Зафиров регистрира БСП: Нинова е затворена страница

Гледаме напред, гледаме позитивно, заяви той
10 сеп 2024 16:44, Нели Христова
74
Зафиров регистрира БСП: Нинова е затворена страница
Снимка: БГНЕС

Развълнувани, изпълнени с оптимизъм и надежда, отговаряйки на повика на времето, отговаряйки на историческия момент, отговаряйки на надеждите на стотици хиляди, даже бих казал милиони български граждани за лява алтернатива, регистрирахме коалиция от партии – "БСП – Обединена левица", която дава своята ясна, категорична заявка за участие в предстоящите парламентарни избори и отличен резултат.

Това заяви временният председател на БСП Атанас Зафиров след регистрацията на коалицията в ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

"Искам да благодаря на лидерите на политическите партии, които проявиха търпение, разум и ни дадоха необходимото време, за да се справим с този опит за саботаж на лявото обединение. Всичко вече е наред, даваме своята сериозна заявка за отличен резултат на предстоящите избори", каза Зафиров.

Председателят на БСП е категоричен, че коалицията "БСП – Обединена левица" е направена не като самоцел, не като битка за постове, позиции, а като „отговор на надеждите на стотици хиляди български граждани, които искат да живеят в една по-добра държава". "Правим го в името на нашите идеи, на нашите идеали и в името на хората, които ни подкрепят и ще ни подкрепят", добави той.

Зафиров коментира, че Корнелия Нинова и хората около нея са затворена страница и отбеляза, че те „сами се изключиха и от партията, и от обществено-политическия живот с всички тези свои действия в последните седмици“.

"Гледаме напред, гледаме позитивно и съм сигурен, че всичко останало е в миналото. По-важното е това, което виждате в момента. По-важното е тези послания, които даваме", каза той.

На въпроса какво означава "отличен резултат", Зафиров отговори, че означава резултат, който ще позволи на "БСП – Обединена левица" да бъде социалния гарант в следващия парламент. "Социалният гарант на българското законодателство, а защо не и социалният гарант в следващото управление на страната", допълни той.

Зафиров коментира и че въпросът за реденето на листите за предстоящия вот никога до момента не е присъствал в коалиционните разговори. "Всичко е на идейна основа. Всичко е в името на идеи и принципи. Тези разговори тепърва предстоят, но искам да ви уверя, че всяка партия ще намери своето достойно представителство в бъдещите обединени листи", каза още той и заключи:

"Говорим за диалог. Говорим за разум. Говорим за надежда."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от Избори 2024
Ромската махала в Стамболийски е с регистрация на един адрес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
14
 
! Отговори
на снимката преди 1 седмица
мая притеснена и напрегната дали ше ги регистрират
26
0
 
6
 
! Отговори
Сега ще стане преди 1 седмица
съветник на Боко Корни и ще я ..... с 200
25
1
 
7
 
! Отговори
луис рубиалес преди 1 седмица
Играем мач за мач, гледаме напред, гледаме позитивно, заяви той
24
1
 
14
 
! Отговори
VladTepes преди 1 седмица
Атанас Зафиров може би се доближава до Михаил Миков по алкохолна подготовка, но не и по правна. Надали ще подобри нещо в БСП.
23
3
 
16
 
! Отговори
бабата с козичката преди 1 седмица
бъдете сигурни че ако не влезнат в парламента ше обвинят нинова , ако влезнат ше се хвалят какъв висок резултат са постигнали :) купете си много пуканки представлението ше е с продължение
22
2
 
12
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 1 седмица
Нямам търпение пак да вземете 6% и до 3-4 години напълно да изчезнете. С или без Нинова сте обречени.
21
1
 
12
 
! Отговори
абе преди 1 седмица
зафиров какво разбира под отличен резултат , 3,9 ли
20
1
 
14
 
! Отговори
от бузлуджа преди 1 седмица
леле колко ше се смея ако тия нови стари комунисти уж социалисти не се класират на изборите :) мая кой знае кви обещания е ръсила за да се създаде тая коалиция
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Така и не разбрах, защо бяха тези циркове...
18
1
 
3
 
! Отговори
Condios преди 1 седмица
I think the only attempt to sabotage the left unification is coming from its president :D
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Новите стари предатели от БСП са старите гнусни медузи. Оставка на Зафиров.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анти-ЕС преди 1 седмица
До Бау, Съдът в България е на ЕС-мафията(Со Рос и компания) - Хелзинкски комитети за ман галиите и Истанбулска конвенция за българите.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега Нинова ще се кандидатира в някоя малка партийка и ще ги вкара в парламента, за ужаст на Замфиров! Помните ли как Десеслава Иванчева се кандидатира и получи близо 30 000 гласа, докато съуправляващите патриоти от Атака и НФСБ имаха по около 20 000!
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ти си извънпарламентарна партия. Моли се на ГЕРБ и ДСП да ти дадат от техните избиратели.
13
1
 
6
 
! Отговори
мноо притеснен преди 1 седмица
ся не разбрах , нинова не е ли вече депутат от бсп , нема ли да я виждаме в парламента ???
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То хубаво, ама нещо не ми се връзва като Зафироф и Гуцанов бяха лявата и дясната ръка на Нинова, а сега - първи противници!?? Те трябваше да са аут заедно с нея! Особено Гуцката!
11
0
 
11
 
! Отговори
Анти-ЕС преди 1 седмица
Сега с "модерните леви" ще се развъри джендър идеологията и Истанбулската конвенция веднага се ратифицира от България БЕЗ НИНОВА!
10
2
 
12
 
! Отговори
Бау преди 1 седмица
Виждате ли колко бързо, лесно и с видимо удоволствие Съда обслужи Мафията и реши казуса Нинова и как цялата система е в ужаст, как да разреше казуса с двете депесета! ! Съда реши вчера, че Нинова не представлява БСП, тъй като е оповестила оттегляне от председателския пост и нямало значение, че не е освободена на Конгрес, по устава на партията! Отлично! Но, защо съда не реши така лесно, че Кирил Петков не е канадски гражданин, още в момента на декларирането си, че се отказва от чуждо гражданство?
9
0
 
13
 
! Отговори
дедо ви преди 1 седмица
нинова излиза мая влиза хахаха , а бяха такива добри другарки . Зафиров да се готви за яко натискане по ъглите , пчеличката мая нема да го остави до като не получи това към което се е запътила :)
8
1
 
11
 
! Отговори
Исо Хазара преди 1 седмица
Зафирков, Земфирков са ман галски имена. Полвината в БСП са ман галии...