Корпус за бързо кино

Какво може да видим на 7 март в програмата на София Филм Фест
7 мар 2012 09:02, Петя Славова
0
Корпус за бързо кино
Кадър от „4 месеца, 3 седмици, 2 дни“. Снимка: София Филм Фест

Последният български филм „Корпус за бързо реагиране“, което зае и 4-тото място в бокс офиса ни, може да видим и в рамките на предварителните прожекции на 16-ия София Филм Фест.

Прожекцията е на 7 март в Дом на киното от 18.30 часа. Историята на Станислав Дончев ни запознава с тримата агенти – Васко, Гецата и Борето, които основават фирма за всякакви поръчки. Персонажите имат широк кръг от възможности. Те могат да свалят котка от дърво между другото, докато се занимават и с промишлен шпионаж. Главните роли са поверени на Васко Мавриков, Евгени Будинов и Ивелин Найденов.

Второто предложение от феста за 7 март е носителя на няколко престижни международни отличия, сред които „Златна палма” и награда на ФИПРЕССИ в Кан. „4 месеца, 3 седмици, 2 дни“ на Кристиян Мунджиу може да видим от 20.30 часа отново в Дом на киното.

Действието се развива в Румъния, в последните дни на комунизма. Отилия и Габита са студентки, които делят стая в апартамент в Букурещ. Габита е бременна. Момичетата си уреждат среща с г-н Бебе в евтин хотел. Той ще извърши нелегалния аборт на Габита. Но г-н Бебе отказва парите им и настоява да му се плати по друг начин…
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари