Южен Китай се стресна? Спира яденето на кучета, котки, змии...

Коронавирусът помогна за налагането на забраната
27 фев 2020 19:50,
47
Южен Китай се стресна? Спира яденето на кучета, котки, змии...
Снимка: БГНЕС

Технологичният център в Шенжен, Южен Китай, забранява консумацията на кучета и котки. В страната се забранява и търговията с диви животни – смятани за възможен източник на новия коронавирус, предаде БГНЕС.

Още по темата

Градските власти направиха списък на месото, което може да се яде - свинско, пилешко, говеждо и заешко, както и риба и морски дарове.

„Забраната за консумация на диви животни е често срещана практика в развитите страни и универсално изискване на съвременната цивилизация“, заявиха местните власти.

Корея отбелязва деня на кучешкото месо с протести

Учените подозират, че новият вирус е предаден от животно на човек. Градските власти категоризират кучетата и котките като домашни любимци и ще забранят консумацията им. Змии, костенурки и жаби също ще бъдат забранени за консумация, въпреки че са любима храна в някои части на Южен Китай.

„Забраната на месо от кучета и котки в Шенжен ще бъде изключително добре дошла”, заяви Питър Ли от групата за защита на животните „Human Rights International“.

Той добави, че търговията с диви животни в Шенжен е малка в сравнение с останалата част от провинцията.

„Шенжен е голям град и е по-голям от Ухан, така че това ще бъде от голямо значение и може да предизвика ефект на домино в други градове”, каза Ли.

В Китай има над 2 000 вида защитени диви животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
KOKO преди 4 години
SETILA SE MARA,DA SE POBARA! JADAT VSJAKAKVI GNUSOTII, ZARAZIHA ZELIJAT SVJAT,SEGA SHTJALI DA SPRAT ,ZASHTO NE VZEMAT DA SE SAMOIZJAZDAT,4E SA MNOGO....
36
3
 
3
 
! Отговори
Фалшив стереотип преди 4 години
Спрете с тези измишльотини. За необразованите: В Китай не се ядат кучета и котки от години. Единственото изключение е фестивала в Юлин, който се провежда веднъж годишно.
35
7
 
6
 
! Отговори
Жеков преди 4 години
То при заплата от 100 долара какво да ядат?!!! Каквото намери и в тенджерата.
34
8
 
4
 
! Отговори
Преминаващ преди 4 години
До сега хората ядяха кучетата, сега кучетата ще ядат хората. Глутниците трябва да се хранят. Ще се цивилизоват като нас. Добре, че въдворяват ред там, разликата с нас е, че при нас липсва такъв.
33
14
 
18
 
! Отговори
Прокурор преди 4 години
Подобни публикации имат за цел ХИБРИДНА ВОЙНА, т.е. настройване срещу китайската култура, традиции и икономическа доминация над краварската популация! Китайската кухня е хранително, екологично и биохимично балансирана! Не случайно повече от световните и олимпийски рекорди са тяхно притежание! Елегантни, красиви, умни, иновативни, креативни, възпитани и космополитни... Това са китайските младежи и девойки! Рядко има дебели, грозни и пияни като краварите и ингелезите!
32
12
 
3
 
! Отговори
проф. Кучкаров преди 4 години
Ако не се консумират, котките и кучетата се размножават експоненциално и ще пламнем от още по-страшни и летални вируси! Затова яжте ги задължително! Аз най-обичам печено панголини в смесен гювеч с жабешки и варанови бутчета! Разбира се, в дует с отлежал маврут от Станимака!
31
5
 
5
 
! Отговори
Весо преди 4 години
Чак пък стачкуват че немогат да консумират кучешко оставете ги да продължават да ядат всичко и без това са много
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кво пешаварци ли че кльопат
29
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да имаме маска и очила пак се знаем,
28
0
 
0
 
! Отговори
Полезно инфо преди 4 години
"Който ми е отнел здравият разум, трябва да ми го върне " ! В Китай кой е инвестирал и заради какво и кой ?Китай и Япония са "братовчеди", заедно с "други" ! Всяка държава отделно трябва да има "доверие на живота" !
27
2
 
10
 
! Отговори
Чун час мин преди 4 години
Все едно да забранят на българите да ядат банички
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай е в търговска война със САЩ. От тук нататък е безсмислено да се разпъват каквито и да е "дъвки". Аман бе ...
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да не се присмивамеСега да не би да има??!!!!
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СкептикНякой да е казал, че в кебапчето има месо?!!!
23
4
 
14
 
! Отговори
Да не се присмиваме преди 4 години
През 90-те години у нас беше криза.Кой знае колко кучета и котки сме изяли без да знаем.Тогава беше ,,кьоравa,, работаВсеки можеше да продава храни и нямаше никакъв контрол
22
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът въобще не е китайски. Касае се за биологично оръжие. Китай е в търговска война със САЩ. От тук нататък е безсмислено да се разпъват каквито и да е "дъвки". Италианците пострадаха индиректно защото не искат да работят а се препитават от туризма. Китайците им го донесоха. Неволно, но са китайците. Човека е странно животно - Умре да се влачи по чужди земи и да се любува на камънаци.
21
0
 
8
 
! Отговори
КопаКабана преди 4 години
До 5Змиите ги отглеждат във ферми. Не ги ловят в джунглата.
20
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай има официално изявление, че вирусът може да не е с произход Китай, независимо, че първото огнище на инфекция е там, без да обясняват засега какво точно имат предвид.
19
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е важно кучетата и котките да бъдат с маски поне 14 дни преди консумация както е показано на снимката.
18
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като изключим СПИН и Ебола, които тръгнаха от Африка, аз поне не се сещам за нито една друга епидемия в световен мащаб, в цялата човешка история, която да не е тръгнала от Китай. Вариола, тиф, холера, чума, всичките тия в човешката история идват от Китай. Ама като ядат всичко, което е способно да се движи бе за да ми мислят много много, не бих и очаквал друго.

Спонсорирани публикации