Ето как ще изглежда бюлетината за изборите на 27-ми октомври

Най-дългата бюлетина е с 28 кандидати - за чужбина
Обновена: 1 окт 2024 15:06 | 1 окт 2024 14:53, Нели Христова
118
Ето как ще изглежда бюлетината за изборите на 27-ми октомври
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Към момента са подадени 28 000 завления за гласуване извън страната. На 12 октомври изтича и срокът за подаване на заявления от избиртелите с трайни увреждания, които искат да гласуват с подвижни избирателни секции.

Това заяви говорителят на ЦИК Росица Матева по време на редовния брифинг на изборната комисия.

"Всички въпроси за хартията за гласуване ви моля да ги отправяте към БНБ. Вчера получихме решението на МС за съхранението на машините. Казусът все още не е съвсем решен. Наемодателят има определени изсиквания и МС е информиран за тях. Днес има разговор с наемодателят и предполагам, че след него ще отправим искане към МВР и ДАНС за оглед на помещенията за съхранението на машините. Ако всичко е наред, ще бъде подписан договор с наемодателя", отговори тя на въпроси.  

Росица Матева показа и двата вида хартиени бюлетини за гласуване. Едната е за гласуване извън страната и в нея няма преференции, а другата е бюлетината за гласуване в страната, в която има преференции.

Най-дългата бюлетина е с 28 кандидати - за чужбина. В нея са всички 28 партии и коалиции, посочи говорителят на ЦИК Росица Матева. Тя показа и бюлетината за 23-ти МИР, в която има най-много кръгчета (заради най-многото мандати там) Освен в бюлетината за чужбина, в страната партиите, които не са регистрирали кандидатски листи липсват от тази за страната. 27 или 26 кандидстски листи им средно в бюлетините в страната.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от Избори 2024
Интересът към изборите драстично намалява
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
ЦИК нарочно провокират ниска избирателна активност. Тия бюлетини окончателно ще откажат от гласуване "гъбарите". Те и без това не обичат да мислят много, пък сега ще трябва и да четата цяла страница текст.
41
1
 
8
 
! Отговори
Мудозвон преди 3 часа
Странната демокрация в България - буксува, буксува вече 30 години, минава от криза в още по-лоша криза, от дребен мошеник-национален предател до все по-голям и коварен краварин лакей, през който страната все повече се ограбва и населението деградира...и никаква светлина не се вижда в края на тунела на демокрация. Нужна ли е такава *** бана димокрация?
40
10
 
7
 
! Отговори
Баламурника си ти! преди 3 часа
До ИМА БАЛАМИ Защото, не гласувайки оставаш шепа хора да решават вместо теб и да си правят каквото си поискат, без да се съобразяват с никого!
39
5
 
3
 
! Отговори
ИМА БАЛАМИ преди 3 часа
ИМА И БАЛАМОСНИЦИ
38
5
 
4
 
! Отговори
Истината е... преди 3 часа
ЗА БОГА, БРАТЯ ГЛАСУВАЙТЕ! Тогава влиянието на купения и корпоративен вот ще бъде сведено до минимум! Ако се гласува масово вероятността да вземат властта читави, способни хора се увеличава, а и избраните ще се наясно, че ще отговарят за действията си пред мнозинството от народа, който е гласувал, интересувал се е кой ще го управлява! Негласуването е бягство от отговорност, затриване на бъдещето на България!
37
1
 
7
 
! Отговори
Отчаян , вече 34г. ! преди 3 часа
След като ВЕЧЕ си колония , какво означава твоят ''ГЛАС'' , в пустиня !България е на 50-то място в света , по интелект и образование , а преди 34г. , бе на 2-ро място в света !А само в образованието ли е така , или във всички сфери ?
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
След поредните избори , новите управници пак ли ще ни баламосват , ЗАЩО НЯМА ПАРИ ЗА ТОВА ИЛИ ОНОВА , с константата :---''Украинците изядоха парите , ПАК''!
35
10
 
3
 
! Отговори
Смешен си! преди 3 часа
До Матака Могат да ги нагласят само ако хората не гласуват и не се интересуват от вота! И подобни безотговорни хора като теб доброволно им помагат!
34
3
 
3
 
! Отговори
ТОВА СА ПОСЛЕДНИТЕ преди 3 часа
ИЗБОРИ. ДОГОДИНА ИДВА СПАСЕНИЕТО, ТРЕТАТА СВЕТОВНА. ФАЛША ПРИКЛЮЧВА ИДВА РЕАЛНОСТА, А СЛЕД ВСИЧКО ТОВА ТИШИНА.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Задавате ли си въпросът :Стигаме до Пеевски и Борисов , .... и си мислим че те са най-горе , и всичко зависи от тях !А защо не продължим и ПО-НАГОРЕ , КОЙ Е НАД ТЯХ , И ЧИИ ПОРЪЧКИ ИЗПЪЛНЯВАТ ТЕ ?
32
4
 
2
 
! Отговори
До 24 преди 3 часа
До До 22 Ха-ха! Или си с жълто около устата, тоест млад, роден около и след 1990 г. или се правиш на забравил какво означава комунизъм, Белене, Скравена, Възродителен процес и много други "благинки"!
31
4
 
12
 
! Отговори
Матака преди 3 часа
Най-голямата народна партия в България - Негласуващи - с мнозинство (72%) от своите гласове НЕ подкрепя нито една регистрирана корумпирана и васалска политическа партия на национални е предатели. Затова, нагласените уж избори на 27 октомври е безсмислена инициатива. Нито една партия НЯМА да получи народен глас.
30
1
 
3
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 3 часа
Мачът е СВИРЕН - ПАК !Някой ще бъде ли изненадан , от ''резултатът'' ? Само където партиите ще се увеличат с още 2 , и ще станат в НС - 7 партии , а след тези избори ще следват на есен други , тогава партиите ще бъдат 9 , така че как 9 партии ще се РАЗБЕРАТ , за КАБИНЕТ ... Следвам ЛОГИКАТА на развитието в България !
29
1
 
4
 
! Отговори
00-11 преди 3 часа
Най-вероятно, догодина ще има нови Избори!
28
3
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 3 часа
До До 18 Определено не си прав! Разбирам, че си предприемчив човек, но явно си млад или си забравил за липсата на свобода на изява преди 10.-11.1990 г., а има всички признаци, че определени сили ни тласкат натам или на нещо подобно, при което парите няма да те спасят ако не слушкаш!
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Който и да дойде на власт , то МНОГОТО ПОСОЛСТВА няма да му позволят да управлява истински , все ще трябват пари за НАТО, бежанците , Украйна , другите бежанци , и ромите ,... да не забравим , И ЗА ТЯХ - ИЗБРАНИЦИТЕ ''НАРОДНИ'' !
26
1
 
4
 
! Отговори
НЕ НИ ПОКАЗВАЙТЕ преди 4 часа
БЮЛИТИНАТА. ПОКАЖЕТЕ СПАСЕНИЕТО АК 47
25
1
 
5
 
! Отговори
00-11 преди 4 часа
Поне да ги бяха направили "меки и нежни", та след това да можеше да се използват за Тоалетна хартия! -))))
24
1
 
4
 
! Отговори
До 22 преди 4 часа
То отдавна се е въдворил, ама само кухари като теб не са разбрали, че държавата в на Пеевски и Боко! БлаженносаБалъциъе
23
4
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 4 часа
Гласуват само умници като теб, дето чакат ония от НС да им дигнат доходите! А на способните и работливи хора им е все едно, щото се оправят сами