Костадинов: Поотделно ПП и ДБ не могат да влязат в парламента

ВАС показа, че е собственост на Пеевски, каза той
11 сеп 2024 20:45, Анисия Иванова
142
Костадинов: Поотделно ПП и ДБ не могат да влязат в парламента
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Възраждане" е удобен партньор за другите политически сили, защото ние сме единствената класическа политическа организация в България. Имаме идеология, имаме принципи и ги спазваме. При нас няма политически лобита, няма икономически интереси, няма чуждо посолство, което да ни ръководи. Единственото, което стои зад нас и имаме задължение да спазваме, е обещанията пред избирателите и нашата програма. Ние сме единствената политическа организация. Другите обслужват американското посолство. Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в предаването "Денят ON AIR".

По думите му санкциите срещу Руската федерация убиват българската икономика и българските предприемачи, а членството ни в НАТО е опасно за българската национална сигурност - разоръжава българската армия, която според него е в трагично състояние.

"Ние досега не сме канили нито един път ГЕРБ на разговори. Винаги те са ни канили. Единственият вариант да управляваме с ГЕРБ е да вземем ГЕРБ като патерица", заяви Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на "Възраждане" посочи, че министър-председател Марио Драгин не е добър вариант.

"Нашата разпадаща се държава има нужда от здраво и силно управление, от един център на властта. В българските граждани е решението на политическата криза - това е криза на колониалното статукво, което в момента се разпада", добави Костадинов.

Той е на мнение, че коалицията ПП-ДБ съществува на инат и ще се яви заедно на изборите, защото по отделно не могат да влязат в парламента.

"Мразят се помежду си. ГЕРБ също не са застраховани от подобна криза. При тях също има спад на гласовете. Никога ГЕРБ не е гласувала хомогенно. Истината е, че вътре в ГЕРБ Пеевски има лоби. Ние се борим за мнозинство, защото това трябва да е целта на всяка една партия.

Костадинов коментира и решението на Върховния административен съд (ВАС) Централната избирателна комисия (ЦИК) да впише "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски.

"ВАС показа, че е собственост на Пеевски. Хората, които взеха това решение, трябва да бъдат арестувани. Това е позор за държавната ни съдебна система", каза лидерът на "Възраждане."

По думите му ПП-ДБ служат за присмех в парламента.

"Борисов продължава да ги доубива. И те искат да управляват с ГЕРБ, за тях е удобно. Заради това има криза на доверието - хората виждат, че са се наместили субекти, които не могат да дадат категоричен отговор и на това колко е часът. Хората не излизат да гласуват, защото виждат нерешителни и инфантилни от едната страна, от другата - крадци и престъпници", коментира Костадинов.

Той обясни, че законопроектът, предложен от "Възраждане" за чуждите агенти, е едно към едно с американския такъв - базиран е на американския закон FARA (Foreign Agents Registration Act), приет през 1938 г. в САЩ. По думите му руският също е преписан от американския.

Очаквайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от Избори 2024
28 партии и 11 коалиции подадоха документи за изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
8
 
15
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
Руски агент!
64
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никой не гледа какви безобразия прави тиквата на Борисов, а сте влезнали в режим да се дърпате едни-други. Кога ще вземете власт по този начин? Костадине , в този смисъл и ти крепиш ГЕРБ.
63
4
 
2
 
! Отговори
Скара бира преди 1 седмица
Гербанки, по принцип, е лош вариант да се ползват за патерици. Ще прецакат всичко.
62
5
 
9
 
! Отговори
Хубаво , преди 1 седмица
Бе Костя.Може да си прав,но защо хората не гласуват и за теб?Не беше ли четвърти на миналите избори?Имаш един кмет в някакво ромско село.Другите ли са ти виновни?
61
9
 
1
 
! Отговори
Родината си обичам, преди 1 седмица
но мразя държавата. Ще гласувам за най-ненормалните. Искам революционна ситуация и погром за всички властвали последния един век.
60
5
 
9
 
! Отговори
Русофил преди 1 седмица
Когато Господ иска да накаже някой, го дарява със син русофил, който му носи зет талибанин.
59
8
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 1 седмица
Хайде братя, аз ще съм Путин и търся моят Ким, може и ако някой донесе Коран да е моят Кадиров и да разоре задният ми вход.
58
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бразилия, Индия, Южна Африка - смяна на пол е разрешена. Не е необходима операция за смяна. Китай, Иран - смяна на пола е разрешена. Необходима е операция за смяна. Русия, Етиопия, Египет, ОАЕ - смяна на пол не е разрешена. Това са държавите от БРИКС. Не е само при нас зле положението.
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Очаква се приемане на Закон ,за отнемане на личните карти на русофляците и изгонването им от България !! Тук е НАТО и ЕС и те нямат абсолютно никаква работа в Родината ни ...
56
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
всички американски мекерета лъжат до безсъзнание - въпросния закон който той иска да гласуват е препис на американския- ако го приемем трябва да се изгонят всички американски НПО- така направи Орбан- изрита сорос като кирлив фес - и сега чялата амеранска проституция ежесекундно лъже че живота е руски-ако някойти каже че закона е руски той е лъжец - гласувай за него и ще си получиш още отсъщото 30 години
55
2
 
2
 
! Отговори
До 87 преди 1 седмица
Това за Нане ли го пишеш? Той не е евриатлантик
54
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мечтата ми е да бъда в един икономически съюз с Етиопия и Южна Африка. За това гласувам за Възраждане, защото ще ни вкарат в БРИКС!
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Коалициите трябва да се правят след избори. Преди избори всяка партия трябва да си заслужи мястото в НС и да се знае каква тежест има. Щом някой прави коалиция преди избори значи сам си признава че е слаб като самостоятелна партия.
52
4
 
8
 
! Отговори
До Нане преди 1 седмица
Нане, Путин построи ли комунизма, довърши ли го?
51
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Величие поглъща Възраждане.
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това. ни е ясно,няридасе събуди за ПП крадците и вероятно ПП че имат 5..6%,така че Киро и асен да не лсе пъчат много ,при Ризова Василев каза че вдигнали много пенсии у заплати !!но и каза че сме с най малки пенсии и заплати и с е на последно място в ЕС ,каза за Гърция имали двойни по големи и пенсии и заплати ,я и нали вие ПП вдигнахте с много пари пенсиите и заплатите ,мушеници крадци долу украинската партия ПП
49
7
 
11
 
! Отговори
Тоя па преди 1 седмица
Е, бива ли да е толкова елементарен, А?! Жалка картинка, но най жалкото е, че не осъзнава колко е не съществен и не значим за милиона българи.
48
3
 
7
 
! Отговори
ПУТИН БЕЗ РАМЗАН преди 1 седмица
ПООТДЕЛНО ЛИ СА?
47
5
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Аре Копейката да обясни защо в БРИКС има най-много операции за смяна на пола??? В Бразилия даже по Здравна каса :))))))))))) В Индия деца оперират... Мани - мани в той БРИКС страшна работа. Ядат кучета, котки, прилепи, змии, гущери :)))))))))))))))))))
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Който и да е политик в момента, ако си мисли че зад него има "мнозинство" или "народът е с него" трябва да си пие хапчетата по-често! Няма и 30% избирателна активност. Тези до един са без спор най-лошите политици в съвременната ни история.