ХДС започва да търси: Кой може да обедини Германия?

С оттеглянето на Меркел се появява въпросът кой ще я наследи
4 ное 2018 09:43,
92
ХДС започва да търси: Кой може да обедини Германия?
Снимка: БТА

Германският консервативен блок търси нов лидер за най-голямата политическа партия в страната, който да може да получи подкрепата на обществеността, предаде ДПА, като цитира Кристиян Хаасе, депутат от Християндемократическия съюз (ХДС).

По-рано тази седмица Канцлерката Ангела Меркел заяви, че няма да се кандидатира за нов мандат начело на ХДС на партийната конференция следващия месец. С това започна надпревара за неин наследник, който може да стане следващия канцлер, посочва БТА.

Още по темата

"Търсим някой със значителни умения да обединява хората", заяви Хаасе, който представлява парламентарната група на ХДС и Християнсоциалния съюз (ХСС) на местно равнище.

Той подчерта, че ХДС трябва да може да привлича представители на всички обществени групи и ценностите му трябва да бъдат изразени ясно в ежедневната политическа дейност.

Утре ХДС ще проведе партийна конференция, за да обсъди въпроса за ръководството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тя и руската икономика расте по бавно от тая и на ЦАР а рублата е по евтина и от бананово листо и само комунойдите възприемат аниметата за руска мощ (
24
4
 
3
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До ГеополитикаЗависимостта на Германия от руския газ не е в това,че не може да бъде заменен-това може да стане за по-малко от година.Проблемът е,че една замяна ще вдигне много себестойността на химическата продукция и силно ще намали конкурентноста и!Което впрочем е и американската цел.
23
4
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Нищо не набира АзГ Зелените имат същият процент.Германия е четвърта след Япония и далеч зад Китай и САЩ.Толкова им е силна икономиката че ФВ само след един дизелгейт и почти фалираха.А почти цялата им индустрия зависи от автомобилостроенето.Между другото Пежо ги изместиха като първи производител в Европа а Рено-Нисан в световен мащаб.Толкова за тия клоуни.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Боко върви в комплект с Меркел.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късно се усетиха да изритат Меркел. АзГ вече набра голяма скорост.
20
13
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
В Германия всеки политик е кадърен и който и да дойде на власт немската икономика ще е стабилна и еврото ще е стабилна валута спрямо другите валути ! Докато в Турция и Русия политиците са некадърници и който и да дойде на власт рублата и лирата винаги ще губят стойности и хората ще мизеруват ! В тези две държави има съвсем малко кадърни политици , но идването им на власт е невъзможно поради създалата се диктатура в тези две държави !
19
3
 
11
 
! Отговори
Геополитика преди 5 години
50% от БВП на Германия е износ. Фабриките и заводите работят на 3 смени. С 10% да се съкрати този износ край. А е 3та икономика. И зависи адски много от руския газ
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Специално след като младежа на 67 г Путин ритне камбаната е много съмнително дали изобщо ще има русия но без гражданска война за трона няма да се мине
17
3
 
14
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Толкова е силна немската икономика че индийската расте с по-голям темп.До тук с митът че германиика е нещо значимо.А във военно отношение са на нивото на Етиопия и ЦАР.Само на германофилистиците им се привиждат Хитлер танкове и немска мощ.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МЕРКЕЛ ПОЛУЧИ МОЩЕН РИТНИК ОТ ГЕРМАНЦИТЕ.
15
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия ще се оправи. Не я мислете. Какво ще правим ние ако изберат русофоб и анти- Изток шеф? Спрат ли милиардите от ЕС и няма вдигане на мин заплата, няма 10% увеличение...Онтересно тогава и Путин какво ще прави, ако му затегнат доставките за Западна Европа? Германия не я мислете.
14
5
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Че само Меркел ли може да обедини Германия , само Путин ли може да обедини Русия , само Ердоган ли може да обедини Турция ?! Стига с тези субективни разсъждения бе !
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие не я мислете Германия, тя е напред с най малко 100 години от вас фашаги! Най силната икономика в целия свят, и тази страна е + за Бьлгария а не е - минус като раш....
12
11
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Германия е на път да изпадне в перманентна политическа криза което им го пожелавам от сърце.Те просто нямат населението което да излъчи млад способен и перспективен лидер.Само пълното изчезване на Германия и Русия от картата ще донесе благоденствие на човечеството и мисля че натам отиват нещата както и че процеса е без съмнение необратим.
11
3
 
9
 
! Отговори
След... преди 5 години
...разрухата, която шмъркел сътвори в Европа, се съмнявам тазипартия въобще да влезе в Бундестага при следващи избори!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7 беше то първа 2017 г заради добрата реколта Тая година ще внасят
9
2
 
19
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Малко късно се сетиха за заместник на Меркел!Тая работа трябваше да я подхванат още когато Баба Зомби о.с.ра положението.Сега ще измислят нещо адекватно чак когато загубят властта.Впрочем оказва се,че в цяла Германия не може да се намери нормален,хетеросексуален,бял мъж със силна воля да изведе страната от проблемите в които сама се вкара!Да не търсят пак в Австрия?
8
3
 
3
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Горбачов
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5 Как населението на държава която е на 1място в света по износ на пшеница и сред първите в другите зърнени култури ,ще завие от глад?Обясни ,ако можеш!
6
1
 
13
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Подаряваме им Бойко.