Киното ни предизвиква

С тема за филм и три парчета на три различни банди
Обновена: 1 мар 2012 13:18 | 1 мар 2012 10:46, Петя Славова
0
Киното ни предизвиква
Снимка: София Филм Фест

В това издание, екипите ще имат възможност да работят както по обявената тема, така и по музикален видео клип. На всеки екип ще бъдат предоставени: тема за филм и 3 парчета на 3 различни банди, като всеки от участниците в предизвикателството може да избере една от песните и да работи по нея.

Темата и музикалните парчета ще бъдат обявени на 1 март от 19.30 часа в Дом на киното. Началото ще бъде придружено и с безплатна прожекция на два късометражни филма: „Фугата” „Глухарче”. След нея екипите ще разполагат с 14 дни или 336 часа ,за да заснемат, монтират и предадат своите филми.

Организаторите са поставили като изрично условия, че няма да бъдат допуснати филми с нецензурен кино език с обидно, пропагандно и/или дискриминационно съдържание, на расов, религиозен, полов или политически принцип.както и филми с по-голяма дължина от 4 мин. заедно с надписите. Eкипите ще имат свободата да изберат жанра на своя филм - комедия, хорор, драма, фантастика и т.н.

Още едно условие е филмите да имат и английски субтитри.

Предаването на клиповете и филмите ще стане във фоайето на кино „Люмиер” на 15 март от 19:30 до 21:30 часа, а прожекцията на събраните материали ще е на 18 март от 12.00 часа в кино „Люмиер”.

Победители ще има в категория за анимация или игрален филм и една за музикален видеоклип.

Другите избрани, но неспечелилите видео-клипове, ще имат възможността да станат официални видео клипове на бандите, по взаимно съгласие. Филмът и клипът-Победители ще бъдат показани на международните фестивали „Клуш” „Сараево Филм Фестивал” в рамките на операция “Кино”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари