Любов и приказност, вдъхновена от Хофмановите фантазии

Какво може да видим на 4 март от програмата на София Филм Фест
Обновена: 4 мар 2012 14:51 | 4 мар 2012 09:32, Петя Славова
0
Любов и приказност, вдъхновена от Хофмановите фантазии
Кадър от "Вторник след Коледа". Снимка: София Филм Фест

С новия български филм на Анри Кулев "Цахес" продължават предварителните прожекции от София Филм Фест. Може да го гледаме от 16,00 часа в Дома на киното. Продукцията е романтична комедия, вдъхновена от приказната атмосфера на Хофмановите фантазии. Насред голям съвременен град като по чудо е оцеляла малка антикварна книжарничка. Собственикът и неколцината посетители, верни приятели, удивително напомнят някои Хофманови герои. В ролите ще видите Стоян Алексиев, Захари Бахаров, Касиел Ноа Ашер, Виолета Марковска, Ивайло Христов, Явор Бахаров.

От 18,30 часа можете да гледате „Операция „Шменти капели“ на Влади Въргала и Иван Митов - комедия за това, което става пред очите ни, без ние да го разберем. Абсурден извършител извършва абсурдно престъпление. Но вместо след като всичко приключи, от барутния дим пред обществото да изплува класическо местопрестъпление, се оказва, че събитията са изградили лабиринт, в който е невъзможно да се проследи нишката на истината.

В 21,00 часа, в рамките на иницативата София Филм Фест за учащи (входът е безплатен за ученици и студенти), ще бъде представен филмът на Раду Мунтеан „Вторник, след Коледа“ – любовна история с трима участници и интересна развръзка. Павел е женен от 10 години, но от 6 месеца e с 27-годишната си зъболекарка. Неочаквана промяна в програмата на съпругата му събира двете жени в зъболекарския кабинет. Срещата им изправя Павел пред трудно решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари