Първата част на "Хобитът" излиза следващия декември

Година по-късно в кината ще е и вторият филм
31 май 2011 19:52,
28
Първата част на "Хобитът" излиза следващия декември
Мартин Фрийман ще изиграе Билбо Бегинс. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Първият от двата филма на Питър Джаксън по романа на Дж. Р. Р Толкин „Хобитът“ ще излезе на екраните през декември следващата година, съобщи ВВС.

Първата част ще се казва „Хобитът: Неочаквано пътуване“ (The Hobbit: An Unexpected Journey).

Втората част, която е озаглавена „Хобитът: Дотам и обратно“ (The Hobbit: There and Back Again), ще бъде пусната по кината през декември 2013 г.

Снимките по романа, предхождащ „Властелинът на пръстените“, се забавиха заради недоволство около възнагражденията на актьорите, а след това и заради заболяване на Питър Джаксън.

Ролята на Билбо Бегинс ще бъде изпълнена от Мартин Фрийман, Илайджа Ууд ще е Фродо, а Иън Маккелън – Гандалф.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Ами Гошко вземи първо чети и после гледай ако до 10 стр не ти хареса няма нужда и коментари да пишеш - просто не си за тази статия :)
27
1
 
4
 
! Отговори
Muad'dib преди 12 години
За Фродо в "Хобит"не се се споменава. Толкин говори за "племенници и племеннички, по линия на рода Тук".По-късно, вече във "Властелина" Толкин развива образа на Фродо. Също така, "Хобит" е първата книга по време, и по хронология на повествованието, спрямо 'Властелина", т.е събитията, описани в "Хобит", са предхождащи събитията от "Властелина".Естествено, Джаксън, който доста смело променя първоначалния материал на книгите, може да е въвел образа на Фродо по свои си съображения.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фродо само се споменава в Хобитът, като племеник на Билбо. И Билбо го харесва защото е наследил приключенският дух по майчина линия от рода Тук.
25
1
 
6
 
! Отговори
Хм преди 12 години
да си жив и здрав и ти Гошко, *** нищо не разбираш от филми!Колкото до Фродо - явно пак трябва да прочета книгата, щото поне засега не си спомням да участва в "Хобитът"....
24
1
 
4
 
! Отговори
georgi преди 12 години
до 11.. Доколкотo се сещам Властелина и сега Хобита са продукции на New Line Cinema.. не на MGM...
23
35
 
1
 
! Отговори
Гошко преди 12 години
"Властелина на пръстените" не го бях гледал. Преди година някъде, ме агитираха да гледам първата част. Незнам дали го изтърпях и до средата. Стори ми се много глупав и скучен и за мен не струва. Никога не бих го гледал и подобните на него също. Да е жив и здрав Питър Джаксън, ама филмчетата му така и не ме грабнаха.
22
4
 
9
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Ролята на Фродо ще се изпълнява от Лео Меси.
21
1
 
7
 
! Отговори
Боби1985 преди 12 години
И аз нямам спомени Фродо да се споменава в "Хобитът"... Но да не забравяме нещо друго - екранизациите по романи не винаги (да не кажа и повечето пъти) са ТОЧНО по романа. Такива абсурдни екранизации съм гледал, че просто няма накъде - най-пресен пример - "Троя". Все пак, трябва да има познати хора и от мегапродукцията "Властелинът на пръстените" - колкото повече, толкова повече :) Сигурно ще е добър филма :)
20
2
 
1
 
! Отговори
pitanka преди 12 години
4el sum i silmarilion , nepisani predaniq i legendi , hobit i vlastelina..verno 4e be6e predi nqkolko godini no nemoga da se setq kakvo ob6to ima frodo s knigata HOBIT...ne6to ne mi se vurzva ili sum zabravil
19
2
 
5
 
! Отговори
Hansens преди 12 години
Daaa,Duga naistina beshe neshto unikalno.Tam za purvi put 4etoh istoriqta na Bilbo Begins,a i oshte mnogo,mnogo drugi!!!
18
2
 
30
 
! Отговори
яро преди 12 години
едно време израснах с историята на Билбо в списание "Дъга"-култовия български комикс от 80-те години ....:)
17
3
 
1
 
! Отговори
:) преди 12 години
Искам всичките части на филма да бъдат с тези актьори които играеха във Властелина на пръстените!!!! А това че Илайджа Ууд ще играе Фродо и Маккелън Гандалф, дано Арагорн да бъде Виго Мортенсен, както и всички актьори които са играли, ще ОБЕРЕ наградите другата година...
16
2
 
9
 
! Отговори
Aragon Son of Ar... преди 12 години
Толкин си е Толкин, който не е чел негови книги, значи не е чел никакво фентъзи. А Властелина и Силмарилион са велики книги. Хобит е препоръчвам на малки и големи... дано филма е поне наполовина добър колкото и книгата.
15
3
 
12
 
! Отговори
:) преди 12 години
Властелинът на пръстените филма,книгата просто толкова съвършенно са го направили че ми е кеф да гледам и да чета книгата... Хобитът съм го чел и е интересен показва предисторията по спомен. Но Властелинът с актьорите които играеха във филма са подбрани точно, като излезна първата част на филма през 2000 или 2001г веднага на кино отидох да го гледам, филма на века е това. С толкова много Оскари, един от малкото престижни филми които са правени. :)
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Властелинът на пръстените" е книга, която според мен всеки човек трябва да прочете, но не на 7-10 години..няма да разбере смисъла...както по соц-а имахме през лятната ваканция да четем задължителен списък с книги(което не беше лошо), но що диреше "Малкият принц" и най-интересното "Пътеводител на галактическия стопаджия" в списъка за 3-4 клас мисля...ми тогава на мен тези книги ми се сториха супер ***... Сега са ми любими :)
13
7
 
1
 
! Отговори
Bored of the Rings преди 12 години
Dildo Bugger of Bag Eye
12
1
 
2
 
! Отговори
Влади преди 12 години
Аре стига простотии , бе ,Тате!!!!!!!!!!!!
11
1
 
2
 
! Отговори
bogoizbrania преди 12 години
Информацията за забавянето не е никак вярна, причината е финансовите и организационни проблеми в MGM които най накрая фалираха финансово и така правата им бяха прехвърлени на кредиторите, за това бе това забавяне. Проблемите с заплащането са отделно.
10
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Бе май е и роден, и съвсем накрая участва, а и може да е направено като разказ на Билбо, така че ще поживеем, ще видим
9
5
 
2
 
! Отговори
дядо-Фродо преди 12 години
Абе тази част няма ли да е за дядото на Фродо? Нали Фродо получава от него пръстена? Значи в "Хобитът" би трябвало да проследим приключенията на дядото... така ли?