Ето как ще изглежда бюлетината за изборите на 27-ми октомври

Най-дългата бюлетина е с 28 кандидати - за чужбина
Обновена: 1 окт 2024 15:06 | 1 окт 2024 14:53, Нели Христова
119
Ето как ще изглежда бюлетината за изборите на 27-ми октомври
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Към момента са подадени 28 000 завления за гласуване извън страната. На 12 октомври изтича и срокът за подаване на заявления от избиртелите с трайни увреждания, които искат да гласуват с подвижни избирателни секции.

Това заяви говорителят на ЦИК Росица Матева по време на редовния брифинг на изборната комисия.

"Всички въпроси за хартията за гласуване ви моля да ги отправяте към БНБ. Вчера получихме решението на МС за съхранението на машините. Казусът все още не е съвсем решен. Наемодателят има определени изсиквания и МС е информиран за тях. Днес има разговор с наемодателят и предполагам, че след него ще отправим искане към МВР и ДАНС за оглед на помещенията за съхранението на машините. Ако всичко е наред, ще бъде подписан договор с наемодателя", отговори тя на въпроси.  

Росица Матева показа и двата вида хартиени бюлетини за гласуване. Едната е за гласуване извън страната и в нея няма преференции, а другата е бюлетината за гласуване в страната, в която има преференции.

Най-дългата бюлетина е с 28 кандидати - за чужбина. В нея са всички 28 партии и коалиции, посочи говорителят на ЦИК Росица Матева. Тя показа и бюлетината за 23-ти МИР, в която има най-много кръгчета (заради най-многото мандати там) Освен в бюлетината за чужбина, в страната партиите, които не са регистрирали кандидатски листи липсват от тази за страната. 27 или 26 кандидстски листи им средно в бюлетините в страната.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от Избори 2024
Интересът към изборите драстично намалява
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Сидеров има ли го?
62
0
 
3
 
! Отговори
Мобилния оператор преди 3 часа
Ми търси пари ама чакай бе господин мобилен оператор не съм получил заплата още ай сиктир
61
2
 
2
 
! Отговори
Ще гласувам преди 3 часа
За легализация на марихуаната само.
60
2
 
5
 
! Отговори
Аз не гласувам преди 3 часа
За Престъпници!
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Вече ще гледам с кеф как форумните баламурници се надпреварват да ми препоръчват числа, все едно че ще залагат на спортния тотализатор! ХАХАХАХАХА
58
1
 
4
 
! Отговори
Токмаков преди 3 часа
ПОКАЖЕТЕ БЮЛЕТИНАТА НА СРЕДНАТА ПЕНСИЯ И СРЕДНАТА ЗАПЛАТА В БЪЛГАРИЯ. МНОГО ИНТЕРЕСТНО ЩЕ Е КАК Я ИЗЧИСЛЯВАТЕ. И НАЙ ИНТЕРЕСТНАТА И ЧАСТ КОЛКО ХОРА В БЪЛГАРИЯ Я ПОЛУЧАВАТ. БЛАГОДАРЯ .
57
1
 
2
 
! Отговори
Джокера преди 3 часа
Въпрос към властта ако ви посоча лица и фирми укриващи данъци и занимаващи се с пране на пари ще получа ли пари от държавата за разкриването на ОПГта източващи и изпрали милиони левове?Или Мутри ще ми пращате?Отново и пак ще трябва да се чудя къде да ги копам.
56
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 часа
У тая държава само мутри поставени пица в бизнеси на властта , ДДС измамници зърнари и диригенти имат бъдеще поне докато СОБТ не нахлуе у тях през ноща и не ги разчекне ама като гледам как недъгаво се развива държавата тва нява да стане в близките 10 години.
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Анонимна НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ - ЗА КОГОТО И ДА ГЛАСУВАШ ИЗБИРАШ БКП. 80 ГОДИНИ ТЕ УПРАВЛЯВАТ БАЩИТЕ СИНОВЕТЕ ВНУЦИТЕ И ПРАВНУЦИТЕ. СИСТЕМАТА РАБОТИ БЕЗОТКАЗНО И НЕ Е СМЕНЯНА И РЕФОРМИРАНА ДО ДЕН ДНЕШЕН.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимна преди 3 часа
Не знам за коя партия да гласувам. Никоя от всичките не предлага решения на проблеми. Никоя не предложи да направи канализация в селата. Никоя партия не предложи да поправи плочките по тротоарите... Никоя партия не предложи финансова помощ за трайно безработните. Няма да се гласува и на тези избори.
53
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 часа
Ако некой бежанец или талибан си търси българска лична карта мога да му продам моята и без това не ми е нужна само ми тежи у празния портфейл
52
2
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 3 часа
Аз съм демократ по душа, за кой да гласувам като в НС са само ДС-БКП
51
1
 
1
 
! Отговори
Гласоподавател преди 3 часа
Мечтата ми е да умра от наркотици
50
2
 
3
 
! Отговори
Гласувайте преди 3 часа
Да продължават такива като мадукян за точат милиони от държавния бюджет с съдешствието на министри и служби а вие да умрете в мизерия и бедност.
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Бих гласувал само за Канала Харис, за да не дойде рижавияКлоун(осъден престъпник) пак на власт
48
3
 
5
 
! Отговори
До 47 преди 3 часа
Бих гласувал да обесят Путин, имаче НЕ!
47
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Бих гласувал за Путин,иначе НЕ.
46
1
 
6
 
! Отговори
Кьовеши преди 3 часа
Няма да гласувам за лакомници.Алчни и ненаситни за пари и власт.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Тия дето си мислят, че са много умни като гласуват, поне да споделят за кого гласуват ТаДаГиОплюем едно хубаво! Та кажете господа гласуващи, за кого гласувате и спасявате от купен вот??? За Тиквата, Свинята, Копейката, Про100то и Асан от Асково или за старото БКП??? Кажете беше имнициии и да почна да ви вадя кирливи ризи за всеки, щото съм много навътре с далаверите им
44
2
 
12
 
! Отговори
До 40 преди 3 часа
Не, ТИ Си! 30% тарикати какво променихте на последните 7 избори???? Ами като ме убеждаваш да гласувам и аз съм за Пеевски, Тиквата или Киро Пр100то, Копейкин и какво ще променя като гласувам! Ти си силно малооумеен в моите очи!