Ето как ще изглежда бюлетината за изборите на 27-ми октомври

Най-дългата бюлетина е с 28 кандидати - за чужбина
Обновена: 1 окт 2024 15:06 | 1 окт 2024 14:53, Нели Христова
119
Ето как ще изглежда бюлетината за изборите на 27-ми октомври
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Към момента са подадени 28 000 завления за гласуване извън страната. На 12 октомври изтича и срокът за подаване на заявления от избиртелите с трайни увреждания, които искат да гласуват с подвижни избирателни секции.

Това заяви говорителят на ЦИК Росица Матева по време на редовния брифинг на изборната комисия.

"Всички въпроси за хартията за гласуване ви моля да ги отправяте към БНБ. Вчера получихме решението на МС за съхранението на машините. Казусът все още не е съвсем решен. Наемодателят има определени изсиквания и МС е информиран за тях. Днес има разговор с наемодателят и предполагам, че след него ще отправим искане към МВР и ДАНС за оглед на помещенията за съхранението на машините. Ако всичко е наред, ще бъде подписан договор с наемодателя", отговори тя на въпроси.  

Росица Матева показа и двата вида хартиени бюлетини за гласуване. Едната е за гласуване извън страната и в нея няма преференции, а другата е бюлетината за гласуване в страната, в която има преференции.

Най-дългата бюлетина е с 28 кандидати - за чужбина. В нея са всички 28 партии и коалиции, посочи говорителят на ЦИК Росица Матева. Тя показа и бюлетината за 23-ти МИР, в която има най-много кръгчета (заради най-многото мандати там) Освен в бюлетината за чужбина, в страната партиите, които не са регистрирали кандидатски листи липсват от тази за страната. 27 или 26 кандидстски листи им средно в бюлетините в страната.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от Избори 2024
Интересът към изборите драстично намалява
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
2
 
! Отговори
Не ви ли омръзна! преди 2 часа
Не ви ли омръзна да пишете по форумите как няма да гласувате, колко е лошо в България и няма смисъл и т.н. Ами като не ви харесва напуснете и отидете гастербайтери в любимата страна! Стига ни спъвайте да се развиваме нормално!
82
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 часа
Имам по важна работа.На изборите ще ходя за халюциногенни гъби.
81
2
 
2
 
! Отговори
До 44 преди 2 часа
До До 40 Има и други партии: Синя България, Свободни избиратели, Български възход и т.н. Ако обвиняваш всички партии, то тогава в България няма хора, които да отговарят на разбиранията ти, не е твоята страна и е време да напуснеш и да отидеш например в братска Русия или Северна Корея, прав ти път!
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Гъбарите яко са налазили с коментари. Интересно, кой има полза, ако хората не гласуват. Точно той плаща на форумните гъбари за техните коментари. Иначе съм сигурен, че те до един гласуват, 80% за ППДБ, по 10% за ГЕРБ и ДПС. Разконспирирани сте, гъби "демократични".
79
2
 
3
 
! Отговори
На следващите преди 2 часа
Избори може да гласуваме за нови партии с млади хора които доказано не са проекти на ДС ако има такива разбира се.Ако няма да го ду х ат.
78
2
 
1
 
! Отговори
СПИНДЪРМЕНЦИТЕ преди 2 часа
ИТАЛИАНЕЦЪТ МУАМАР КАДАФИ е червен комунист и живковист но родното му място било Палестинската ХРИСТИЯНСКА Рицарска Кръстоносна държавичка ТРИПОЛИ в Азия а НЕ АФРИКА и в последното си интервю МУАМАР КАДАФИ заяви цитирам:"ХАРЕСВАМ АНГЛИЯ,ХАРЕСВАМ БЪЛГАРИЯ ВРАГЪТ МИ Е ИТАЛИЯ" и си има роднина ТЕВТОНСКИЯТ САДАМ ХЮСЕИН на азиатският орден основан от германеца Лорд БААС тире енхайм в азиатският град Йерусалим
77
3
 
2
 
! Отговори
ВолкЩурм преди 2 часа
78 Ами да бе помисли !Не гласувайте за да не получават по 12 лв на глас!От нашите пари!!!Враговете на народа!!!!
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Да ги печатат такива дълги бюлетини на клохартия, че поне да са използваеми за нещо
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Преди на два пъти се излъгах да гласувам с "Не подкрепям никого", придружено с псувня, но после разбрах че дори този ми глас отивал за разпределяне на партийна субсидия! Някакъв пълен абсурд! Та от там нататък съм твърдо за гъби, още повече че тъкмо им е сезона
74
1
 
3
 
! Отговори
Да живее преди 2 часа
Демокрацията
73
1
 
1
 
! Отговори
До 74 преди 2 часа
Не, те са варненски превъзходни! Ха-ха
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Много голяма сел янка! Като повечето в ЦИК
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Много голяма сел янка! Като повечето в ЦИК
70
1
 
1
 
! Отговори
Млад Цоцялист преди 2 часа
70 На червените содомити
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До 63, да за щастие! Не че някой ще гласува за него, но поне ще ни забавлява с пиянските си изблици! Може да е по клoyнски забавен, но пак е нещо на фона на останалите изключително сиви и скучни политици, които с нищо не се различават един от друг
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Лорд Евгени Минчев в коя листа е?
67
1
 
5
 
! Отговори
Исус от Бургаз преди 2 часа
гласувайте будали резултата е Ясен от сега
66
0
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 3 часа
2
65
0
 
1
 
! Отговори
демократ преди 3 часа
1
64
0
 
1
 
! Отговори
Е как бе преди 3 часа
65 без бате Кокаинчо на къде