Възможна ли е нова коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Доц. Татяна Буруджиева и Теодор Славев пред Bulgaria ON AIR
16 сеп 2024 11:18, Анисия Иванова
83

В последните седмици политическите среди в България бяха подложени на интензивна дискусия относно предложенията и реакциите на основните партии след предложението на ГЕРБ за джентълменско споразумение.

"Джентълменските писма обикновено не са публични. В тях се договарят определени параметри и се споделят някакви виждания, включително. А тук има нещо съвсем различно и това е използване на законодателния процес за предизборна кампания. Нещо, което наблюдаваме, откакто парламентът работи през цялото време на предизборната кампания, така че всичко оттук насетне като поведение на политическите партии трябва да го разглеждаме през предизборната кампания и опита им да привлекат по-висок резултат", заяви политологът Теодор Славев в студиото на "България сутрин".

Той смята, че джентълменството в политиката има своето място, но съществуват и проблеми, свързани с актуалността и ефективността на подобни споразумения. Славев изрази съмнение относно истинските намерения на страните и възможността за реализиране на обещанията.

С действията на двете партии отново се повдигна въпросът за възможността за бъдещо обединение между ГЕРБ и "Продължаваме промяната – Демократична България", въпреки значителните различия между тях.

Доц. Татяна Буруджиева изрази мнение, че подобно обединение е възможно, но само при условие, че се намерят общи платформи за действие и се преодолеят значителните политически разлики.

"Няма чак такива непреодолими граници между нито една от партиите вътре в парламента, с изключение на ДПС. Няма българско правителство, като започнем още от средата на 90-те години до ден днешен, което да не е пострадало с колаборацията с ДПС. Правителство трябва да има около конкретни политики, които ще се изпълняват", каза доц. Буруджиева за Bulgaria ON AIR.

Тя бе категорична: "Всичко е въпрос на преговори".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от Избори 2024
Станишев готов да оглави листа на БСП
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
4
 
! Отговори
Пенсионери БСП преди 3 дни
са много нещастни от демокрацията. малко им остава
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ако ликвидират Пеевски си заслужава
37
5
 
3
 
! Отговори
егати дебилите преди 3 дни
ПП-ДБ са категорично против законопроекта за чуждестранните агенти: Путинистки е! Пеевски: "Възраждане" провокират демокрацията с руски закон-бухалка на Путин срещу медии и НПО. Става дума за българите и българския народ, а не за пепедебе и Пеевски. Пеевски и пепедебе са си наред и много хитро го работят дебилския български народ, и пак ще ударят по 15-20%, ха ха ха.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен "Бързат, че техният работодател ФАЩ скоро ще капитулира пред Русия" - какво значение има това - който и да победи или да капитулира, българския дебилски народ ще си остане същия. Този народ след 30 години ще изчезна и към това нямат отношение нито САЩ, нито Русия.
35
1
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 3 дни
в името на кокала са готови и на коалиция с дявола тука няма идеология има самодалавера как да се докопаме до парите от ес 20 процента изб активност новиизбори с тези хора нищо няма да се промени все по зле ще става
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ГЕРБ, ИТН и ДПС ще направят коалиция, Върховен Съвет на Трите Прасета, Свинския Триумвират! Прасетата ще управляват всички хора! Всички ще ходите на четири крака! Четири крака добро! Два крака лошо!
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Коалицията е готова , сега се търски пудел доставчик и всичко е точно .
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Бързат, че техният работодател ФАЩ скоро ще капитулира пред Русия и ще стане страшно за евроатлантическите роби
31
0
 
2
 
! Отговори
пазарна икономика преди 3 дни
Българските пpocтитутки са най-долнопробни и най-евтините в Европа, ама си хранеха семействата и безработните мъже, и внасяха повече пари в България отколкото всичките ИТ фирми, но украинките са елитни, класи над българките а работят на по ниски цени и нашенките изгоряха.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Не рабрахте ли кои двама човека и хората около тях , не разрешават България да мръдне .Политиците не са на нивото на населението , нито ментално , нито морално. Населението друга държава няма .
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ПП-ДБ може още веднъж да нагъзят тиквата със заешко сърце.
28
0
 
1
 
! Отговори
Ze nigmar преди 3 дни
На остров болшевик...:)))
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Всичко е възможно като има едни милиарди за крадене. Само трябва да се разберат кой колко ще краде
26
1
 
6
 
! Отговори
междувременно преди 3 дни
Територията на Украйна намалява с всеки изминал ден.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ако има КЕШ, да.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
на тия мръ7сни американски чорапи не са им наредили още - инак всичко е възможно- нали фашиста академик деинков призова да се оттървем от някои известни личности
23
6
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 3 дни
Трябва да пречукат Путин и тогава света ше се оправи, вкл. и България
22
0
 
0
 
! Отговори
дебил на квадрат преди 3 дни
е коментиращият До 18
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Какво очаквате от тези патерици на ГЕРБ?
20
0
 
6
 
! Отговори
До гуша ми преди 3 дни
Дойдохте! Хич не ми пука вече! Който и да е няма да е за дълго! Докато не причукат някой от босовете на подземната политика, ще въртим в омгагьосан кръг!