Само за ден: 86 смъртни случая в Китай заради коронавируса

На територията на страната заразата е извън контрол
Обновена: 8 фев 2020 16:11 | 8 фев 2020 16:04, Анисия Иванова
176

Само в рамките на един ден - 86 са смъртните случая в Китай заради новия коронавирус. В страната е починал и американски гражданин, съобщи Bulgaria ON AIR.

Освен в Китай, заболяването е регистрирано в 27 страни. Броят на заразените в Китай надхвърли 34 500 души, починалите са 720 души - всички в континентален Китай, а оздравелите - повече от 2000.

60-годишен американски гражданин е издъхнал в Ухан - градът, къде се появи новият щам на коронавирус. Вашингтон обяви, че имат готовност да предоставят финансова помощ за овладяването на заразата.

"Правителството на Съединените щати е готово да изразходва до 10 милиона долара за подпомагане на Китай и други засегнати страни, както и на Световната здравна организация за борба с новия коронавирус", заяви специалният американски пратеник Стивън Бигън.

Според центъра за контрол и превенция на заболяванията на Съединените щати в момента на територията на Китай заразата е извън контрол. А хората, желаещи да влязат на американска територия, преминават през специални системи за проверка на латищата.

Извън пределите на Китай са потвърдени два смъртни случая. Китайски гражданин е идъхнал във Филипините. Мъж е починал и в Хонконг, където всеки, който пристига от конинентален Китай, трябва да се изолира в период от две седмици.

Всеки, който не спазва карантината, е заплашен от затвор.

Първият японец, който се зарази от коронавирус на територията на страната, днес бе изписан от болницата, съобщи ТАСС, като се позова на агенция Киодо.

60-годишният шофьор на туристически автобус, който бе приет в болница в края на януари в префектура Нара, е преминал курс на лечение и благополучно е изписан. Това бе първият случай на територията на Япония, при който предаването на болестта е станало от човек на човек - шофьорът е возил туристи от китайския град Ухан.

В момента на територията на Япония са установени 89 случая на заразени с коронавирус, включително 64 пътници на круизния кораб "Даймънд принсес", който е под двуседмична карантина в пристанището Йокохама, съобщава БТА.

В края на декември китайските власти регистрираха в град Ухан епидемия от пневмония, причинена от коронавируса 2019-nCoV.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай могат да поставят 400 млн под карантина. В Свободна Европа няма да могат да си съберат труповете по улиците.
14
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай ще излязат от епидемията по- силни и сплотени. Няма по-организирана общност от тяхната. Те са в състояние да направят необходимата ваксина за населението си в нужните дози.След като се окопитят ще има десетки катастрофирали милиардери като се сещам за няколко семейства.
13
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше просто един грип, щяха ли да изперкат така в Китай? Забравихме ли за Чернобол случайно?? За управляващите в Китай икономиката е най-важна, заради един грип няма никога да почречат на икономическото развитие. Бедните китайци нямат баш достъп до нашия интернет, затова на "запада" имаме едно голямо информационно затъмнение. Но все пак, намират се видеа из youtube, заснети тайно из болниците във Wuhan - който се интересува, да погледне в youtube "Koreana Jones". Доста страшна картинка е.
12
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е продукт на еврейски лаборатории, които работят денонощно за да направят нещо смъртоностно заразно, но да не влияе на тяхното ДНК -примерно!
11
3
 
3
 
! Отговори
Яко кво?... преди 4 години
Без това живота е усилие...
10
8
 
8
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 4 години
Оптимистично погледнато 2% само умират, другите ги лекуват!
9
2
 
3
 
! Отговори
от мрежата 2014 преди 4 години
Грипът превзе Америка. В 40 щата в е обявена грипна епидемия, а тревожните цифри растат с часове. Тази година най-опасният вирус е H1N1, по-известен като свински грип.Въпреки че Центърът по контрол и превенция на заболяванията (CDC) няма официална статистика за смъртните случаи вследствие усложнения при грип, лекарите твърдят, че причина за 7 процента от тях са именно грип или пневмония
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
надхвърли 34 500 души, починалите са 720 души - всички в континентален Китай, а оздравелите - повече от 2000.---------------------------------------значи този вирус се лекува.
7
2
 
20
 
! Отговори
статистика преди 4 години
В световен мащаб случаите на тежки заболявания от грип са между три и пет милиона годишно, а смъртните случаи са между 291 000 и 646 000 според Световната здравна организация.Поне за сега - няма сравнение кое е по опасното! Ама си купете маски де...
6
2
 
13
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
И аз това сравнение исках да дадат. Колко боледуват у нас от вирусна пневмония, каква е смъртността и какви са причинителите. Толкова ли нашата здравна система няма сравнителна информация да разберем къде е истината.
5
16
 
16
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
Според лекарите в Хонг Конг - заболелите са в пъти повече! Само че много от тях дори не забелязвали че са болни - и не влизат в статистиката. И още - че смъртността е под 1% (по малко от обикновенния грип). Болшинството смъртни случаи с на възрастни пациенти с вече някакви проблеми.Ама страха си е 'бизнес'...
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
извън контрол е когато вирусът натръшка политиците им
3
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бях боледувал от грип може би 25 години, понеже имам силна имунна ситема и не пия лекарства, но миналата година ме хвана оня вирус японския и ме събори за 2-3 часа с висока температура. Започнаха да произвеждат нови щампове които досега не бяха пускани през годините. Някои Искат да измираме !
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразно Зло
1
15
 
19
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
нема се плашите, утре докарваме поредният самолет със заразени, какво толкова най-много няколко дена да Кашляте Кръв и след това ще сте като Нов и в Рая!