Радев: С какви единици ще мерим тази равноотдалеченост?

Най-важното днес е да се гласува, заяви той
Обновена: 27 окт 2024 14:51 | 27 окт 2024 14:46, Нели Христова
27

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Държавният глава Румен Радев даде своя глас на мишина и призова: Намерете време да гласувате!

"Най-важното днес е да се гласува. Всички искаме да се сложи край на този маратон от избори.  За да имаме не просто редовно, а ефективно редовно правителство, което да вземе смели решения, е важно тези две институции парламент и правителство, да имат легитимност. А тя произтича от масовото от солидното гражданско участие в изборите", коментира Радев.

"Моят призив към българите днес е да се гласува", настоя той и отбеляза, че има още пет часа. "Това не е малко време. Затова призовавам всеки да намери време и да гласува."

"Нека да дадем възможност на партиите след изборите да седнат и в една спокойна обстановка да обмислят всички възможности. Ние наистина очакваме редовно правителство", каза още той и добави, че ще се свърже с партиите след изборите, за да коментира с тях какви ще са най-добрите условия за преговори.

"Дайте ми мерните единици, с които ще мерим тази равноотдалеченост, за да отговоря на този въпрос", заяви Радев относно идеята за "равноотдалечен премиер".

"Чакаме резлутатите от тези избори за да видим дали наистина МВР се е справило. Има така наречените критични секции, където гласовете за някои политически сили варират в недопустима стойност", каза още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от Избори 2024
Столетница от Пловдив не губи надежда, че всичко ще се нареди
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 4 часа
Единицата на измерение е по-далеч от Резидента на Държавата, този които е готов да ни предаде в лапите на путин. Никога повече няма да дам своя глас за военен, сега вече осъзнавам какво съм сътворил с това свое действие. То и другите Президенти не бяха стока, но този ги надскочи във всяко едно действие.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимна преди 4 часа
Ми Луната е най- равно отдалечена :) Пратете го там бъдещия премиер :)
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
С пачки мерим гн. Президент . И с кюлчета. Нещо по въпроса ?