В Коиловци и Мечка се оплакват от битовата престъпност

Жителите - готови да гласуват
2 ное 2019 22:38, Петя Славова
17

Жителите на Плевен също гласуват утре на балотаж. От сутринта Bulgaria ON AIR ще следи изборния ден там.

Коиловци е едно от шестте села в община Плевен, които ще избират кмет на балотаж. От години проблемите там са едни и същи. И въпреки постоянното полицейско присъствие битовата престъпност и безаработицата управляват ежедневието.

На хората им е неизвестно кога ще живеят спокойно. Затова повечето са въоръжени, а други са свикнали със страха.

На война с глада са и в съседното село Мечка. Половината от жителите са роми, а работа няма. Преди години основно препитание били кражбите, а днес вече няма дори какво да се краде, твърдят местните.

От седмица село Мечка има нов кмет, а единственото изискване към него е да има работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: ПлевенбалотажBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
Това е един порочен кръг, описан в редица американски филми от 80-те и 90-те години, развитието води до оскъдица на работа за хора които и името не могат да си напишат. Работа има в цяла европа, но никой не търси овчари и метачи.
6
0
 
3
 
! Отговори
факт преди 4 години
Истината е, че индийски преселници много рядко можеше да се видят в селското стопанство, а сега са повече от белите българи в земеделието и животновъдството. Но пък помаци и турци бяха масово заети с животни и растения едно време. Миналото няма как да се върне, а бъдещето е непредвидимо.
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да спрат помощитеида бъде криминализирано безделничеството на хора, които нямат банкови влогове, нито някаква собственост, от която да се издържат.Който е създал деца, но не ще да работи, за да ги издържа - на принудителен труд. Не сме длъжни да даваме каквато и да било помощ на трудоспособни, при условие, че има възможност сами да си печелят за прехрана.Комуто не харесва - границите са отворени!
4
1
 
37
 
! Отговори
Дойдоха промените, преди 4 години
върнаха земята. Който беше останал от поколението на някогашните собственици, се опита да разработва нивите и овощните градини, а ромите клечаха отстрани и наблюдаваха кога ще узрее реколтата, за да я оберат през някоя нощ.Това е истината.Помня 90-те години. Помня как пред ТВ-камерите се оплакваха ограбени старци, разчитащи на двете си ръце и млади хора, които се опитваха да бъдат фермери - оплакваха се от това, че им крадат плодовете на труда и се знае кои са крадците, но институциите нехаят!
3
1
 
21
 
! Отговори
До Само припомням преди 4 години
Пропусна да припомниш нещо друго.Допреди 30 години бяха все още живи онези хора, които от деца са били възпитани и научени, че трябва да си изработят хляба със собствените си ръце, обработвайки собствена земя. Е, земята им я взе ТКЗС-то, но те продължаваха да я обработват, по полето пъплеха бригади от бабички през 80-те години. Младите бягаха в града, защото "Партията" тръбеше, че "на село хора не ни трябват, там ще работят машини, работна ръка е нужна в града, в промишлеността!"
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Половината от жителите са роми, а работа няма." - Става въпрос за СЕЛО Мечка.Някой твърди, че на село нямало работа. Няма ли земеделска земя около това село? Няма ли условия за животновъдство?Или ромите си живеят със спомена за "златното" Тодор-Живково време, когато куцо и сакато беше абонирано за заплати, колкото да се каже, че в България безработица няма. Може и нищо да не правиш, но заплата взимаш!И ако не им се осигури пак такъв рахат, ще крадат, друг занаят не признават.Браво, бе!
1
1
 
16
 
! Отговори
АКЪЛ МОРЕ преди 4 години
Каквото сам си направиш,никой не може да ти го направи!