Смъртоносен турнир за "Стъкленият трон"

Ново фентъзи излиза у нас
20 мар 2014 14:31, Петя Славова
3
Смъртоносен турнир за "Стъкленият трон"
Снимка: Егмонт България

История, изпълнена със сенки и магия ни предлага "Стъкленият трон". това е първата книга в нова фентъзи поредица от американската писателка Сара Дж. Маас.

Романът излиза у нас на 22 март.

Селена Сардотиен е измъкната от затвора на Ендовер, за да се озове в плен на разкоша на кралския дворец. Принц Дориан предлага да ѝ върне свободата, но при едно условие. Тя трябва да спечели състезанието за асасин - нов кралски убиец, а нейни опоненти ще са най-жестоките мъже в кралството.

Всекидневието на Селена се изпълва с изтощителни тренировки за големия турнир и с отегчителни до смърт дворцови порядки. Нещата стават малко по-интересни, когато принцът започва да проявява интерес към нея... но грубият капитан на стражата Каол е този, който я разбира най-добре.

Тук историята  напомня на "Игри на глада", тъй като  участниците в турнира започват да измират един след друг, а Селена осъзнава, че битката е не само за първото място в надпреварата, но и за живота ѝ.

Сара Дж. Маас публикува първоначален вариант на "Стъкленият трон" в сайта FictionPress. Неочаквано за самата нея, тя печели хиляди фенове, които я окуражават да потърси начин да издаде книгата и на хартия. Десет години по-късно мечтата й се сбъдва.

Маас обожава приказките популярните тв програми. Когато не е заета да пише фентъзи романи за тийнейджъри, обикаля калифорнийското крайбрежие. Научете повече на: sarahjmaas.com

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
пфу преди 10 години
Винаги когато нещо стане популярно и започва да печели се изреждат милион бледи подобия, жадни за славата. Тази дори псевдонима и напомня за Дж. Р. Р. Мартин, да не говорим за заглавието - стъкления трон - железния трон. Скоро очаквам и филма Трон 3: Тронният трон на троновете.
2
0
 
5
 
! Отговори
Горгона преди 10 години
Пропуснете тази книга.
1
4
 
4
 
! Отговори
varg преди 10 години
Помия.