е ясно и друго - и две партии няма да имат 121 депутати, заради това ще се търси много трудно решение. Обаче е много трудно да се започне истински разговор с партии, които се правят на "приятно разсеяни" по отношение на Пеевски. Това каза в предаването "Неделя 150" на Българското национално радио Ивайло Мирчев от "Да, България" част от коалицията "Продължаваме промяната- Демократична България".

Няма как да започнем разговори с ГЕРБ, като не знаем с ГЕРБ или с Пеевски си говорим, каза още Мирчев. Той бе категоричен, че след изборите правителство трябва да има и добави, че под някаква форма трябва да има коалиция.

По думите на Мирчев Пеевски е недосегаем в България. Шефът на Държавна агенция "Национална сигурност" трябва да отиде в парламента и да разкаже какво има по отношение на Пеевски и какво в годините евентуално е прикривано, посочи Мирчев. Той добави, че главният прокурор пък трябва веднага да му поиска имунитета. Бойко Борисов също трябва да каже какво мисли за искането на имунитета на Пеевски, добави той.

"Борисов да вземе да излезе от храста, в който се е скрил, и вместо да си подава едното оченце оттам, да излезе и да каже какво мисли за това, което се случва с Пеевски днес. От друга страна и ДПС - Доган вместо да пускат призиви към останалите партии, че трябвало да се направи общ фронт срещу Пеевски, да вземе Доган да даде едно интервю и в него да разкаже всичко за Пеевски, защото това е бързият начин в обществено-политически план Пеевски да бъде приключен", заяви Мирчев.

На въпрос за желанието на някои от партиите да се върнат старите текстове в Конституцията, народният представител посочи, че промените в Конституцията са одобрени от Венецианската комисия, както и от Европейската комисия. Като казваме "лоши промени в Конституцията", значи вървим срещу Европа, смята Мирчев.

Според него проблемът на Конституцията е, че има овладяна съдебна система и прокуратура от съветски тип. "Ако държиш главния прокурор, държиш всички в страната, всички институции", обясни Мирчев.

Той каза още, че коалицията им е загубила 50% от избирателите си. "Това е реалността, от която ние не трябва да бягаме, а напротив, след изборите трябва да започнем честен диалог с тях", посочи народният представител. По думите му те са платили най-високата политическа цена, която политическа формация може да плати, а именно оставката на лидера на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: политикаизбориГЕРБДБ
Още от Избори 2024
Вигенин: Ситуацията в БСП е много по-различна от тази в ДПС, единни сме
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На Мирчев паметта май е по-къса от челото му. Не помни кой ковеше законите с Пеевски и Борисов само до преди няколко месеца?
64
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рядко противно е това момченце
63
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мирчо, ти беше в коалиция с Борисов и Пеевски, бе! Какво да разкажат! Ти стана известен от една лодка и дето те въргаляха охраната на Доган, а сега му правиш салтанати! Проблемът ти е, че Пеевски е срещу покровителите ти, олигарси, дето 35 години гепят милиони от държавата и не ги връщат! Не ти е Пеевски проблема, с това че са ви нарушени икономическите интереси на вашите спонсори!
62
3
 
15
 
! Отговори
Петя преди 1 седмица
Е що па Борисов бе интригант?! Вие да не би да не знаете що сте срещу Пеевски?! Или мразите Пеевски щото сте си близки с Доган и най- вече Христо Иванов.Нагли,безочливи
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
o не, наглостта им не се трае, седяха до пеевски на първия ред, сладко си говореха, Конституцията променяха с него, защо доган и борисов да казват, те ли са авторитетите, нали борисов ви беше другарче при конституционните промени, ротация подписахте, върнахте във всичките му кадри на МВР, нали Росенец щяхте да събаряте, 4 години не ви стигнаха, пеевски го изгони за една нощ, нали сега с доган ще се съюзявате срещу пеевски, все някакви сглобки и интриги са ви в главите
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За да има коалиция между ПП и ДБ, имаше предизборни сбирки с условия за общи действия. За да се състави редовно правителство, междупартийните договорености трябва да са още по-прецизни. Управляващите чуха ли гласа на избирателя? 35 години - НЕ! Иначе досегашните лидери ще ни сервират пак от същото - правителство Денков-Габриел.
59
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мирчев а ти ко ще разкажеш за откраднатите милиарди от ПП
58
7
 
6
 
! Отговори
Мачкай преди 1 седмица
Възраждане до дупка.
57
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мирчев е Интригант!
56
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно Мирчев след като отслабна с 50 килограма заради прякора му новия Пеевски, мозъка му е отслабнал драстично. Самозабрави се от къде е тръгнал. Дядо му комунист та дрънка, Мирчев се прави на евроатлантик.
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мирчев,даже и за клюкарка не ставаш, бе.Ти си кръгла нула. Даже две нули. 00 ха-ха-ха
54
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Що бе Мирчев , що Буци и Доган , Ристьо не може ли да разкаже как се друска в скута ня Пеевске , остави ли му незаличим спомен ?
53
2
 
18
 
! Отговори
Свирчев преди 1 седмица
Пеевски да пуска поорноото на Киро и Лена, че търпение нямам.
52
1
 
20
 
! Отговори
Умен преди 1 седмица
абе тоя преди няколко години не беше ли акостирал на Росенец да ни освобождава от вторто османско иго?
51
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В този разказ ще има ли глава и за Христо Иванов? Протежето на Доган, инсталиран от Бойко... Приказки за наивници, каквито са всичките ви избиратели!
50
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пеефски е тумора на България, който трябва да се отреже. Това е безспорбо! Такъв типаж мутренски. Нагъл, безскрупулен нищо добро не носи на България!
49
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой беше тоя демократ мирчев? А, оня дето дядо му е комунист началник в Добричко. Ясно!
48
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Да де,ама В.Сидеров казва,че Дебелян е поставил началото на разбиване на етническа партия,каквато е дпс
47
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От човек с два пръста чело, толкоз
46
2
 
29
 
! Отговори
Зевс преди 1 седмица
Те добре да разкажат, ами ако и Пеевски разкаже за тях, страх лозе пази.