Ето как ще изглежда бюлетината за изборите на 27-ми октомври

Най-дългата бюлетина е с 28 кандидати - за чужбина
Обновена: 1 окт 2024 15:06 | 1 окт 2024 14:53, Нели Христова
118
Ето как ще изглежда бюлетината за изборите на 27-ми октомври
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Към момента са подадени 28 000 завления за гласуване извън страната. На 12 октомври изтича и срокът за подаване на заявления от избиртелите с трайни увреждания, които искат да гласуват с подвижни избирателни секции.

Това заяви говорителят на ЦИК Росица Матева по време на редовния брифинг на изборната комисия.

"Всички въпроси за хартията за гласуване ви моля да ги отправяте към БНБ. Вчера получихме решението на МС за съхранението на машините. Казусът все още не е съвсем решен. Наемодателят има определени изсиквания и МС е информиран за тях. Днес има разговор с наемодателят и предполагам, че след него ще отправим искане към МВР и ДАНС за оглед на помещенията за съхранението на машините. Ако всичко е наред, ще бъде подписан договор с наемодателя", отговори тя на въпроси.  

Росица Матева показа и двата вида хартиени бюлетини за гласуване. Едната е за гласуване извън страната и в нея няма преференции, а другата е бюлетината за гласуване в страната, в която има преференции.

Най-дългата бюлетина е с 28 кандидати - за чужбина. В нея са всички 28 партии и коалиции, посочи говорителят на ЦИК Росица Матева. Тя показа и бюлетината за 23-ти МИР, в която има най-много кръгчета (заради най-многото мандати там) Освен в бюлетината за чужбина, в страната партиите, които не са регистрирали кандидатски листи липсват от тази за страната. 27 или 26 кандидстски листи им средно в бюлетините в страната.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от Избори 2024
Интересът към изборите драстично намалява
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
Пояснения преди 2 минути
СИНЬОТО РИБАРСКО ЗНАМЕ с герба РИБАТА ШАРАН е Първото ХРИСТИЯНСКО знаме развявано от Исус Христос и неговите Дванайсет Рибари Апостоли.............В името на запазването на историческата изначална приемственост над 313 години по-късно това знаме е връчено да се пази от Свети Николай Чудотворец защото навлезли нов герб КРЪСТЪТ то ест до река Морава между НАИСУС и СЕРДИКА е ШАРАН ПЛАНИНА съкратено до Шар
101
1
 
0
 
! Отговори
Чичо Митко преди 8 минути
Ако Диона я няма в листите какво ме интересува бюлетината?
100
1
 
1
 
! Отговори
ЛЮБОВТА е това преди 17 минути
14 февруари е Ден на Любовта на Константин Велики към седемте букви на Сердика които е роден в НАИСУС близо до река Морава и ШАРАН планина които са по пътя за София то ест Свети Валентин е фалшив герой.......Седмият ден НЕДЕЛЯ разрешавам ЮДЕИСТИТЕ да посещават Йерусалим заповядал Седмицата на Християнството Константин Велики а СЕДЕМ от Старият Завет плюс Седем от НОВИЯТ Завет прави Библейският 14 февруари на Константин Велики.........град София,Сердика се наричал и град АВАРИЯ или Абария та ЯСНО
99
1
 
1
 
! Отговори
Християнина Кубрат преди 56 минути
БЕЗМЕР е наречен в самият Именник на българските КХАНАСЮВИГИ друг Боян а думата е СЛАВЯНСКА като БРАТ от Кубрат то ест прабългарите са изначално полуславянизирани............ Покрай МЪЧЕНИК СВЕТИ БОЯН думата БЕЗМЕР придобива философията че ГОСПОД Е БЕЗКРАЕН и БОГ НЯМА КРАЙ.................АВАРИТЕ ИЗМРЯХА защото СЛАВЯНИТЕ ги ИЗОСТАВИХА и си отмъстиха на нас българите като Аварите изклаха династията ДУЛО заедно с българската армия водени от омраза към СЛАВЯНСКИЯТ БРАТ: КУБРАТ които НЕ Е СЛАВЯНИН
98
2
 
