Чакъров: Пеевски открадна марката ДПС с помощта на ВАС

Всички симпатизанти ще имат възможността да подкрепят ДПС на Доган, увери той
11 сеп 2024 19:03, Анисия Иванова
134
Чакъров: Пеевски открадна марката ДПС с помощта на ВАС
Снимка: БГНЕС

Изключеният от ДПС Пеевски открадна марката ДПС с помощта на ВАС. Обръщам се към всички структури да истинското, на автентичното ДПС, че истинското, автентично ДПС ще участва на изборите на 27 октомври. Това заяви Джевдет Чакъров от фракцията на ДПС около почетния председател Ахмед Доган, предаде репортер на БГНЕС.

"Всички знаем за днешното решение на ВАС по казуса за коалицията на Пеевски. Обръщам се към всички структури на истинското, автентично ДПС, че истинското, автентично ДПС ще участва на изборите на 27 октомври. Всички наши симпатизанти ще имат възможността да подкрепят ДПС на Ахмед Доган", каза Чакъров.

Относно решението на ВАС от крилото около Доган са категорични, че ще видят всички възможности в правната рамка, след като са нарушени всякакви планови норми и по какъв начин то може да бъде оспорено и обжалвано.

Първият ден, когато трябваше да се извърши подаването на заявление и регистрацията на коалицията, ние бяхме първи пред ЦИК. Впоследствие се добавиха с едни столчета представителите на другата коалиция, каза Чакъров и подчерта, че аргументите, които се представят, че Делян Пеевски е подал по електронен път документите, са несъстоятелни, защото такава форма на подаване на документи няма.

"В Изборния кодекс такава възможност няма. Всички много добре си спомняме анализите на редица експерти, които коментираха, че тази възможност не е правно регламентирана", отбеляза той.

Чакъров е категоричен, че "изключеният от ДПС Пеевски открадна марката ДПС с помощта на ВАС" и определи това като "връхна точка в употребата на институциите".

"Точно както преди 40 години тоталитарната власт открадна имената на българските мюсюлмани", направи съпоставка той, но увери, че избирателите на ДПС ще имат възможността да гласуват за автентичните идеали на партията. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от Избори 2024
ЦИК регистрира "БСП – Обединена Левица" за изборите през октомври
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
10
 
! Отговори
Голямото момче преди 1 седмица
Само за има - няма и месец така ги финтирах че не им се вярва.
47
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Научи се да ползваш онлайн услуги и следващия път няма да стане така.
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Александър Ангелов и Авиора се оказаха по добре подготвени от залинелия ага. Лошото за Агата е,че след политическата, при ДС/КГБ мафията следва и физическа....мммм ...анихилация.
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
всичко е театър за пред раята
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вие сами го избрахте с 80% от гласовете, при пълен кворум на ДПС. Нали бе "феномен"?
43
4
 
9
 
! Отговори
До 41 преди 1 седмица
Айде стига с тия милиони?Пеевски бил дал?Ти счетоводител ли си му?Пеевски е там за да взима,с не да дава.Като всеки депутат.
42
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От малък ми е мерак да гласувам за ДПС. На тези избори ще съм пълнолетен вече и ще гласувам за Движението за права и свободи.
41
8
 
8
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
ВАС се уплаши от Пеевски
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Че шопара е един от най-неприятните,непочтени и гнусни образи,които се вихрят на политическата сцена спор няма! Но обвинението в кражба не е съвсем коректно! Никой насила не ви го набута в ДПС,сами си го избрахте за председател по нареждане на уж много умничкия философ,нали му беше повече от син? След инфото за Магнитски скочихте и го защитихте истерично, за награда го направихте председател,изпрахте го, избрахте го за шеф на парламентарната си група,ръкопляскахте му бурно и му се кланяхте!
39
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Откраднал ви е цървулите. Всичко е купил. Доган му е дал печата срещу милиони. Полакомил се е Доган. Сега за това се крие.
38
6
 
11
 
! Отговори
До някой преди 1 седмица
А с неотразимата си харизматичност Шиши,Хамид и Данчо Ментата колко гласа ще спечелят?
37
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Върнете му милионите и той ще ви върне марката!! Нали сте дерибеи? Защо само Пеевски даваше пари за ДПС?
36
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Инересно, а този Пеевски кой го довлече в ДПС, не беше ли Доган, а?
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ахмед Доган има 4 незаконни деца преди да се роди Демир. Един от незаконните е Христо Бойкикев. Майката на Христо дори протест направи в Пазарджик 1990 г. когато Меди (Ахмед) Доганов беше в затвора. Сега всеки си плаща за греховете.
34
5
 
6
 
! Отговори
Той ни е враг преди 1 седмица
ДПС Шопара - баш Началник - : - - За 9 месеца успяхме да направим най-важното - да върнем властта в парламента, да направим промените в Конституцията, да утвърдим евроатлантическата позиция на България и да се включим активно в помощта за Украйна.
33
3
 
16
 
! Отговори
ФЕНОМЕНЕ преди 1 седмица
ЗАЩО МИ ВЗЕ САРАИТЕ БЕЕ? НАКАРА МЕ ДА СЕ КРИЯ КАТО КЛОШАР.
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой каквото сам си направи, друг не може. Беше ви феномен май. Цялата държава скочи срещу него когато искаше да се вмъкне в ДАНС, поне това да бяхте отчели. Това, че ходи в северозападна България да купува гласове за ДПС ви поблазни и се заслепихте, не разбрахте, че си слагате змия в пазвата. Сърбайте си попарата.
31
3
 
14
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 1 седмица
Сега бай Сокола как ще раздава порциите на обрачите от фирми. Как агент Сава ще дели баницата на дерибеите. А как свали правителството на СДС и хвърли България в лапите на ДПС при Филип Димитров
30
6
 
9
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
Добри ,или лоши , съдебните решения се спазват, а не се коментират! НСО ги пусна на абортаж, да превземат залата на ЦИК, пък сега реват че ги окрали ? И почетният председател ако се.покаже, да мънка под носа си , ще загубите още гласове!
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е Пеевски години наред издържаше финансово ДПС, беше член и накрая го избрахте за съпредседател! Какво е откраднал? Крадците сте вие, защото сте свикнали да гепите без да се съобразявате със закона! А Пеевски ви оправяше в съд и прокуратура! Сега просто ви изигра и вие ревете щото сте по-прости! Ама той ви изигра според законите, а вие - обратно на село, там където закони не ви трябват!