Фитнес цели за 2024 - как да ги постигнете

Реалистични и устойчиви обещания за по-добра форма
1
Фитнес цели за 2024 - как да ги постигнете
Снимка: iStock

Знаете как стаава - започваме новата година със стремежи да влезем във форма, да заякнем и да бъдем най-добрата своя версия. Но когато тези фитнес цели се основават на дългосрочни идеи за това как искаме да изглеждаме, а не на краткосрочни идеи за това как искаме да се чувстваме, те се провалят само след няколко месеца, седмица или дори дни, което носи със себе си разочарование и провал. 

Вместо да започвате стресиращ цикъл от фитнес цели, които никога няма да постигнете, поставете си такива въз основа на това, което всъщност е добро за вас и към което може да се придържате. Когато се съсредоточите върху това какво може да направи тялото ви по-здраво и силно, а не върху това как изглежда в очите на другите, ще започнете да го оценявате много повече и ще искате да му дадете това, от което се нуждае.
 
14 реалистични и постижими фитнес цели за 2024
 
Опитайте нова тренировка всеки месец
 
Наличието на фитнес рутина е важно, но правенето на едно и също всеки път не е много от полза. Първо, защото тялото ви ще свикне с едни и същи движения, километри или тежести и, за да продължите да ставате по-силни, винаги трябва да се предизвиквате. По-важното е, че ако се придържате към една и съща рутинна тренировка всеки ден, ще се отегчите. Отегчаването ще ви направи по-малко вероятно да искате да тренирате, а ключът към постоянните упражнения не е силата на волята, а удоволствието. 
 
Как да постигнете целта: 
 
Отидете на тренировка, противополжна на тази, с която сте свикнали. Ако сте любител на фитнеса и предпочитате упражнения с тежеси, опитайте клас по танци. Ако пък сте заклет йогист, опитайте HIIT тренировка. Промяната на рутината не само ще помогне на тялото ви да стане по-силно, но и ще ви помогне да се насладите на процеса.
 
2. Планирайте тренировките си
 
Когато ангажиментите, срещите или задачите са в календара ви, знаете, че те ще бъдат изпълнени. И вероятно ще се появите навреме, ще бъдете напълно подготвени и никога няма да ги пропуснете. Само защото една тренировка не е работна среща, не означава, че не трябва да я приоритизирате като такава. Уважавайте фитнес целите си, както бихте направили с всеки друг ангажимент в календара си. 
 
Как да постигнете целта:
 
Планирайте тренировките в календара си в началото на всяка седмица, вместо само да си казвате, че ще отидете на фитнес някой ден. Запишете се за тренировки предварително. Това ще ви накара да останете ангажирани и да поддържате рутината си.
 
3. Усъвършенствайте се
 
Може да тренирате всеки ден или да правите стотици повторения, но ако нямате правилната форма, може да не изграждате тялото, което желаете. Дори по-лошо - може да си причиняавате наранявания, контузии и дълготрайни щети. Правилната форма ви помага да увеличите максимално ефектите от тренировката, като използвате енергията си за допълнителен тласък, което означава, че никое движение не е напразно. Ако имате неправилна форма, може да насочите усилията към нежелани мускулни групи и да се изложите на риск от нараняване. Да знаете точно как да усъвършенствате своята форма е от решаващо значение за правилната защита от контузии, укрепване на мускулите и поддържане на здраво тяло.
 
Как да постигнете целта:
 
Ако имате възможност, използвайте безплатна лична тренировъчна сесия във вашата фитнес зала, за да имате треньор, който да ви обърне лично внимание, за да усъвършенствате формата си, или потърсете правилната форма на най-често срещаните си движения в YouTube, за да научите най-добрия начин за изпълнение на упражнението. Може да се стори досадно, но образованието и практиката ще си заслужават в дългосрочен план.
 
Ако сте фен на фитнес класове, използвайте инструктора. Не се страхувайте да го попитате, защото той е там да помага. Останете няколко минути след тренировка или отидете по-рано, за да си поговорите с треньора и да му задедете всичките си въпроси. 
 
Не увеличавайте тежестта или повторенията, докато не разберете, че формата ви няма да бъде компрометирана, и се съсредоточете върху стойката още повече, когато тялото ви се чувства уморено. 
 
Останалите постижими и реалистични фитнес цели за 2024 година може да видите на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
фитнес преди 4 месеца
Колко повече турски сериали толко по-добре