Убитият бизнесмен – в дъното на разкритите главорези от "Наглите"

Петър Христов завел Ихтиманския при тогавашния МВР шеф Цветанов
289
Убитият бизнесмен – в дъното на разкритите главорези от "Наглите"
Снимка: Булфото, архив

Убитият в София бизнесмен Петър Христов е човекът, който помага да бъде разкрита бандата "Наглите", която в продължение на 3 години отвлече 13 души, уби двама, поиска почти 40 милиона евро откуп и успя да прибере в крайна сметка над 3 милиона, съобщи "24 часа".

Още по темата

Христов, който в далечното минало е бил съдружник с разстреляния на остров Аруба Поли Пантев в бизнес с производство на млечни продукти, става причина за внезапния пробив в разследването срещу бандата след множество грешки на МВР преди това, които попречиха да се случат техните арести.

Приносът на Петър Христов е, че прави връзката между новия екип разследващи служители на ГДБОП и човек от престъпния свят, директно свързан с "Наглите". Това е Валентин Михайлов-Ихтиманския, който участва в някои от отвличанията и в охраната на част от жервите на групата.

Преди да се срещне с антимафиотите, Ихтиманския влиза в сградата на МВР на среща с тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов.

Групата на "Наглите" беше разбита през 2009 г. Тогава бяха арестувани 25 души.

Бандата е отговорна за десетки жестоки отвличания от 2007 г. до 2009 г.  В техния плен попаднаха син на бивш транспортен министър, бизнесмени, младежи от богати семейства. Както и бивш президент на футболен клуб и съпругата му.

3 години по-късно в съда виновните се оказаха много по-малко от задържаните. Само четирима получиха присъди.

18 години за Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи, Даниел Димитров – Релето. И 15 – за Любомир Димитров – Гребеца, по-късно намалена на 10, защото съдействал на разследващите.

Двама от "Наглите" станаха защитени свидетели. Други бяха убити. За смъртта на двама от тях – Иван Пайнавелов – Сапата, сочен за мозък на бандата, и Юлиян Лефтеров, отговоря Любо Гребеца.

Телата им бяха изровени малко след залавянето на групата край Железница. Делото срещу Гребеца за това престъпление още тече на първа инстанция.

Грубите сметки показват, че от откупи "Наглите" са спечелили близо 3 милиона евро. Разследващите не намериха и лев от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко изтрепаха от СИК, почти всичко замина на Онзи свят и един долар не занесоха там. Останаха живи двама - трима. Двамата са в чужбина и много не се мяркат тук, третият ги наказаха като му убиха сина. Четвъртият е премиер, бая хора изтрепа и живее като плъх, дневна светлина не вижда. Трупа Милиярди но и едно евро няма да занесе в Отвъдното. И този замина по реда си. Ако не беше станал Сикаджия, щеше да е жив но беден. Но избрал да стана богат и като богат го отстреляха. Личен избор.
172
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако има наистина жураналисти в България, нека се поразровят малко в миналото на тази Мутра и по-конкретно за топлите му връзки с Борисов и Цветанов - едни хитри мафиоти, обаче представяни като Ангели Небесни от Пеевските медии. Всички са в кюпа.
171
3
 
22
 
! Отговори
Дали, или преди 6 години
Може би има връзка между двете убийства? Може наетия убиец веднъж тук, да свърши няколко работи и после да си ходи за чужбина? Възможно ли е това да е режисирано, за да се клати правителството? Първо протести за Пирин, после шесторно убийство с предизвестен край, сега и това показно убийство. Някой май иска да накара хората да излязат на улицата? Май дните на Бойко като министър председател са преброени и той май го знае? В тая държава или си цаца или те гърмят, май?
170
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дано 2018 е годината на ББ и ЦЦ и двамата да ги свфитнат по същият начин
169
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а Б Б кога ? аре изчекахме се да го видим пробит в тикфата
168
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помните ли кога мутрите с бухалките станаха бизнесменчета с бели якички? Поразчовъркайте си спомените и се върнете в краят на 90-те години и онзи драгалевският ***! Да не грешите! Точно тогава висажиите и сикажиите хвърлиха бухалките взеха куфарчета облякоха бели ризи и костюми. Ето този и от тях. Имали честно забогатял човек започнал от нулата? Аз не познавам. Вие ако познавате кажете!
167
1
 
20
 
! Отговори
бай петко преди 6 години
сега да видим дали ще разкрият това убийствоонзи росен го самоубиха бързо и за няколко дни решиха случая или сегашното ще отиде в графата на многото предишни публични разстрели...
166
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
искаме ПУТИН ,, он чв ви ебме макята на сите бандюги
165
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ
164
3
 
31
 
! Отговори
аз да питам преди 6 години
Къде се изпокриха ББ Цв Цв Цецка мецка и вся *** ? По други теми за щяло и нещяло по цял ден висят по студията а сега - дим . Защо Джурналята вместо да ходят като диви кози по балкана и да снимат бараки не потърсят тези за интервюта ? Все пак те са едни от най-знаещите и дори най - запознати с причините да 8-те убийства .
163
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе ,за да те гръмнат не си от светата вода ненапита!
162
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарите партизани почват бой последен , а след тях потоп.
161
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 159"Ще е интересно да чуя коментара на някой гербав форумец, защо един от Наглите е ходил на гости при Цецо."По същата причина, по която Цецо ходи всяка година до САЩ за по десетина дена. Без инструктажи може да стане издънка.
160
3
 
24
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Другар до другаря,мила моя майно льо,...край нямат.
159
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За убития се казват и доста добри неща. Инвестиции, помощи. Това е добре. Само че там горе има един с тефтер, в който навярно списъка е по пълен. Та той да отсече и да му посочи пътя-нагоре или надолу. Но това ние никога няма да го разберем.
158
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като убият някой богаташ, тръгнал от нищото, като сержант от ВНВУ, прозорливо влязал в групировка, в този случай СИК, получил от там пари и позиции, става добър, възпитан, човечен, успяващ. Как се забогатяваше в онези времена, със сила и принуда, с побоища и изземване на бизнес, имоти и пари. Тогава бяха бандитските години, нямаше държава изобщо. Да не е купил два ябълки, продал ги, после купил три и т.н. Глупости! Като Магарешки, тръгнал с Ладата по селата да придава на дребно лекарства?Притчи.
157
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стана ясно ,че Пеевски е мин председател на България а Борисов е само Бушон за негативи.
156
1
 
49
 
! Отговори
ПРОДЪЛЖЕНИЕ преди 6 години
Този човек е Мутра , която си е мислила че ще надживее Васил Илиев , Косьо Самоковеца , Андрей Луканов , Поли Пантев ,Фатик , Женята , Стоил Славов , Бай Миле , Руснака , Клюна,Емил Кюлев , Доктора . От това време са живи само Борисов , Ковачки и Митьо Очите .
155
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако градацията продължава значи е на ред следващото ниво я дупетатин, я някой министър и предполагам, че отзивите на пишещите няма да са отрицателни.
154
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да не е курбан да н искър