Костадинов: Поотделно ПП и ДБ не могат да влязат в парламента

ВАС показа, че е собственост на Пеевски, каза той
11 сеп 2024 20:45, Анисия Иванова
142
Костадинов: Поотделно ПП и ДБ не могат да влязат в парламента
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Възраждане" е удобен партньор за другите политически сили, защото ние сме единствената класическа политическа организация в България. Имаме идеология, имаме принципи и ги спазваме. При нас няма политически лобита, няма икономически интереси, няма чуждо посолство, което да ни ръководи. Единственото, което стои зад нас и имаме задължение да спазваме, е обещанията пред избирателите и нашата програма. Ние сме единствената политическа организация. Другите обслужват американското посолство. Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в предаването "Денят ON AIR".

По думите му санкциите срещу Руската федерация убиват българската икономика и българските предприемачи, а членството ни в НАТО е опасно за българската национална сигурност - разоръжава българската армия, която според него е в трагично състояние.

"Ние досега не сме канили нито един път ГЕРБ на разговори. Винаги те са ни канили. Единственият вариант да управляваме с ГЕРБ е да вземем ГЕРБ като патерица", заяви Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на "Възраждане" посочи, че министър-председател Марио Драгин не е добър вариант.

"Нашата разпадаща се държава има нужда от здраво и силно управление, от един център на властта. В българските граждани е решението на политическата криза - това е криза на колониалното статукво, което в момента се разпада", добави Костадинов.

Той е на мнение, че коалицията ПП-ДБ съществува на инат и ще се яви заедно на изборите, защото по отделно не могат да влязат в парламента.

"Мразят се помежду си. ГЕРБ също не са застраховани от подобна криза. При тях също има спад на гласовете. Никога ГЕРБ не е гласувала хомогенно. Истината е, че вътре в ГЕРБ Пеевски има лоби. Ние се борим за мнозинство, защото това трябва да е целта на всяка една партия.

Костадинов коментира и решението на Върховния административен съд (ВАС) Централната избирателна комисия (ЦИК) да впише "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски.

"ВАС показа, че е собственост на Пеевски. Хората, които взеха това решение, трябва да бъдат арестувани. Това е позор за държавната ни съдебна система", каза лидерът на "Възраждане."

По думите му ПП-ДБ служат за присмех в парламента.

"Борисов продължава да ги доубива. И те искат да управляват с ГЕРБ, за тях е удобно. Заради това има криза на доверието - хората виждат, че са се наместили субекти, които не могат да дадат категоричен отговор и на това колко е часът. Хората не излизат да гласуват, защото виждат нерешителни и инфантилни от едната страна, от другата - крадци и престъпници", коментира Костадинов.

Той обясни, че законопроектът, предложен от "Възраждане" за чуждите агенти, е едно към едно с американския такъв - базиран е на американския закон FARA (Foreign Agents Registration Act), приет през 1938 г. в САЩ. По думите му руският също е преписан от американския.

Очаквайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от Избори 2024
28 партии и 11 коалиции подадоха документи за изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
Всички гейове гласуваме за пп-дб
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колкото по-малко редовни бюлетини има ( гласували), колкото е по-малка избирателната активност, толкова по-евин им излиза платения вот! Те % тите с това си го докарват. На един Боко не му трябват много гласоподаватели!
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хора, като Путин Тръм и Костадинов са за затвора!
22
4
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
Пак са изтървали на Костя Копейкин ромските събратя от маалата, тук едно спами едно и също, явно нета с Просия е много бавен защото е зациклило като вожда си на едно място и повтаря все същите глупости. Хайде копейке, давай и ни покажи, че си нещо повече от лоботомизирана бензинова резачка биомаса. Напиши нещо умно и докажи, че сред копейките има нещо повече от биомаса продукт на ромско кръвосмешение.
21
5
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 1 седмица
...нямало чуждо посолство ? Кога стана политик, кога се научи да лъжеш , като Кремълски болшевик?
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Киро сам си каза в записа,че общо имат 7%. Повтарям Киро каза имахме СЕДЕМ ПРОЦЕНТА и ако не беше АЛА-БАЛА с президента нямаше да имаме повече. Така, че сега след издънките може да се каже, че имат общо максимум 4%.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
то пътк щото максудовския руснак много ще влезе
18
6
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
Драга копейко, дали ще е чуждестранен агент на заплата при САЩ или чуждестранен агент на заплата при Русия разлика няма от гледна точка на България и българите защото все сте чуждестранни слуги и агенти! 2. И ти и сбирщината ти също се явявате на тези избори и за вас са гласували също толкова малко колкото и за останалите, тоест и теб не те иска никой! 3. Може да не си в интимна сглобка с гроб като пеперудите, но си същият златен пръст като Болен Сидеров за Боко ханъм, значи си техен слуга!
17
7
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Копейката постоянно виси при Мутрофанова и Масква, обаче нямал зависимост от тях?!? Обаче каквото и да прави, никога няма да стигне чичо му Волен 650000 гласа на избори :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
16
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Костя айде пак на Червеният площад на аванта за да правиш селфита там. Какво правиш в България като мястото ти е в матушката. Тук само се излагаш с предложенията на тъпунгерски законопроекти.
15
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Голямо разочарование е Костадинов.
14
6
 
6
 
! Отговори
Възраждане преди 1 седмица
Майн Фюрер Костадин, ще гласувам за теб, за нов лагер в Белене, там ще затворим хората от БСП, ДПС, ГЕРБ, Величие, ППДБ и всички други!
13
7
 
9
 
! Отговори
Чико преди 1 седмица
Да разбирам че тоз папагал иска пак да станем бели роби на Русия и да живеем пак 30 години назад от белия свят. Не не не
12
5
 
6
 
! Отговори
До 14 преди 1 седмица
Не е минал военната комисия в Москва!
11
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Можеще и министър да стане.Да беше поискал, уви, поиска да е лузер като Волен Сидеров.Прав ти път.
10
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Копейката лъже че партията му е единствената която не зависи от посолствата. Въzzраждане зависи от руското посолство
9
8
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Хахахааа. Руският дупедавец Костадин /Брикса/ Копейкин пак сънува пияната червена армия на Дунав :))))))))))))))))) Върнал се е с нови опорки от Мордор и сее лъжи. Няма вече кой да му се върже.
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Очакваше се Копейкин ,да е в Куркс и да се бие ,за Русия .... А ман.гала пак е дезертирал, както от Бахмут !!! Но взима рубли рома и лае пред парламента..
7
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руски агенти в Бг.Румен Радев- разединителя, Ахмет Доган- мишката, Петър Волгин- логореята, Явор Дачков- предателя, Карбовски- грозния брадат козел.Копейкин, един даскал от Варна.
6
12
 
11
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 седмица
Рубло, чакат те на червения площат. А ти аналиэ тука праиш, що така