Диамантена прическа – какви са предимствата ѝ?

Научете повече за стила
11 сеп 2023 23:00, Дарена Найденова
2
Диамантена прическа – какви са предимствата ѝ?
Снимка: iStock

Между модерния къс боб на пластове и подстригването на слоеве с тежка текстура, прическите с пластове определено превзеха света на красотата. Разбира се, няма нищо лошо в класическия остър боб или копринени дълги кичури с една дължина, но слоевете могат да добавят повече живот и вълнение към вашата визия, помагайки на косата да изглежда еластична и свежа.

Всяка прическа със слоеве е красива по свой уникален начин, но диамантено сухата прическа на Майкъл Ван Кларк предлага слоеве, които изглеждат толкова динамични, колкото блясъка на истински диамант – умишлено сухото подстригване включва движение, съобразено с всеки който го носи.

„Искате косата ви да се движи, а мокрото подстригване, предназначено за боб, всъщност я кара да виси безжизнено“, казва Ван Кларк пред Refinery29. По думите му, оформянето след мокро подстригване замаскира множество грешки за определено време, които се появяват, след като клиентът вече си е у дома и измие косата си. Следователно, неговият подход за сухо подстригване въз основа на естествената форма на косата води до повече движение и се грижи за специфичния тип кичури и нуждите на всеки клиент.

Подходът на Майкъл Ван Кларк

Всеки, който иска повече разяснения относно това как изглежда диамантената прическа с визуални примери за процеса, трябва да провери страницата на Майкъл Ван Кларк в TikTok. Експертът например сподели видеоклип, включващ клиент, който започва с разхвърлян, израснал бретон тип завеса и получава диамантено подстригване. Разказвайки опита си, клиентът обяснява, че стратегията за диамантено подстригване помага на фризьора да опознае по-добре косата ѝ и да работи с нея.
 

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прическа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като трябва да плащаш, не ровиш в портфейли, ами само тръснеш косата малко и готово.