Експерти не отписват "Величие" и МЕЧ, и "Възраждане" започнали с 4%

На теория има едно ДПС, казва доц. д-р Алексей Пампоров
Обновена: 28 окт 2024 11:39 | 28 окт 2024 11:39, Нели Христова
32
Експерти не отписват "Величие" и МЕЧ, и "Възраждане" започнали с 4%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

ГЕРБ дадоха заявка, че ще предложат правителство. Ако не успеят да съставят правителство с ПП-ДБ като с естествен партньор по линия на общата им политическа ориентация, ще се опитат да търсят коалиция с останалите партии.
Това мнение изрази социологът доц. д-р Алексей Пампоров от Института по философия и социология при БАН.

Ако ГЕРБ и ПП-ДБ се споразумеят, заедно ще имат около 40%, трябват им още 10%, за да постигнат мнозинство и ще им бъде необходима подкрепата или на ДПС – Ново начало, или на 2-3 от малките партии, посочи Пампоров.

"Това, което постигна Делян Пеевски – на практика, юридически и на теория, има едно ДПС. Изключително висок резултат, постигнат без т.нар. етнически вот. ДПС – Ново начало постига много добър резултат", отбеляза Пампоров. Той допълни, че Пеевски е бил демонизиран от определени кръгове и медии, докато в друга част от медийния сегмент е бил героизиран.

"Метафората за деребеите беше много успешна. Това се говори от години. Когато в дадени региони се противопоставя, той изглежда като рицаря на бял кон, колкото и това тук, в София да изглежда странно."

Социологът нарече бесилката в центъра на София с чучело на Делян Пеевски, поставена в деня за размисъл – нещо изключително страшно.

Запитан за "Величие" и МЕЧ, които прескачат бариерата за влизане в Народното събрание, социологът коментира:

"Не знам дали са екзотични. Те са търсене на някаква промяна, на някаква алтернатива. "Величие" предния път беше по-скоро регионална партия. Не трябва да се подценява. "Възраждане" стартира като малка, локална партия, която всички смятаха, че ще е еднодневка, а успя да измести от сцената ВМРО и "Атака" и да заеме тази ниша. Не бих ги зачерквал толкова смело. МЕЧ беше изградена като антитеза едновременно и на ГЕРБ, и на ПП-ДБ."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от Избори 2024
Бой, флекс, клишета, негласуващи... Живеем в политическа симулация
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 16 секунди
1 Няма рубли няма и възраждане 2 БСП расте възраждане се смалява електората им е един и същ
25
0
 
2
 
! Отговори
Стига,бе преди 51 минути
ГЕРБ и ПП не се понасят,електоратите им също.И някакви "експерти" все напират да ги женят .И после да плюят по ПП .Няма да им се получи тоя път.Борисов да си прави правителство с Пеевски .
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
София е най-голямото село. С най-некомпетентните избиратели. Те са от партията на един олигарх, с медийна олигархична империя , радват се на рушене на антифашистки паметници, ***, клрасово неосъзнати хора на труда, и си вярват че са елит. Елит е оня с медийната империя а вие овци на елита.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Пеевски честно и почтено си купи гласовете.Никой не гъкна дори, а полицията охраняваше парите;)))
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Руските олигарси и приятели на Путин- Абрамович,Ротенберг,Милер,Авен, Мордашов,Чорни, Дерипаска ,МикелсонФридман и Викселберг са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин!
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Кой гласува за ПП ДБ? Абсолютна манипулация!!!
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Анонимен 17 В твойто село,ако никой не е гласувал за ПП , това не означава,че на други места не са гласували за тях.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Народна воляКОЙТО НЕ ГЛАСУВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ. КОЙТО НЕ ГЛАСУВА ДА ОТИДЗЕ В РОМСКИТЕ СЕКЦИИ И ДА ХОДИ ПОСЛЕ ДА НЕ ГЛАСУВА ПАК. ЗАРАДИ НЕГАЛСУВНАЩИТЕ ОТ 2 МИЛИОНА ГЛАСУВАЛИ ПОЖЛОВИН МИЛИОН СА КУПЕН ВОТ И 200 ХИЛЯДИ КОРПОРАТИВЕН. КОЙТО НЕ ГЛАСУВА Е ПО-ЗЛЕ ОТ ПРОДАЖНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Руди Гела позор е кой гласува за този
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Пак манипулираха изборите ...бях в комисия,най много бюлетини имаха герб и възраждане и в другите секция е така ,на ПП предателите с украински паспорти ,бюлетините се четяха на пръсти и тарикатите крадци ПП на второ място пълна лъжа)))
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Хаха ха!Познавам хора от Германия,Франция,Англия гласуващи за Възраждане и Величие.Можеш да напуснеш Максуда и Неофит Рилски ,но те НИКОГА няма да те напуснат....
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
срещу Величие се обединиха всички партии. С това показаха че са една партия. https://youtube/@kirobreakofficial
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Следващите партии ще са Кол и Гилотина.
13
3
 
6
 
! Отговори
до народната воля преди 2 часа
Защо се гневиш толкова. Този народ това може, това произвежда. Негодуват хората, отиват да живеят в Щатите, Канада, Англия, Австралия, ядосват се, и гласуват отдалеч за възраждане.
12
1
 
8
 
! Отговори
РудиГела преди 2 часа
е само 50 000 гласа по-малко от Бившият си Вожд - СлавиЧалгаИзмамата, дето има 2 000 000 Зомбирани-Фена-ЧалгоПоклоника! давате ли си сметка - колко Зле е ИТН на база само тоя Факт?!
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Не разбирам Борисов ,свали от власт пп ...сега отново че е ПП мушениците
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Честито на тоя народ - благоденствие с партии като възраждане, итн, меч, сеч, величие и т.н и т.н. Щом в тях вижда Спасителя, това е.
9
3
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 2 часа
Крадците и мошениците са от ГЕРБ и ДПС - ново начало!
8
2
 
19
 
! Отговори
Народна воля преди 2 часа
Меч, брадва, секира, гербанки, шишкоранки, чалгаплюнки... няма никва разлика. Български народ 70% гласувал с голям вот на НЕДОВЕРИЕ!!! Почти тотален бойкот на измислените "избори" в анти-народно събрание. При това положение, нито една "партия", особено герб, няма морално право да съставя правителство.
7
2
 
12
 
! Отговори
Мнение! преди 2 часа
ГЕРБ-ДПС са измамници!!!