Германски медии искат Меркел да обясни състоянието си

"Една болест може да се превърне в политически проблем", пишат те
11 юли 2019 14:50, Нели Христова
41
Германски медии искат Меркел да обясни състоянието си
Снимки: Reuters

Три пъти за един месец камерите заснеха как германската канцлерка Ангела Меркел получи видим за всички тремор на публично място. След всеки нов случай, тя и близките до нея обясняват, че е добре и хората няма за какво да се притесняват. Но наистина ли е така?

Още по темата

Германският вестник "Кьолнер Щат Анцайгер" призова Меркел да обясни публично дали има здравословен проблем и на какво се дължи състоянието й. 

"На политиците не е забранено да се разболяват - те имат правото да се възстановяват и лекуват от изцеждащата енергията им отговорна работа. Една болест обаче се превръща в политически проблем, ако не може повече да се гарантира, че (политиците) са в състояние да изпълняват своите задължения с цялата си енергия", пише германското издание.

"Много вероятно е в случая с Меркел да няма основания за безпокойство. Възможно е нейното треперене да е периодично и ограничено до моменти, когато тя стои изправена. Но може и да не е така. Канцлерката ще постъпи добре със самата себе си, ако прояви инициатива и обясни тези опасения. В противен случай тя няма да има свободата да стои настрана от този дебат", подчертава "Кьолнер Щат Анцайгер".

За първи път Меркел бе забелязана да получава тремор по време на посещението в Берлин на украинския премиер Володимир Залински. Тогава, малко след случая, на пресконференция канцлерката обясни, че "процесът на възстановяване все още не е приключил, но има прогрес." "Ще трябва да живея с това за малко, но съм много добре, няма нужда да се притеснявате", добави тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
20
 
! Отговори
лекар преди 4 години
и са много прави, затова в Конституцията на САЩ, има 25 поправка и при сериозно заболяване веднага те остраняват от власт. По мое мнение Меркел има Якоб-Кройцфелд, друго заболяване с подобни конвулсии аз не съм виждал. Дори мисля, че всичко може и да е по-сценарии за да не бъде съдена за действията си, завинаги променили демографията на европа.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, тя сдаде партийната власт, от което не последва по-добро за партията и. Като сдаде държавната власт, ще започнат едни проблеми... В тяхната партия има две силни крила. И те си имат един богаташ, който е решил и е влязъл в политиката и си купува гласове по партийни форуми, за да пречи на предложената от Меркел и дългогодишен успешен политик нова лидерка на партията им.Другите в коалицията също не са авторитетни .
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше един америкаски сериал кмета май се казваше.Той така се разболя от неизлечима много гадна болест,не помня ,но накрая щеше да стане зеленчук,но се напъна да си изкара мандата ,при положение,че имаше вече симптоми,които му пречеха да взима ясно правилни решения.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се пенсионира, време й е вече. И Европа ще си почине малко.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази си мисли,че не дължи никакви обяснения за нищо,и го дава като евродиктатор. Дори хора от с о р о с к а т а и шайка призоваваха немците като не им харесват мигрантите,и терора да вдигат куфарите. Освен лъжи за здравето си нищо друго няма да каже,а е видно,че е сериозно болна.Не може за 3 седмици 3 пристъпа. Ако и е ниска кръвнтаа захар си има лекарства и лечение.
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тази болна жена е поверена цяла Европа.Такова треперене е вече развит Паркинсон.Започват и ментални проблеми.Ако е диабет или щитовидна жлеза не би крила,защото по лесно се контролират ,но ако е Паркинсон зНачи трябва да Сдава поста.Не случайно медиите искат отговор.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази разсипа цяла цивилизована Европа.Вижте и изгризаните нокти.За мен тя има Паркинсон.Диабета се контролира с лекарства,но паркинсона не може да се прикрие.
5
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
получила си е заслуженото за пъкленото дело, което напълно целенасочено сътвори в ущърб на милиони граждани на ЕС
4
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете жената на мира, бе!
3
7
 
18
 
! Отговори
ДДТ преди 4 години
Тропическа треска. От "бежанците" ще да е.
2
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новичок Паркинскон ?Eх, тия лоши руснаци бре ...
1
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разплутата бабичка е захапала кокала и няма да го пусне докато не пукне.