Европа се готви: Какви ще са икономическите последици от Covid-19?

Италия ще инвестира ?3.6 млрд. за справяне с кризата
2 мар 2020 07:00, Елка Василева
43
Европа се готви: Какви ще са икономическите последици от Covid-19?
Снимка: архив, БГНЕС

Европа се подготвя за още по-голямо влияние върху икономиката от коронавируса. Италия, която е най-силно засегнатата страна на Стария континент, планира да преразпредели разходи, за да подсили икономиката си, а германските производители на автомобили предупреждават за спад на търсенето, съобщава Bloomberg.

„Целта на италианското правителство е да инвестира 3.6 млрд. евро в борбата за справяне с кризата, включително и за мерки за ограничаване на негативното икономическо влияние в Северна Италия, където е концентрирано разпространението на вируса“, обяви италианският финансов министър Роберто Галтиери, цитиран от „Република“. Случаите с коронавирус в страната са над 1100 и така тя се нарежда на трето място по брой заразени в световен мащаб.

Европейските власти отмениха някои от най-големите бизнес събития на континента, включително и автомобилното шоу в Женева, забраняват се масови мероприятия и се затяга граничният контрол в опит да се ограничи разпространението на заразата. Въздействието няма да се усеща само в Италия, предупреждават и други европейски правителства.

Още по темата

„Може да се очакват корекции в икономическите прогнози. Обхватът на влиянието все още не е напълно ясен“, твърди ръководителят на дирекция „Икономическа политика“ в държавния секретариат по икономически въпроси в Швейцария Ерик Шайдегер.

Началото на разпространението на коронавируса в Италия, където първата жертва бе регистрирана на 21-ви февруари, съвпада с международни събития от висок ранг като Седмицата на модата в Милано и с пика на зимния туристически сезон.

В световен мащаб над 87 хил. души са заразени с вируса, а близо 1500 от тях са в Европа. Във Великобритания властите са в готовност да поставят цели градове под карантина, ако е необходимо, заяви държавният секретар по здравеопазването Мат Ханкок.

Авиокомпанията American Airlines Group отмени всичките си полети от и за Милано до 25-ти април заради слабите продажби на билети. В допълнение, германската автомобилна индустрия понижи очакванията си за търсенето и износа на превозни средства.

Икономически новини четете на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
2
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
в хамерика 2-*** са ритнали канчето... при нас отдавна има но бандюгите лъжат както за всичко... важното е да са първи в редичката за отпуснатите парички и за границата и за вируса... потриват ръце в екстаз
36
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз имам парички, апартаменти и съм се оттеглил надалеч, така че з аме е никакви ;)
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното косвено доказателство,че вируса е изкуствено създаден е това,че е хибрид между сарс и спин т.е. използва се сарса,за да заразява по въдздушно капов път масово,и сипна,за да руши имунната система.Децата не са толкова засегнати точно защото нямат имунна система,и няма какво да се руши.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 34Да, жена съм, но съм и майка... Просто не се сещам какво може да се направи - да борим ковид по мъжки - с огън и меч? Дай идеи?
33
2
 
0
 
! Отговори
до 34 преди 4 години
ти си жена, нали? само една жена, може да се прибири със съдбата си!
32
0
 
4
 
! Отговори
до 31, 32, 33 преди 4 години
В крайна сметка - каквото е, това е!Чудя се дали и динозаврите са изпадали в паника на финала?
31
0
 
1
 
! Отговори
от 31 преди 4 години
а ето ви и връзката:https://globaltimes точка cn/content/1181121.shtml
30
0
 
1
 
! Отговори
от 31 преди 4 години
свърши мястото, ето цитата:The influence of COVID-19 on the human body is like a combination of SARS and AIDS as it damages both the lungs and immune systems," Peng Zhiyong, director of the intensive care unit of the Zhongnan Hospital of Wuhan University in Wuhan, told the Global Times on Friday.
29
0
 
1
 
! Отговори
до 29 преди 4 години
не, само това, ами публикацията е на Global Times, което е Държавна Медия на Комунистите от Пекин, т.е. това е отвъд официално, т.е. Корона е СПИН предаван по въздуха, лечение няма, вируса само заспива за определене време като спин минава в ремисия и след това отново избухва. вече 14% от "излекуваните" в Китай са болни отново. Ето го и цитата на Английски, който иска да търси и чете повече:"The influence of COVID-19 on the human body is like a combination o
28
0
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 4 години
https://twitter/CoronavirusCast/status/1234334330752839680
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От последиците ще спечели световния елит а отрепките- нещастниците като нас смърт
26
0
 
4
 
! Отговори
ес завинаги преди 4 години
затова начело е Баронеса Доктор Урсула - незавършила гинеколожка, тя ако не знае как да спаси Европа от Вируса, та кой знае?!
25
0
 
2
 
! Отговори
Съвет от Брюксел преди 4 години
Мийте си ръцете - това ще ви спаси!
24
0
 
0
 
! Отговори
до 20 преди 4 години
Цитат от доклад от аутопсия в Китай:"Влиянието на ковид-19 е като комбинация от САРС и СПИН, защото нанася еднакво силни поражения върху белите дробове и имунната система"--------------------------Може ли да посочиш източника на това твърдение? Линк.
23
0
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 4 години
човешкият живот е стока, Съюза те притежава!
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората умират, те пак за пари говорят.
21
2
 
1
 
! Отговори
ес завинаги преди 4 години
ЕС е Гигант, който ще настъпи и смачка тази въшка Корона!
20
0
 
0
 
! Отговори
да, 16 преди 4 години
Цитат от доклад от аутопсия в Китай:"Влиянието на ковид-19 е като комбинация от САРС и СПИН, защото нанася еднакво силни поражения върху белите дробове и имунната система"
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато ходатайството се признае за наказуемо престъпление, тогава българия МОЖЕ и да се оправи.
18
2
 
3
 
! Отговори
Зелен ЕвроЖендрВеган преди 4 години
Отворете Границите бе Фашисти, Уилкомен ЕвРабПейци!