1
 
! Отговори
УБИТ НАГЪЛ БОЯН преди 1 час
Първият Български Християнски МЪЧЕНИК убит за вярата е СВЕТИ БОЯН ОМУРТАГОВ...... МЪЧЕНИК СВЕТИ БОЯН ХРИСТИЯНСКИ е изхождал от писанията на баща си Омуртаг че прадядо му бил Християнин,баща му бил Християнин а последният роден писал тези неща ОМУРТАГ не е Християнин................... БЕЗМЕР е Боян производни са думите Бог,Господ
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Лафът :Много ми се иска , но нямам желание !Без мислена статия !
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Българин--55 ...Може ли поименно , фигурират ли ПееСки и Борисов ?
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен-55 ......Може ли , поименно !Фигурират ли , Борисов и пееСки ?
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Раздайте по една бюлетина , на Галя от американското посолство , на Галя от украинското посолство , на Галя от турското посолство , и вече и на Галя от английското посолство !Така ще реализираме същите резултати , и много по-големи икономии на Артия и разкарване до урните !МЕРСИ !
93
2
 
1
 
! Отговори
КНЯЗ БОРИС ПЪРВИ преди 1 час
СЛАВЯНСКАТА ВЕРСИЯ с която византийците КОНТРИРАЛИ КРУМ че НИКОГА НЕ СИ Е ПРАВИЛ ЧАША от черепа на Никифор Геник НИ Е МНОГО ПО ИЗГОДНА от версията на УБИЕЦА на ХРИСТИЯНИ Омуртаг които твърдял че КРУМ не е никакъв Душко Добродушно но и той не съумял да покаже съответната чаша на византийците защото българските славяни твърдяли че изобщо нямало такава череп-чаша а Крум си я ИЗФАНТАЗИРАЛ
92
0
 
2
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 1 час
В България вече е в пълна сила проклятието че :Народът в България , на вярва на никой , и на нищо !В коя сфера има нещо положително ?
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Все още в България , важи :ТУКА Е ТАКА !Питам се , защо в другите държави , нови членки в ЕС като България , където и там е иМАло комунизъм : ТАМ НЕ Е ТАКА ? И до кога на новите ''демократи'' и ''атлантици'' , станали за една нощ такива , все комунистите са им виновни . Защо вече се говори за МИЛИАРДИ от финансисти на герб :"А къде е МОЯТ МИЛИАРД И ПОЛОВИНА '' ??? Вече няма хиляди и милиони , а --- ПРИСВОЕНИ -МИЛИАРДИ . Как ще убедите гражданите на България , че гласът им зависи от тях ????????
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Не ви ли омръзна!Извинявайте , но МАЧЪТ ОТДАВНА Е СВИРЕН ... Посолството на Галя води с 10:0 с/у народа , все още в ''държавата''/колонията/ - България !
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Георги Минчев...БРАВО !!.........И на ДПС , ПП-ДБ , ИТН , герб- СДС , *** ...Защо ги проускаш ?
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Не ви ли омръзна!Ами сестро , много точно си го каЗА Борисов :--''ТУКА Е ТАКА ".. И защо тука е така , защото в Бъгария НЯМА ЕЛЕМЕНТАРНА ДЪРЖАВНОСТ !На коя институция можеш да се ОПЛАЧЕШ за нещо , и ти се обръща внимание ???Държавните институции , са частни фирми за политически поръчки , а служителите са КОЛИНКА ДО КАЛИНКА , пълна неграмотност !Да не говорим , че всички управляващи , НЕ УПРАВЛЯВАТ , А ИЗПЪЛНЯВАТ НЕЧИИ ПОРЪЧКИ НА ''НЕЧИО'' ПОСОЛСТВО !Сега разбра ли , ЗАЩО ?
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Бюлетина ,.... за висшисти !
86
0
 
3
 
! Отговори
Аз имам правото преди 2 часа
Да си изразя мнението за това е демокрацията и както имам право да гласувам така имам право и да не гласувам когато не откривам мои представител в кандидат политиците.
85
0
 
2
 
! Отговори
Най големите преди 2 часа
Му страхове на българина са да не настине и да не се мини и винаги настива и се минава от много акъл
84
0
 
2
 
! Отговори
Верно ли бе преди 2 часа
Коментара ми е до тоя къде обяснява че ако не гласуваме за партии да дърти ченгета фат маци костовисти и ДСари трябвало са бЕгаме от България.
83
3
 
2
 
! Отговори
Не ви ли омръзна! преди 2 часа
Не ви ли омръзна да пишете по форумите как няма да гласувате, колко е лошо в България и няма смисъл и т.н. Ами като не ви харесва напуснете и отидете гастербайтери в любимата страна! Стига ни спъвайте да се развиваме нормално!