Мирчев призова: Борисов и Доган да разкажат за Пеевски

Това е бързият начин в обществено-политически план Пеевски да бъде приключен
Обновена: 8 сеп 2024 13:32 | 8 сеп 2024 13:30, Анисия Иванова
152
Мирчев призова:  Борисов и Доган да разкажат за Пеевски
Снимка: БГНЕС, архив

Трябва да е ясно, че нито една партия няма да има 121 депутати в следващото Народно събрание. Трябва да е ясно и друго - и две партии няма да имат 121 депутати, заради това ще се търси много трудно решение. Обаче е много трудно да се започне истински разговор с партии, които се правят на "приятно разсеяни" по отношение на Пеевски. Това каза в предаването "Неделя 150" на Българското национално радио Ивайло Мирчев от "Да, България" част от коалицията "Продължаваме промяната- Демократична България".

Няма как да започнем разговори с ГЕРБ, като не знаем с ГЕРБ или с Пеевски си говорим, каза още Мирчев. Той бе категоричен, че след изборите правителство трябва да има и добави, че под някаква форма трябва да има коалиция.

По думите на Мирчев Пеевски е недосегаем в България. Шефът на Държавна агенция "Национална сигурност" трябва да отиде в парламента и да разкаже какво има по отношение на Пеевски и какво в годините евентуално е прикривано, посочи Мирчев. Той добави, че главният прокурор пък трябва веднага да му поиска имунитета. Бойко Борисов също трябва да каже какво мисли за искането на имунитета на Пеевски, добави той.

"Борисов да вземе да излезе от храста, в който се е скрил, и вместо да си подава едното оченце оттам, да излезе и да каже какво мисли за това, което се случва с Пеевски днес. От друга страна и ДПС - Доган вместо да пускат призиви към останалите партии, че трябвало да се направи общ фронт срещу Пеевски, да вземе Доган да даде едно интервю и в него да разкаже всичко за Пеевски, защото това е бързият начин в обществено-политически план Пеевски да бъде приключен", заяви Мирчев.

На въпрос за желанието на някои от партиите да се върнат старите текстове в Конституцията, народният представител посочи, че промените в Конституцията са одобрени от Венецианската комисия, както и от Европейската комисия. Като казваме "лоши промени в Конституцията", значи вървим срещу Европа, смята Мирчев.

Според него проблемът на Конституцията е, че има овладяна съдебна система и прокуратура от съветски тип. "Ако държиш главния прокурор, държиш всички в страната, всички институции", обясни Мирчев.

Той каза още, че коалицията им е загубила 50% от избирателите си. "Това е реалността, от която ние не трябва да бягаме, а напротив, след изборите трябва да започнем честен диалог с тях", посочи народният представител. По думите му те са платили най-високата политическа цена, която политическа формация може да плати, а именно оставката на лидера на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: политикаизбориГЕРБДБ
Още от Избори 2024
Вигенин: Ситуацията в БСП е много по-различна от тази в ДПС, единни сме
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мирчев дори не е депутат. Той е девета дупка на kaвала.
44
1
 
25
 
! Отговори
Охо преди 1 седмица
Този да не би да ревнува?
43
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пред Доган, ППДБ и този избирам Пеевски, освен това той не цепи басмата на никой защото не е зависим от чужди пари!
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя не пришпори ли някоя златотърсачка, та да се размножи малко и да му намалее налягането в топките. Че само глупости търкаля и много се дърви.
41
0
 
27
 
! Отговори
Майора преди 1 седмица
Ало Мирчев , вие подобно на родителите си виждате все че някой ви пречи , но не виждате че товасте самите вие! А колкото до Венецианската комисия , тя е препоръчителна , с не задължителна о затова сега берем плодовете от уж добре направените промени!
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе, палячоооо, когато се търкаляше по търбух на плажа в Росенец какво направи? Виж се само как гледаш на включената камера в зала Запад на НС!!! Мистър Бийн. Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
американските мекерета не спират да се надприказваот - сите са за кауша
38
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И така, разбрахте ли се кое е лошото и кое доброто ченге в ДПС - Пеевски или Доган? Не мисля, че Пеевски има такава голяма власт, каквато му приписват и че е недосегаем... Помня още от началото на милениума 2001 -2010, хората на Доган и Борисов колеха и бесеха в БГ. Буквално! Но реално Доган владееше държавата с обръчи от фирми и се хвалеше с това. А по време на едно негово изказване един мъж го нападна и щеше да го убие, едва ли е било случайност.
37
8
 
10
 
! Отговори
Ако Боко разкаже.. преди 1 седмица
Ако Боко разкаже за Пеевски всички ще знаем защо Боко ходи разкрачен. Сега само подозираме.
36
1
 
8
 
! Отговори
Буда нудиста преди 1 седмица
А Сви Нчев да разкаже за Украинския си ГЛАДОМОР! Хихихи
35
0
 
20
 
! Отговори
Нане преди 1 седмица
Няма по вредна съсмет в България от пепедебейците.... Дано завинаги оттечат в канала.... ===)))
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тюлена Мирчев е по-опасен от Шиши, щото иска народното събрание да изземе правата на съда в своя полза.
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В студията всички много разказват, в прокуратурата мълчат, като комунист на разпит!
32
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много е харизматичен!
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя е никой Вън си индивид си Борисов е ЛИДЕР на най голямата българска партия
30
0
 
11
 
! Отговори
Ха,ха,ха преди 1 седмица
Да оди на пазара някоя от избирателките му да му гледа на ръка магия бяла да му направи депутат да стане.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И за Лепа Брена!
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво има за разказване ?? Пеевски беше първо в Дубай, където американците му изтърсиха джобовете до последен грош, и му казаха: връщай се, и хубаво си опичай акъла, да не свършиш и ти като Алексей. Пеевски е един обикновен поми*р на каишка, който тук родните журн*ля ни го представят едва ли не като недосегаем Кръстник!
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха ха, тоя му седя в скута и му пи от кафето, що той не разкаже!?!
26
0
 
2
 
! Отговори
Аха преди 1 седмица
.... под шипковия храст!