Борисов със заявка за промяна на избирателната система, иска мажоритарен и пропорционален вот

София може да кара 4-5 години по инерция от направеното от нас, хвали се лидерът на ГЕРБ
10 сеп 2024 19:00, Красимир Ангелов
250
Борисов със заявка за промяна на избирателната система, иска мажоритарен и пропорционален вот
Снимка: БГНЕС

"София поне още 4-5 години може да кара по инерция от това, което ние сме направили заедно с Йорданка Фандъкова", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Аз знам какво съм заварил от Стефан Софиянски. Булевардите бяха осеяни с дупки, на "Витоша" не можеше да се разминеш от джипове. Най-младият тролей беше по-стар от мен, сега всичко е ново.

Метрото, което сме го направили, е признато от цяла Европа“, заяви Борисов.

Още по темата
Той разкритикува настоящата администрация на столичния кмет Васил Терзиев, че са изсекли дърветата по ул. "Опълченска".

"Ще видите каква ще е София, когато падне първият сняг с тези колчета, но това сме си избрали в София", каза Борисов и добави, че Терзиев ще си отиде както Софиянски и тогава ГЕРБ ще спрат хаоса и ще възстановят реда в столицата.

Лидерът на ГЕРБ призова за сключване на джентълменско споразумение между основните политически партии преди предсрочните избори. Той даде заявка и за промяна на избирателната система и въвеждането на мажоритарен и пропорционален вот, предаде БГНЕС.

"Защо не отиваме към пропорционално-мажоритарна система. Има време. Защо като агнета стоим и чакаме и хвърляме на хората вината за ниска избирателна активност. Да предложим нещо, което да вдигне вота – мажоритарен и пропорционален вот. Ще има повече желаещи, повече личности ще участват", каза Борисов.

Той коментира и думите на Атанас Атанасов от ПП-ДБ. "Генерал Атанасов ще прави мнозинство. С кой? Но те ще опитат тайни задкулисия и това няма да мине като номер. Ще ги пита и Брюксел, и Вашингтон. България е в много, много сериозна криза. Въобще не искам да ви плаша, но ако започна да разказвам ще си развалим настроението. Аз мога да ви гарантирам санирането и силен еврокомисар", каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов поздрави Екатерина Захариева за избирането и за еврокомисар. „Европейската комисия избра кандидата на ГЕРБ, а не този изпратен от ПП“, каза той. Лидерът на ГЕРБ разкритикува позицията на ПП по отношение на избора на еврокомисар, наричайки ги „злосторници“, които чупят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от Избори 2024
Ромската махала в Стамболийски е с регистрация на един адрес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
4
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 1 седмица
...четири години , една и съща евтина и примитивна помия, по адрес на Борисов ? Хайде понапънете ги малко тия гънки бе ! Измислете нещо ново ! Или се похвалете поне , какво свършихте за тия 4 години за държавата , което е по-добре от управлението на Борисов ! ...Такова няма ! Крадливи некадърници начело с вдигнатият юмрук, Дамаджаната , Шарлатаните, Чалгата , Пуделът с пачката и торбите Кеш ...пак се надяват да излъжат целокупния българин ! А дано , ама надали!
173
3
 
4
 
! Отговори
НЕ ГЛАСУВАЙ преди 1 седмица
НЕ ЛЕГИТИМИРАЙ ПРЕСТЪПНИЦИ!
172
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За Бога братя, гласувайте!
171
2
 
7
 
! Отговори
МУТРОС преди 1 седмица
На мутрата трябва да се угоди,защото никога няма да има достатъчно депутати.Системата ни си е много добра,но такива като него превзеха цялата д-ва-служби,министерства,агенции,общини и пр.са герберски.Докато българите не излязат масово да гласуват мафията ще продължава да ни държи на въжето.Фука се че победил на местните избори-ама хората там нямат вода но гласуват за ББ.Плюе по ПП+ДБ,ама не прави правителство с Копейката и БСП.Един тумор,който ще ни убие бавно и мъчително
170
1
 
