Борисов със заявка за промяна на избирателната система, иска мажоритарен и пропорционален вот

София може да кара 4-5 години по инерция от направеното от нас, хвали се лидерът на ГЕРБ
10 сеп 2024 19:00, Красимир Ангелов
250
Борисов със заявка за промяна на избирателната система, иска мажоритарен и пропорционален вот
Снимка: БГНЕС

"София поне още 4-5 години може да кара по инерция от това, което ние сме направили заедно с Йорданка Фандъкова", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Аз знам какво съм заварил от Стефан Софиянски. Булевардите бяха осеяни с дупки, на "Витоша" не можеше да се разминеш от джипове. Най-младият тролей беше по-стар от мен, сега всичко е ново.

Метрото, което сме го направили, е признато от цяла Европа“, заяви Борисов.

Още по темата
Той разкритикува настоящата администрация на столичния кмет Васил Терзиев, че са изсекли дърветата по ул. "Опълченска".

"Ще видите каква ще е София, когато падне първият сняг с тези колчета, но това сме си избрали в София", каза Борисов и добави, че Терзиев ще си отиде както Софиянски и тогава ГЕРБ ще спрат хаоса и ще възстановят реда в столицата.

Лидерът на ГЕРБ призова за сключване на джентълменско споразумение между основните политически партии преди предсрочните избори. Той даде заявка и за промяна на избирателната система и въвеждането на мажоритарен и пропорционален вот, предаде БГНЕС.

"Защо не отиваме към пропорционално-мажоритарна система. Има време. Защо като агнета стоим и чакаме и хвърляме на хората вината за ниска избирателна активност. Да предложим нещо, което да вдигне вота – мажоритарен и пропорционален вот. Ще има повече желаещи, повече личности ще участват", каза Борисов.

Той коментира и думите на Атанас Атанасов от ПП-ДБ. "Генерал Атанасов ще прави мнозинство. С кой? Но те ще опитат тайни задкулисия и това няма да мине като номер. Ще ги пита и Брюксел, и Вашингтон. България е в много, много сериозна криза. Въобще не искам да ви плаша, но ако започна да разказвам ще си развалим настроението. Аз мога да ви гарантирам санирането и силен еврокомисар", каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов поздрави Екатерина Захариева за избирането и за еврокомисар. „Европейската комисия избра кандидата на ГЕРБ, а не този изпратен от ПП“, каза той. Лидерът на ГЕРБ разкритикува позицията на ПП по отношение на избора на еврокомисар, наричайки ги „злосторници“, които чупят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от Избори 2024
Ромската махала в Стамболийски е с регистрация на един адрес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
11
 
! Отговори
Лъжец е Борисов. преди 1 седмица
Този нагъл лъжец се чуди как да хитрува, лъже-маже, само и само да се докопа до властта. Гръцка система исщал, мажоритарна система исщал, нам си що му се искало...абе тигво проста забрави ли преди 4 години народа протестира масово срещу теб и крадците около теб, викаха ти - "Мутри вън!" От властта!!!
153
1
 
13
 
! Отговори
Не се ли наяде преди 1 седмица
Бе мутро гадна, свинска?
152
2
 
6
 
! Отговори
Б Клука Бойко преди 1 седмица
Бойко да го опрашат ***.
151
1
 
7
 
! Отговори
ДържахаКонтрабандата преди 1 седмица
С Цецо Артекса де е ба мутрите
150
1
 
1
 
! Отговори
Дупееее преди 1 седмица
151 ааа не е така има стаж в надуването на кожения дрегер
149
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Боко просто лъже както винаги. Захариева , секретарката на Плевнелиев, заедно с Плевнелиев му ги даде Прокопиев. Тази без нито един ден стаж обиколи всички министерства.
148
1
 
8
 
! Отговори
Агент 007 преди 1 седмица
Боко и Домуса и българските служби продаваха каптагон на идил
147
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Без пеефски и борисов след изборите! Да бъде!
146
1
 
9
 
! Отговори
Тоя побойко преди 1 седмица
Много поумне, бе! Чак свети, като 100 ватова крушка! Борисов, нещо да кажеш за ИДИЛ?
145
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най големия лъжец се оказа Бойко Борисов, а най-наглия крадец е Пеефски. Еднакви са, затова се обипат и се пазят взаимно!
144
13
 
2
 
! Отговори
ПП-ДБ преди 1 седмица
Mачкай Боко!
143
0
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 1 седмица
Абе аз знам сой копува грасове ама ако подам сигнал знам също че и полицията и службите са с тях и може да ме застрелят като онзи който уж го викнаха на разпит в ДАНС от партия БНО и го убиха.По Бойково време Междодругото.
142
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
герб не трябва да бъде регистрирана за избори въобще. цик е в нарушение на елементарни норми - партия, която е била на власт и е разрушавала икономиката на страната, е банда диверсанти - какво ще правят в народното събрание след изборите - ще продължават със същото. имало избиратели за тях - на избирателите трябва да се предлагат само качествени партии, а не мошеници да ги лъжат. което може да се докаже от стат. данни за всякакви разрези на общество и икономика. нито една медиа не ги ползва.
141
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Горкия, вече почва да осъзнава че с корумпета никой не иска да прави коалиции, а обръчите от фирми огладняват, кметовете почват да издишат и пирамидата за усвояване на средства за асфалт като вафли се срутва.
140
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Винету ще бълва предложения защото колкото и да е т ъп усеща че след изборите пак всички ще го третират като прокажен.
139
1
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 1 седмица
135 У рвоо аз не съм копейка аз съм Демократ!И ти казвам че София е *** като шу н дата на Фандъкова.Грозна ска па на без един нормален тротоар смърди на клошари мутри навсякъде спират си къде им е кеф с скъпите коли всяка селска из мет е паркирала каде и е паднало.Супер неадекватен градски транспорт всички сгради приличат на такива от Максуда.Нява веста за паркиране и е презастроено сиво комунистическо с улици с руски имена!К е н е ф!
138
8
 
2
 
! Отговори
Бойко съм преди 1 седмица
Ще променим системата, аз съм начело на най - голямата партия, справедливо е да управлявам и ще управлявам ..
137
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бивш Комунистически Циркаджия!! На времето при бабичките вървеше Мутро! Но сега,при все по интелигентните млади българи Не вървиш! Аз очаквам на тези избори.Младите хора най вече,да те поставят на " местото" ти!-:))) Ти стана нямаш,но и Няма да ги купиш!!!-:)
136
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
румънците дръпнаха, защото избиха комунистите си, а нас ни управлява бодигарда на бай тошо, е за това сме най-бедни и най-корумпирани!
135
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това са последните избори, на които тандемът Борисов Пеевски ще се яви като някакъв фактор! Лойко от Банкя, отчайващо се нуждае от купен вот не по-малко от Шиши, за това той иска някой да му даде служебни места за да не се охарчва. Вече почти 3 годи няма възможност да краде и се чувства като алкохолик преди посещения на анонимна среща на алкохолици. Най-важната промяна за да има честен вот е да се премахнат цифрите от изборните бюлетини, така неграмотните *** (*** и българи) които гласуват под команда или срещу заплащане ще бъдат намалени максимално.