Как децата тормозят майките си

Родители разкриват нещата, които най-много ги изнервят
Обновена: 9 ное 2012 07:39 | 9 ное 2012 07:11,
62
Как децата тормозят майките си
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ако мисълта за още едно кошмарно пазаруване с децата в супермаркета ви довежда до ръба на нервите, то бъдете спокойни, че не сте сами в отчаянието си.

Ново проучване посочва кои са нещата, които най-силно стресират и вбесяват родителите, пише „Дейли мейл“. Лошата новина е, че най-изнервящите родителски задачки трябва да се изпълняват ежедневно.

Пазаруването с децата, цялата подготовка покрай слагането им в леглото и дългите пътувания са сред най-честите неща, които могат да изкарат всяка майка извън релси.

Проучване с 2000 жени показва, че най-ужасната задача номер 1 за майките е пазаруването с деца в супермаркета. Постоянните дърпания и хленчения „Мамо, искам това, мамо, искам онова!“ вбесяват всяка майка.

Също дългите пътувания с кола изнервят родителското тяло – приготвянето на храна, събирането на дрехите за децата, също и подготвянето на всякакъв вид забавления по време на дъждовни дни – всичко това изморява допълнително.

„Дали си добър родител се вижда принципно в спокойна ситуация. Но винаги има случаи, в които той просто може да избухне“, казва говорител на проучването.

„Пътуването с малки деца несъмнено е голям стресов фактор -  майките дори и в колата не спират със задачките си – или да ги накарат да седят мирно по седалките, или да ги забавляват по време на скучното пътуване, за да не мрънкат“, допълва той.

Времето за къпане, приготвянето за леглото, подготовка за училище или пък партитата за рожден ден – това са неща, които също стоят на челна позиция в списъка с най-изнервящите занимания за една майка. Една от 20 жени признава, че се чувства стресирана и скапана всяка една минута от деня.

40% от запитаните майки разкриват, че сутрешният график за семейството е най-натоварен и най-изморителен. 41% от родителите казват, че стресът ги мотивира, а 82% споделят, че забравят за нервите и стреса при усмивките и прегръдките на техните деца.

Ето и списъка с 20-те най-изнервящи задачи за майки според проучването:


1. Пазаруване с децата
2. Подготовка за лягане
3. Дълги пътувания с кола
4. Да убедят децата да се хранят с точно определена храна
5. Да отидат в нечия къща, в която няма деца
6. Да са попаднали в задръстване заедно с децата в колата
7. Хранене
8. Да забавляват децата в дъждовни дни
9. Да качат децата в колата, после да ги свалят
10. Обличането сутринта
11. Време за баня
12. Почивни дни с децата
13. Опаковане на багажа за ваканция
14. Миене на зъбите
15. Пазаруване на нови дрехи
16. Да накарат децата да си изядат вечерята
17. Детско парти за рожден ден
18. Настинка или друга болест
19. Ядене в заведение
20. Отиване на почивка заедно с децата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: майкидецапроучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
2
 
! Отговори
Месия-жена без деца преди 11 години
Предвид изброеното- защо създавате деца!?
49
1
 
6
 
! Отговори
Друг анонимен преди 11 години
До Анонимен:Абсолютно вярно!!! единственото, което ми тежи от дългия списък, е гледането на болно дете, но кои обича детето да е болно? всичко останало е радост и за мен и за таткото :):)
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според този списък излиза, че всичко свързано с децата е...проблем за повечето родители! Ако да измислите какво да правите с децата ви е проблем, то тогава не отглеждайте деца! Осакатявате ги духовно!
47
0
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
упс пунктУация с у
46
0
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
а относно пропуснатите запетаи предполагам си чувала за пунктоация
45
0
 
8
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
92 35 до мразеща името Ваняза мен най-стресирашото винаги е било боледуването на детето всичко останало е бля бля бля,дай му пример,обясни му,детето не се ражда научено да се тръшка ,инати,реве за да си налага да допуснала съм една правописна грешка ш-щ ,и ?
44
3
 
