Отхвърлиха всичките осем алтернативи за сделка за Brexit

Депутатите гласуваха, но не се очерта ясна перспектива
Обновена: 28 мар 2019 08:23 | 28 мар 2019 06:20,
23
Отхвърлиха всичките осем алтернативи за сделка за Brexit
Снимка: БТА

Британските депутати отхвърлиха снощи всичките осем алтернативни варианта за сделка за Брекзит, които бяха предложени за гласуване, съобщиха осведомителните агенции.

Те се обявиха против референдум за одобряване на споразумението за Брекзит, преди то да бъде ратифицирано от парламента, срещу излизане от ЕС без сделка на 12 април, срещу отказ от Брекзит чрез отказ да се задейства чл.50 от Лисабонския договор.

Не приеха също така вариантите Обединеното кралство да остане в Европейската икономическа зона и да влезе в Европейската асоциация за свободна търговия или да сключи споразумение по норвежки модел (Общ пазар 2.0), възможността да остане в митническия съюз, както и да сключи преференциални търговски отношения, ако не бъде постигната сделка с ЕС за напускане на съюза.

Не бе приет и планът на опозиционната лейбъристка партия за запазване на членството в митническия съюз на ЕС и съгласуване на британските търговски правила с правилата на единния пазар.

Вариантите за втори референдум за Брекзит и планът за оставане в митническия съюз получиха най-голяма подкрепа, но изгубиха с малка разлика. 295 депутати се обявиха против нов референдум при 268 за. Поправката за оставане в митническия съюз бе отхвърлена с 272 гласа против при 264 за, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До Munchen_DEИзводът е - какъвто винаги е бил: Каквото сам си причиниш, и най-големия ти враг не е в състояние да ти го причини!
17
0
 
3
 
! Отговори
Kiffla преди 5 години
Аз пак не разбрах. И сега - какво?
16
0
 
14
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
Следях снощи наживо какво става по една британска медия. Най-категоричното гласуване беше срещу излизането без сделка на 12.04. Обаче и всички останали предложения бяха отхвърлени. Следователно сделката на Мей е единственият вариант. А тя 2 пъти също беше отхвърлена. В такъв случай какво се прави?Направи ми впечатление, че заседанието по-скоро приличаше на кръчмарска сбирка. Голямо хилене падна, голяма размяна на умности. По-зле са и от БГ правителството.Какъв е сега изходът?
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия,британци се взеха много на сериозно,та дори Швейцария има митническо спорузомение с ЕС!Другият вариант е да подпишат митническо порузомение със САЩ ,май към това се стремят!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9" Ако не знаеш закъде си тръгнал, ще пристигнеш някъде другаде"Aз бих допълнил:"Ако не знаеш къде се намираш, първо ела на себе си"
13
0
 
4
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Тия или са напълно луди, или играят някакъв цирк, за да останат в ЕС, ама не баш. Лошото е, че аз не знам като си поръчам нещо от ЮК дали няма да ходя на митница. Затова беше редно да сложат безусловен двустранен преходен период от 2-3 месеца, пък после да си изследват отверстията...
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Али Джи беше ПМ, досега да е решил проблема.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е ЕС да ги отсвири, а не да ги търпи още с това арогантно объркано поведение, лошото е че пак обикновенните хора ще плащат за всичко
10
1
 
7
 
! Отговори
Достоевски преди 5 години
Всичко това е една игра. Бъдете сигурни че няма да излезат , просто отлагат за да може да има референдум за оставане. Колко са ми смешни моля не им се хващаите на тъпите игри. Отдавна са се разбрали че няма да уважат и зачитат вота на собственият си народ. Просто им се насмиваите на игрите
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Ако не знаеш закъде си тръгнал, ще пристигнеш някъде другаде"
8
0
 
22
 
! Отговори
Дедо поп преди 5 години
За пореден път тия *** показаха, че не знаят какво искат. Сърби ли ги, боли ли ги
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аааа не! В никакъв митнически съюз няма да оставате. Вън от ЕС с мита и визи както си му е реда. Малко да ви се набият двбелите нагли инглизки кратуни. Айде чао довиждане лека нощ.
6
1
 
17
 
! Отговори
Mitkyla преди 5 години
Задават си въпроси, сами си ги отхвърлят, сделката не искат, абе вие знаете ли въое какво искате. Референдум не искат, оставане не искат, сделка не искат, *** хора ей.
5
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Атернативи, атернативи... А какво означава думата - неизвестно.
4
2
 
36
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
Тези не знаят какво искат..,а бе пълен цирк !
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тарикати са , не ги мислете. Ще въртят сучат докато изчакат удобен момент да действат. Проблема е че никой не ги натиска да излезнат веднага, всички ги коментират и им дават отсрочки.
2
6
 
22
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Да им изпратим Корнелия и Цецка.Те разбират от политика ,както и от далавери.За нула време ще решат въпроса за Брекзит,че и ЕС ще остане и длъжник на Англия.
1
2
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия много ми приличат на бившата ми съпруга - искат нещо, ама съвсем не са наясно нито какво искат, нито защо го искат, нито въобще искат ли го...