Възможна ли е нова коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Доц. Татяна Буруджиева и Теодор Славев пред Bulgaria ON AIR
16 сеп 2024 11:18, Анисия Иванова
83

В последните седмици политическите среди в България бяха подложени на интензивна дискусия относно предложенията и реакциите на основните партии след предложението на ГЕРБ за джентълменско споразумение.

"Джентълменските писма обикновено не са публични. В тях се договарят определени параметри и се споделят някакви виждания, включително. А тук има нещо съвсем различно и това е използване на законодателния процес за предизборна кампания. Нещо, което наблюдаваме, откакто парламентът работи през цялото време на предизборната кампания, така че всичко оттук насетне като поведение на политическите партии трябва да го разглеждаме през предизборната кампания и опита им да привлекат по-висок резултат", заяви политологът Теодор Славев в студиото на "България сутрин".

Той смята, че джентълменството в политиката има своето място, но съществуват и проблеми, свързани с актуалността и ефективността на подобни споразумения. Славев изрази съмнение относно истинските намерения на страните и възможността за реализиране на обещанията.

С действията на двете партии отново се повдигна въпросът за възможността за бъдещо обединение между ГЕРБ и "Продължаваме промяната – Демократична България", въпреки значителните различия между тях.

Доц. Татяна Буруджиева изрази мнение, че подобно обединение е възможно, но само при условие, че се намерят общи платформи за действие и се преодолеят значителните политически разлики.

"Няма чак такива непреодолими граници между нито една от партиите вътре в парламента, с изключение на ДПС. Няма българско правителство, като започнем още от средата на 90-те години до ден днешен, което да не е пострадало с колаборацията с ДПС. Правителство трябва да има около конкретни политики, които ще се изпълняват", каза доц. Буруджиева за Bulgaria ON AIR.

Тя бе категорична: "Всичко е въпрос на преговори".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от Избори 2024
Станишев готов да оглави листа на БСП
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Няма как да стане, нужно е да стане както в Гърция, който е първи му се дава бонус 40 мандата да може по-лесно да състави кабинета.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Жена се ожени за себе си и се разведе след една година "брак". Причината била, че лявата йЦица не искала повече да дава мляко за избори, понеже не обичала повече да целува дясната, която от мързел престанала да произвежда мляко!
57
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 дни
Без други партии - не е възможно.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Няма Начин това да се случи повече!!-:))
55
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Жена се ожени за себе си и се разведе след една година "брак". Причината била, че дясната йЦица не искала повече да дава мляко за избори, понеже не обичала повече да целува лявата, която от мързел престанала да произвежда мляко!
54
2
 
3
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 3 дни
Възможна е, кирчовци и кокорчовци вече са си лягяли с мафията борисов, 9 месеца се е..ха, но никой не забременя, освен Лена, така че е твърде възможно пак да пробват да си направят общо бебе ГЕРП и ППиДБ!Даже съм сигурен, че това ще се случи. И двете са от ЕНП, а там само леви резби - прихваща се /спр. асена василева/.
53
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Бях на море в България, Приморско. 99% от мъжете там бяха с огромни кореми и без коси. Като клонинги на Бойко Борисов. Жените и те масово бяха като моржове. Това някаква мода ли есред българите?
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Бързат, че техният работодател ФАЩ скоро ще капитулира пред Русия и ще стане страшно за евроатлантическите роби - "Скоро" :DDDDDD
51
3
 
10
 
! Отговори
Дядката преди 3 дни
Естествено е , народа казва че краставите магарета се надушват през 9 баира!Това са двете крайно антибългарски партии , които се крият зад някакве евроценности!Преврата в Украйна , биолабораториите в Украйна , България и Румъния , провокираната война с Русия , всички тия "евроценности" са скъпи за лидерите на тия партии!
50
2
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 3 дни
Само герб не пострада, защото толкова им е нагънат мозъка на избирателите им... Христо направо излетя с 200.
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Възможно е. Просто трябва да измислят нова думичка. Преди беше сглобка, сега може да е сношение. Кой в коя поза ще застане - това ще го решат в движение.
48
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Време е за Възраждане!
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Хаха тя е договорена вече и това ще е края на ППДБ, след новата прегръдка с Шиши и Бойко мутрата
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Голем цирк! Кокорчо оня ден нарече бибитко корумпиран, сега ще влиза в коалиция с него! Нема такава държава, нема такиви овце!
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Коалиция между мафията и "антимафията"? хи хи хи
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Има избори, коалиции се правят след това. Тези анализатори пак гледат кристалната топка и гадаят. Почакайте, след месец ще са изборите!
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ГЕРБ и ПП - ДБ имат един голем общт интерес - чакат се парите - 10 милиярда от ЕС по програмата на устойчивост за да си ги разпределят те двете основно и малко за ДПД - Пеевски. Така, че нова сглобка е напълно възможна на икономическа основа - пари. Няма ли пари няма сглобка. За пенсионерите обаче файдата ще е намаляне на пенсиите и шефьори над 65 г. на психо изпити.
42
1
 
8
 
! Отговори
Нормален преди 3 дни
Докато не смените всички тези които са в парламента доживотно и само си сменят местата никои няма да си прави труда и да си губи времето да ходи да гласува. Трябват нови хора у нови идеи. Не се нахранихте ей....Така ще продължавате още години с избори всяка година. А България тъне в мизерия...Най скъпата храна в Европа и най ниските заплати
41
2
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 дни
При Тодор Живков България беше 9 милиона, а при демокрацията се сви на 5 милиона
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ГЕРБ в никакъв случай не бива да се коалират с парапетни шарлатани, лъжци и мошеници играещи си с пудели и пачки.