Унгария затваря границата си със Сърбия

Голяма група мигранти пожелаха да бъдат пуснати в ЕС
7 фев 2020 08:11,
28
Унгария затваря границата си със Сърбия
Снимка: БГНЕС

Унгарската полиция временно затвори границата със Сърбия, след като голяма група мигранти се появи там и поиска да бъде пусната, предаде БГНЕС.

Още по темата

Това се случва седмица, след като 60-70 души се опитаха да влязат в Унгария през нощта на друг сръбски граничен пункт, подтиквайки служителите от службите за сигурност да изстрелят предупредителни изстрели във въздуха.

Унгарската полиция отчита рязко увеличение на опитите за преминаване на южните граници на страната от декември.

Сръбски граничен полицай потвърди, че „около сто мигранти“ са в зоната между Сърбия и Унгария, настоявайки унгарските власти да ги пуснат. Той добави, че са мирно настроени и отказват да дадат подробности за това как са стигнали до граничната зона.

„Действията ни са мирни. Искаме да ни бъде разрешено да продължим пътя си към Западна Европа“, каза мъж пред новинарския сайт HVG.hu.

Някои от групата заявиха, че са от Сирия, Афганистан и Йемен и че ще останат в района между двете граници, докато не бъдат пуснати.

Плакати в ръцете на някои мигранти, гласят „Ние сме просто бежанци, а не престъпници“ и „Оставете ни да пресечем“.

Сръбският министър на отбраната Александър Вулин заяви, че пътува към границата, съобщи сръбската държавна телевизия РТС, без да даде подробности.

Съветник на унгарския министър-председател Виктор Орбан заяви миналата седмица, че през миналия месец са направени повече от 3400 опита за преминаване на южните граници на страната, в сравнение с няколкостотин месечно миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
ЕЛИ преди 4 години
МНОГО ХОРА ПЛЮЯТ ОРБАНАЗ ПИТАМ :ЗАЩО СЕ ИЗДАВАТ ВИЗИ ?ЗАЩО ИМА ГРАНИЦИ ?англичаните напуснаха ЕС ЗАРАДИ МИГРАНТИТЕЕВРОПА ЩЕ ИЗБЕРЕ НАЦИОНАЛИСТИ ЗА УПРАВНИЦИ НА ДЪРЖАВИТЕНЕВЕРОЯТНО Е КАКВИ БЕЛИ СЪТВОРИ КАНЦЛЕРА НА ГЕРМАНИЯ
24
1
 
14
 
! Отговори
Европейка преди 4 години
Някой от тях да ми обясни,защо сме длъжни да ги приемаме всички.В техните държави има ли такива закони?Били мирни,но отказали да кажат как са стигнали,ще стоят докато не ги пуснат.Ако с такова упорство воюваха у тях,щеще отдавна да има мир в Близкия Изток.
23
7
 
4
 
! Отговори
АБЕ, ПАК ГЛУПОСТИ.. преди 4 години
ЩО РУСИЯ НЕ ГИ ПРИЕМЕ...??!!НАЛИ СЕ ПИШЕ "ОСВОБОДИТЕЛ" У СИРИЯ... ХА ХА ХА ХА ХА....???!!!!
22
0
 
17
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Има и нещо хубаво от това ,че сме най бедни.
21
2
 
38
 
! Отговори
българка преди 4 години
ЕВАЛА НА ОРБАН ! ШАПКИ ДОЛУ ! Единствен той се опълчва на брюкселските зелки и на изкуфялата Меркел ! На този човек трябва във всяка европейска столица да му направят паметник ! ГРИЖИ СЕ ЗА РОДИНАТА СИ И ЗА НАРОДА СИ !
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меркел е виновна - вижте , че даже ги е страх да споменат симпатичното име Адолфф
19
2
 
46
 
! Отговори
x преди 4 години
Когато бягаш от война, бягаш в най-близката държава без военни действия, а не прекосяваш цяла Европа. Така, че тези "мигранти" не трябва да имат никакви претенции.
18
1
 
