Резерв: ДПС-Доган запази "Алианс за права и свободи"

За нея вече се събират подписи
10 сеп 2024 14:24, Нели Христова
56
Резерв: ДПС-Доган запази "Алианс за права и свободи"
Снимка: БГНЕС

Фракцията в ДПС около почетния председател Ахмед Доган подготвя нов вариант за явяване на изборите. Там са започнали да събират друга подписка – за подкрепа на коалиция "Алианс за права и свободи".

Причината е блокажът към момента в Централната избирателна комисия (ЦИК) за парламентарния вот на 27 октомври. Двете враждуващи фракции в ДПС – около Доган и около Делян Пеевски, взаимно се неутрализират и не успяват да получат регистрация за изборите.

Припомняме, че лагерът около почетния председател първоначално се опита да регистрира коалиция от три партии – ДПС, СБОР и "Земеделски народен съюз". Тя трябваш да носи името "ДЕМОКРАЦИЯ, ПРАВА И СВОБОДИ – ДПС".

Фракцията около Пеевски обаче предложи друга коалиция - "Движение за права и свободи – Ново начало". В нея също влязоха три партии – ДПС, "Български гласъ" и "Новите лидери".

ЦИК, логично, отказа да регистрира и двете коалиции заради участието на една и съща партия в тях – именно ДПС. Очаква се да има продължение във Върховния административен съд.

След като бе спрян от ЦИК, вчера лагерът на Доган изненадващо поиска регистрация само като партия ДПС, представяйки втора подписка от поддръжници. Веднага след това упълномощен от Пеевски поиска оттегляне на внесените документи. Очаква се решението на ЦИК и по този казус. Заради вероятността да се стигне до негативен изход хората на Ахмед Доган готвят трета подписка – за подкрепа на „Алианс за права и свободи“.

"Правим го за всеки случай", коментира пред Клуб Z човек от лагера на Доган. "Самата ситуация да имаме двама (съ)председатели, които действат заедно и поотделно, създава проблеми."

Припомняме, че (съ)председатели на ДПС са и Джевдет Чакъров, който представлява фракцията около Доган, и Делян Пеевски.

В коалицията "Алианс за права и свободи" партия ДПС няма да присъства. От кои партии ще се състои тя, засега се пази в тайна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от Избори 2024
Ромската махала в Стамболийски е с регистрация на един адрес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
JWST преди 1 седмица
Че Доган не е бизнесмен вече видяхме, че Шиши е ... знаем, но внимавайте за гюленджиите, много внимавайте.
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Години наред обвиняваха Доган, че обслужва Турция. Сега пък Русия. Другия месец сигурно Холандия ще обслужва" - Доган още от началото си обслужва Русия. Приказките, че бил турски агент са за наивници и целят увеличаване на избирателната активност. ДПС е създадена от ДС, а ДС-кадрите са държани на каишка от руснаците и до днес. Пеевски играеше с руснаците, но май западняците успяха да го натиснат повече и сега е с тях. Те пък искат проруския Доган да бъде пенсионират и за да падне Магнитски...
27
1
 
20
 
! Отговори
дедо ви преди 1 седмица
ако може някой да ми каже какви права и свободи имат българските мюсюлмани след като живеят в страх от доган и за това гласуват за него . забранява им се даже да говорят български , настройват ги против българите , плашат ги с българите . та те имат едно право - да садят тютюн . какво промени дпс за да живеят по добре от прословутата обявена демокрация до днес ?!
26
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
вчера ходех в жамията и се пумолих за доктор амет доган и за турция и да пумогне аллах за дпс дуган да бие на изборите за дуброто на изляма, аллах и турция е дпс суган да спичели изборите
25
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Години наред обвиняваха Доган, че обслужва Турция. Сега пък Русия. Другия месец сигурно Холандия ще обслужва
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еее, те пък за едни избори ли са. Ще участват на следващите и готово. Тъкмо да видим как ще е без ДПС хахаха
23
5
 
2
 
! Отговори
радомир преди 1 седмица
Време е ЦИК да постанови ДПС да направи общо събрание и каквото се реши на събранието на ДПС това да е. Така ще се избяга от проблема с разногласието и ще настане заедност. Да им се нареди да направят общо събрание.
22
1
 
4
 
! Отговори
Шебек шимшек преди 1 седмица
Предлагам ново наименование - гъ.з продран за права и свободи
21
8
 
4
 
! Отговори
турчин преди 1 седмица
само Дуган, най-гулемия, смачка и Шиши и Миши и Пиши
20
0
 
1
 
! Отговори
Трезор преди 1 седмица
Доганов резерв.....
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дерибеи Пари Салтанати - накратко ДПС
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин му е направил двойник! Оригинала е при него!
17
1
 
8
 
! Отговори
555 преди 1 седмица
Интересно, защо Доган се крие? Може би наистина е на инструктаж в Москва.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Снимката е от 9 юни 2024. Някой знае ли изобщо жив ли е Ахмед Доган?
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
партията може да се казва Далавери Пари Схеми или накратко ДПС
14
0
 
5
 
! Отговори
Цвик преди 1 седмица
Утре всичко приключва!
13
1
 
4
 
! Отговори
Фмдк преди 1 седмица
Турско кабрио последен модел, хасфалт
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Доган отпрашил за Русия. Никой не го е виждал 10 дена. Жив ли е изобщо. Не е пратил хабер на никой. Всеки от близките му казва, че не се е чувал с Доган..
11
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
по турция пурдават децата кърпи не просат бе , просто това е тардицията да се пумага на семейството, оделно ердуан е най големия полетик даже казаха турция е економика номер 1 в света ердуан го каза
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само ДПС-Пеевски! Искаме ново начало! Не щем ердогановски деспотизъм! Не щем левът да се срине като турската лира, струваща 5 стотинки. Не щем да ядем само лучена супа, а децата ни да продават мокри кърпички и да просят на улицата като в Турция! Не щем дъщерите ни да проституират в Холандия!