"Наследството на Борн" измести Батман в Северна Америка

Екшънът е режисиран от Тони Гилрой
Обновена: 13 авг 2012 13:45 | 13 авг 2012 13:45, Петя Славова
1
"Наследството на Борн" измести Батман в Северна Америка
Джереми Ренърна премиерата на "Наследството на Борн". Снимка: Reuters

Екшънът "Наследството на Борн" измести от челната позиция в бокс-офис класацията в Северна Америка "Черният рицар: Възраждане", който три поредни седмици бе начело, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

От "Юнивърсъл пикчърс" информират, че лентата е донесла на създателите си 40, 3 милиона щатски долара от продажбата на билети в САЩ и Канада.

Авторът на сюжета на поредицата филми за Борн - режисьорът и сценарист Тони Гилрой, поема руля в следващата глава на извънредно популярната шпионска поредица, натрупала близо милиард в бокс офис - "Наследството на Борн".

Сценаристът и режисьор разширява света на Борн, създаден от писателя Робърт Лъдлъм с оригинален сюжет, представящ ни нов герой /Джереми Ренър/, чиито залози на живот и смърт са предизвикани от събитията в първите три филма. В "Наследството на Борн" ще видим още Стейси Кийч, Оскар Айзък, Рейчъл Уайз и т.н.

На второ място в бокс-офис класацията в Северна Америка с 27, 4 милиона долара се нарежда политическата комедия  "Кампанията". Тя е за двама изключително самоуверени политици отщата Южна Каролина, които се борят за място в Конгреса на САЩ, съобщи Асошиейтед прес. Техният абсурден политически двубой привлича вниманието на цялата страна. Главните роли се изпълняват от Уил Ферел и Зак Галифанакис.

"Наследството на Борн" и "Кампанията" изтласкаха на трето място "Черният рицар: Възраждане". През четвъртата си седмица на екран финалът на епичната трилогия на Кристофър Нолан за приключенията на Батман донесе на създателите си 19,5 млн. долара от продажбата на билети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
славянин преди 11 години
На мутантите - кретеноиди какво друго им трябва освен екшъни, ''образователни'' шоута и ГМО на корем!?