43
 
! Отговори
2 преди 4 години
Какво значение има какво им се иска...това държавна граница ли е или лукова глава. Няма ли вече да престанете да товарите собственните си народи и да унищожавате Европа????
17
7
 
13
 
! Отговори
Йовчо преди 4 години
Каквито са руснаците, такива са и американците ,***!!!! Те са виновни за това!!!
16
2
 
29
 
! Отговори
да идат при Путин преди 4 години
Как тези мигранти са стигнали до Сърбия? Кой ги е пуснал дотгам? Те отивали в западна Европа. Кой ги пита къде отиват? Законно ли пътуват и пребивават? Не. И никой не ги арестува и депортира. Не можели да се върнели в Сирия. Идете го кажетет на Путин!
15
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 8все едно у вас да плъзнат ***, ти да им покажеш снимки на вече умряли от глад предишни *** и да разчиташ, че това ще ги откаже. На тези изобщо няма да им пука от такива истории за назидание, те гледат себе си, не по далеч от носа си. Здрава граница трябва, ама Орбан е само един а продажните бацета много.
14
2
 
49
 
! Отговори
който иска преди 4 години
Ако някой отделен гражданин иска мигранти, добре, нека се подпише в общината, че им поема хотела, издръжката и лечението, и им става гарант пред полицията. Дори ако кихнат, държавата ще търси него, гаранта и ще иска от него, вкючително и ще плаща дълговете им и ще лежи в затвора, ако тия са избягали и не могат да бъдат открити. На мен мигранти и бежанци не ми трябват, няма защо аз от данъците си да им плащам издръжката и да им търпя престъпленията.
13
2
 
19
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Нали трябва да откажем въглищата, да заложим на горенето на биомаса. Явно има огромен запас, и се увеличава. Само Африка може да изпраща достатъчно запаси, а като се прибави и Азия, нещата стават розови (но доста миризливи).
12
1
 
31
 
! Отговори
кой иска мигранти преди 4 години
Трябва ни единна позоция на целия ЕС за мигранти и бежанци. Да се промени законодателството по въпроса, и то в най-скоро време, като синхронно целият ЕС отказва достъп на бежанци и на мигранти от други континенти. Убежище да се дава само ако някоя определена държава желае, и извозването до нея да става за нейна сметка. Иска бежанци и мигранти, да си ги вземе от Африка или Азия за своя сметка и тая с *** да не замърсява цяла Европа.
11
26
 
8
 
! Отговори
проблемът е на Сирия преди 4 години
След като Путин коли и беси в Сирия ПО ПОКАНА НА АСАД, Путин да приема бежанци и мигранти!
10
1
 
33
 
! Отговори
Нема такъв фэилм преди 4 години
Който мигрант иска да ходи в западна Европа, има самолети и кораби. Защо Унгария или друга държава е длъжва да приема неконтролируем и нежелант поток от хора? Ако тия про сяци - мигранти нямат пари за билети, това е техен проблем и никой нищо не им е длъжен. Ако има война в Сирия, водят я Путин и Ердо. Така че мигрантите да ходут в Русия и в Турция.
9
1
 
48
 
! Отговори
определено НЕ преди 4 години
Унгария не е длъжна да пуска мигрантите, защото мигрантите искали. Те, мигрантите, разбира се, са без дсокументи, без осигуровки и без пари. Отиват към западна Еврропа, която в момента даедно с другите членове на ЕС решава въпросите на икономикана без Британия след брекзит. Кажете ми вие, трябват ли на ЕС още гърла за хранене? Едни па ра зити, които ще получават лечение, храна и подслон за наша сметка?
8
1
 
39
 
! Отговори
Павката преди 4 години
В Унгария бежанци, а в Йемен войници
7
3
 
16
 
! Отговори
Жалко, преди 4 години
Еврогейска Еврабия се лиши от бая надарени инджилери.
6
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин бомби сирийският народ, а неговите аркадаши Ердоган и Вучич са каналджиите му.Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !