Гуцанов: БСП надскочи собственото си его, искаме да променим България

Имаме червена линия за събиране с ГЕРБ, каза той
12 сеп 2024 01:00, Анисия Иванова
80
Гуцанов: БСП надскочи собственото си его, искаме да променим България
Снимка: Bulgaria ON AIR

Централната избирателна комисия (ЦИК) регистрира "БСП - Обединена левица" за изборите.

"От моя страна и от страна на колегите не е излязла някаква битка или какъвто и да е дебат. Запазихме мълчание, трябваше да се произнесе Софийският градски съд (СГС), след което Върховният административен съд (ВАС). По логичен начин ЦИК регистрира тази толкова важна за страната ни вече нова обединена коалиция БСП и всички леви партии", каза Борислав Гуцанов от БСП в предаването "Денят ON AIR".

БСП беше раздирана от различни вътрешни скандали, напомни той.

"Нека да гледаме в бъдещето. Вървим напред. Големият смисъл на "БСП - Обединена левица" е да може да се противопостави на това поредно разграбване  на държавата, да има справедливост в България. Ние го дължим на всички българи, на левите избиратели и на тези хора, които искат друго развитие. Ние не сме на дъното, а сме много под него", смята Гуцанов.

"Областните съвети приключват сега, днес са последните заседания. Разговорите с коалиционните партньори вървят. Когато всичко е готово, ще има заседание на Националния съвет. Нямаше лидер на политическа партия, който да не разбира, че в момента обединението за развитието на България е важно. Голяма част от колегите казват, че не искат да бъдат в листите, готови са да дадат път на млади хора, но да има друго развитие на България", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Гуцанов коментира и думите на Бойко Борисов от днес за коалиция с участието на "Има такъв народ" (ИТН) и БСП, освен участниците в сглобката.

"Не бях изненадан. Г-н Борисов прави това преди всеки един избор. Не е за първи път. Нашето решение на Конгреса е пределно ясно - имаме червена линия за събиране с партия ГЕРБ. Днешното им гласуване беше поредно национално предателство към България", заяви той.

"Ние говорим за експертен кабинет. Такъв, който да бъде от специалисти, кабинет, който да защитава няколко национални и важни приоритета, за да може България да излезе от дупката, в която е от 3 години. Приоритетите за нас са здравеопазването, образованието, социалната поносимост за всяка едно българско семейство, енергетиката и икономиката. Ще покажем на хората, че сме надскочили собственото си его и искаме да променим България", заключи Гуцанов.

Очаквайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: БСПизбориBulgaria ON AIR
Още от Избори 2024
ПП-ДБ: Институциите се намират в дълбока криза
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гyцu, вие по-добре гледайте да надскочите 4% бариера...
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво ще променяте бе гуцане? Повечето от вас вече са били в управлението на страната и се провалиха тотално. Жалка крадлива пасмина, която не свърши и за 2 ст. работа, но пък се нагушихте здравата. Я върви на м..... си!
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Във Варна няма ли нормални хора ,че само корумпирани индивиди се пръкват! Тоз хубавец,копейкин от максуда,магарешки и тн.
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този е рязко нагла и алчна личност! Ти ли ще променяш България бе крадлив комунист? Варна не му стигна!
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мястото на този тъмен субект е в затвора!
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този няма наяждане! Опоска варна навремето ...и защо не е в затвора това корумпе?
39
0
 
9
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 1 седмица
Ще потънете в тресавището.Дъното ви е било на по високо ниво паралюбци.
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Карам си- СКОРО НЯМА И ДА СИ КАРАШ- ПЪТИЩАТА С ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ ГИ ПРАВЕШЕ БОРИСОВ, НО КУПЕНИТЕ ОТ КРЕМЪЛСКИТЕ ОЛИГАРСИ РЕВЯХА - НИЕ АСФАЛТ НЕ ЯДЕМ- ТА ЧЕТИРИ ГОДИНИ ГО НЯМА БОКО- НЯМА И ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ, НЯМА ДА ИМА ПЪТИЩА- ПРАВ СИ КАРАМЕ ПО РАЗБИТИ АВТОМАГИСТРАЛИ, НЕРЕМОНТИРАНИ ГРАДСКИ И СЕЛСКИ ПЪТИЩА- ЧАКАМЕ БОКО ТА ДА ГИ УПРАВИ- ЗА СЕГА СЛОГАНЪТ - НИЕ АСФАЛТ НЕ ЯДЕМ Е АКТУАЛЕН!
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оффф сккапаните комунисти пак искали да променят България,айде мерси.Колкото пъти дойдете на власт толкова пъти държавата фалира,таааа Гуцанооов върви на майка си у ппппутката ,ако ме разбираш.
36
2
 
11
 
! Отговори
питащ преди 1 седмица
С какво ще промените България?С вашите 4-5% електорат?!БСП е вече в историята.Вижте кои сте останали там.Както "ПАСОК"в Гърция почти изчезна,така и БСП ще изчезне.Ще дойде нов льв субект.
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Станишко въведе плоския данък който направи богатите по богати а бедните още по бедни.
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Презряна предателска пасмина. Няма да влезете в парламента никога.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този път кометата едвам едвам ще прескочат 4% та бариера . Станишев е водач на листа ,жална ни майка.
32
2
 
9
 
! Отговори
Карам си преди 1 седмица
По софийските улици и Гледам пътищата на бо к лук и се запитвам първо защо не спра да плащам данъци и второ в Папуа това Гвинея ли съм или в държава членка на ЕС!
31
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
докато не вкараме престъпника борисов в затвор или друга дупка няма да допуснем никакво правителство от герб, коалиционно или не. така че ако искате да спасявате българия на престъпниците, няма да се получи.
30
7
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Аз ще гласувам за БСП, само ако обещаят, че ще сложат начело на партията Румен Гечев. Този велик финансов гений искам пак да направи всички българи милионери :))))
29
4
 
8
 
! Отговори
Комунистите и ДС преди 1 седмица
4 пъти фалират държавата
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НИЕ ЗНАЕМ ВАШИТЕ ПРОМЕНИ- 1995/1997Г МИН НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ- РУМЕН ГЕЧЕВ- БСП 2000% ИНФЛАЦИЯ, НИНОВА 2021Г/2022Г ИНФЛАЦИЯ 28.8%, ЛЯТОТО НА 2021Г ДИЗЕЛЪТ СТАНА 3.90ЛВ- СПРАВКА ФУЕЛО- МЕРСИ АМА НИЕ РАБОТНИЦИТЕ НЕ ВИДЯХМЕ КАКВО ДОБРО НАПРАВИХТЕ ЗА НАС ВИЕ НИ СЪСИПВАТЕ ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО СЕ ДОКОПАТЕ ДО ВЛАСТТА- НЕ ВИ ИСКАМЕ БРИКСА ...
27
2
 
9
 
! Отговори
Зафиров Хитлера преди 1 седмица
БСП Умр1е Але Алее
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя не е научил някои основни принципи в политиката, а именно - 15 (коалициите) по 1 не прави 15, а в повечето случаи пак 1 или най-много 2. Та като са пак с 20-25 депутата каво точно ще променя в България?