3
 
! Отговори
Мразеща името Ваня преди 11 години
До Ваня - Ваче пълна трагедия си. Може би постовете с толкова много правописни грешки трябва да се изтриват от ***....
43
0
 
12
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 11 години
ДА ТО И БОЯ НЕ ОПРАВЯ. ИСКА СИ МНОГО ГОВОРЕНЕ И ЗАНИМАВКА ,АКО СА МАЛКИ ДЕЦАТА(ДЕТЕТО).ЗА ДА МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ, КОЕ Е ПРАВИЛНО И КОЕ НЕ.
42
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това - да накараш детето да си изяде цялата вечеря или да яде определена храна (която явно не му харесва) си е жив садизъм, а щом се изнервяте от това, жалко за вас самите. А забавляването на детето обикновено носи радост, ако някой се изнервя от това, явно при него нещо не е наред. И май наистина статията е писана от човек, който още няма деца. по-точно преписана е без грам вникване в съдържанието
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До "разумен", по-добре гръмни себе си, за това си изказване.
40
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди да имам деца имах много теотии как се гледат, вече имам три и нито една теория!
39
0
 
5
 
! Отговори
до бате Нешо преди 11 години
Браво бате Нешо Стискам ти ръката!!Личи си,че си истински баща!
38
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно дете може да хленчи непрекъснато, само ако има аутизъм или друго заболяване. На хората без деца им се струва, че децата непрекъснато хленчат, защото виждат ту едно, ту друго, но истината е, че децата хленчат само понякога. И това обикновено не е защото са разглезени, а защото нивото им на самоконтрол е по-ниско от това на възрастните и ако им се наруши режима и им се доспи или огладнеят, стават много раздразнителни.
37
16
 
22
 
! Отговори
Да ама не преди 11 години
Днешните деца са разглезени и ***!Ако не им се даде започват да циврят,майките им ги е страх да им викнат,камо ли да ги пошляпкат за назидание.Всичко им се угажда,гледат се като писани яйца,после родителите се чудят защо това дете като порастне няма уважение и си прави каквото си иска.Едно време като бях малко дете майка ми бог да я прости с 2 щамара веднага ми показваше кое е правилно и кое не,за което съм и благодарен,че не ме направи разглезен,всичко искащ дрислйо!
36
5
 
26
 
! Отговори
Други времена преди 11 години
Колко бой съм "изял", но поне претендирам, че съм станал човек !
35
2
 
25
 
! Отговори
мрънкащо дете преди 11 години
До Анонимен до тоя дето било ненормално детето да мрънка - добре, бе, човек ти какво искаш, детето да стои "мирно" ли? е какво ще е това дете-безлично и без свое мнение? в тия ситуации изброени в статията, детето иска внимание и му е скучно - това е! според мен /не че винаги успявам/ трябва да "вкарате детето в играта" - да участва в пазаруването, да ви помага в трафика и др. такива. не трябва да се чувства пренебрегнато. а като цяло в статията трябваше да се посъветват с психолог за решения!!?
34
47
 
8
 
! Отговори
Разумен преди 11 години
Вие луди ли сте, бе хора? Как ще си биете децата? А учителите са некадърници, които се мислят за велики. Училището е излишно попринцип. Никой нищо не научава там. Но ако все пак се наложи, да изпратя детето си в това ужасно място и някой учител го удари, ще го застрелям без да ми мигне окото.
33
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моята малка дъшеричка помни като слонче какво съм и обещал....като майка си:)
32
7
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не мога да приема за възпитано дете, което непрестанно мрънка и пищи където и да се намира - това за мен значи, че някъде връзката родител - дете - уважение не е читава. Постоянното мрънкане и тръщакне е защото според мен детето е всикнало да става на неговата, а това за мен си е възпитание, което не му е осигурено, то не е научено, че не винаги се случва това което иска. След това такива отиват в училище и всички останали, дори учителите са виновни за поведението им и за ниският им успех.
31
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно дете - едно ремарке, две деца - две ремаркета.