12
 
! Отговори
Карлук преди 1 седмица
Време е за риза с дълги ръкави. Няма такъв гьонсуратлъкк. Отдавна не е смешно, а държавата е в ръцете на смешни и елементарни персони. И прости по собственото им признание.
169
1
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 1 седмица
169 Абе глупости ама над 800 милиона евро народна пара липсват
168
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 165. Моят глас на предните избори пък подозирам, че е изхвърлен, защото умишлено нямаше машина и аз искам, не искам пуснах една хартишка, която много лесно може да бъде хвърлена , т.е.НЕОТЧЕТЕНА!
167
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тук едни се състезават кой по големи глупости да драска
166
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Парадокс чети законите вместо да пишеш хумористични изказвания чети законите И КАКВО общо има Борисов с ЦИК или Борисов е виновен че навън вали дъжд колкоудобно чети законите и тогава лъжи
165
2
 
5
 
! Отговори
ГРОБ ще преди 1 седмица
Погребе България
164
1
 
9
 
! Отговори
Гробаджиите преди 1 седмица
Толупа е за централния софийски затвор.Гроб тоест Герб са тумор.
163
2
 
7
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 седмица
Да го питам тоз мошеник Боко, дето реве за властта:" ЗАЩО В ЦИК НЯМА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ???? А има 4-*** души квота от ГЕРБ??? Затжва ли ГЕРБ печели изборите, а 300 000 гласа за Продължаваме Промяната изчезнаха?! Истината е, че НЕ Продължаваме Промяната правят Ала-Бала с изборите, а именно ГЕРБ правят това!!! Моят глас на последните избори НЕ беше зачетен, машините бяха "пипани" от ГЕРБ, защото гласа ми беше за ПП-ДБ!!!"
162
2
 
11
 
! Отговори
Ангелина преди 1 седмица
"......повече личности ще участват"- КОИ ,тези определени от мафията ли ?! Борисов, да не се грижи за избирателната система ,за него скоро ,тя няма да има значение.Същото се отнася и за неговия сиамски близнак ,за който нещата ще се преобърнат за секунди ,ако ще да убият всички неудобни за тях хора .
161
2
 
9
 
! Отговори
Ееех временааа... преди 1 седмица
Ееех Бойче, какви кюлчета злато и пачки евраци имаше едно време, цееели 12 години кражби и източване на народни нредства, а народа "зътягаше коланите" и беше на "постна пица" заради теб, докато го лъжеше, че пари нама за високи заплати, ама вие от ГЕРБ-ДПС станахте милионери!!!
160
2
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ затрива Българи преди 1 седмица
Бойко Борисов е изпята песен вече!
159
4
 
4
 
! Отговори
Алооуу, преди 1 седмица
...това решение , което Борисов предлага, се взема от ВНС! Дали ще го приемат или не , е друг въпрос ! Или Копейките пак искат да прегазят Конституцията , окрилени от лъжите на вдигнатият юмрук на Радев ? Времето на превратите изтече ! България е демократична държава , и за евтини копейки , място няма !
158
3
 
13
 
! Отговори
Мутри вън! преди 1 седмица
Никога повече крадците ГЕРБ на власт! Никога!
157
2
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 1 седмица
Нагъл брутален лъжец и крадец е Боко!
156
2
 
11
 
! Отговори
негерб преди 1 седмица
Не показвайте тъпотиите на тази проста мутра
155
7
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Глутницата си лае, а държавата си върви ! Мина времето на "Отровните", превратаджията Радев , на "Мутри вън " , на Чалгата , на Черепа , Шарлатаните , Копейките ... и вся остальная сво' лочь ! Дойде време да се върши работа и да се плаща сметката! Копейките не ги броим ! Те сънуват да се срине държавата , че да дойде "освободител" и да ги ...начеше!