Експерт: Респектът към полицията е намалял

Активирането на криминалния контингент е факт
Обновена: 13 фев 2020 15:25 | 13 фев 2020 15:25,
50
Експерт: Респектът към полицията е намалял
Снимка: БГНЕС

Респектът към полицията е намалял, защото активирането на криминалния контингент е факт. Всеки ден има по минимум един обир“. Това коментира пред БНР Румен Ралчев, експерт по сигурността.

Още по темата

МВР обяви засилване на полицейското присъствие пред банкови офиси и денонощни магазини заради зачестилите въоръжени грабежи през последните дни.

„В тази борба с този вид престъпност се прескочи елемента с агентурно-оперативната дейност. Полицията не може да покрие 100% от клоновете на финансовите институции в градовете. Трябва да се тръгне оттам – изискванията на БНБ са ясно диференцирани от една наредба, че трябва да се сертифицират всички точки, голяма част от тях не отговорят на изискванията. Приспособяват се различни помещения за касови и за финансови дейности, което е грешно“, допълни Ралчев.

По думите му трябва да има възможност за блокиране на изходите, което би затруднило извършващите обири:

„Банките започнаха поголовно да се отказват от физическата охрана в малките клонове. Трябва да се сертифицира личният състав на охранителните фирми и да има реална възможност да противодейства или поне да респектира“.

Румен Ралчев подчерта, че в България наказанията за въоръжен обир са изключително ниски. Парламентът много бързо трябва да реагира. Няма държава, която да не може да победи престъпността. Необходимо е политическа воля и бързина, допълни експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Аланколо какър респект да имаш към ПОЛИЦАЙ с какво се отличават от Престъпниците? И едните и другите те обират!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Респект и Страх са нещо различно. Хората ги е страх а престъпниците не защото нищо не им правят освен да им регистрират поредното престъпление за статистиката и да кажат, че са рецидивисти с което да оспокоят гражданите, че не са само те а и други са обрани!
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То не е достатъчно да сложиш униформатаи уважението да дойде с нея виж трябва да има и нещо в главата за да видят хората, че има полза от полицая а не като го видят да си мислят, че ще им създаде проблеми. Само попа може слагайки расото и четеики евангелиетко да заслужи респект вървеики пред покоиника!За тоав има лаф за полицая и попа където полицая казал на попа да върви пред него и попа му казал, че не хубаво това!
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато ме обираха банда индиици за изнудване и рекет представящи се за майстори на покриви като им казах ще извикам Полиция ми казаха по лошо за тебе и бяха прави защото като се жалвах полицая ми каза те имат пари и ще се измъкнат!
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То за да намалее респекта явно кадрите на полицията са се потрудили сериозно.Пресен случай бедна жена съобщава за обир у дом си, а шефа на 3 РПУ вместо да даде зор на подчинените си и краде печеливш фиш от тотото.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Ралчев не е ли от ония палячовци дето се обличат в чаршафи и размахват тенекиени мечове от магазина за китайски сувенири-тамплиеври били. Смееех.
40
0
 
7
 
! Отговори
??? преди 4 години
Респект никога не е имало ! Не разчитайте на полицията !
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
знам номера на тел.
38
0
 
3
 
! Отговори
скукааа преди 4 години
На мен никой не предлага евтини музикални инструменти....
37
0
 
1
 
! Отговори
ъурт преди 4 години
До и как не... Не ли военен тоя бе?
36
1
 
7
 
! Отговори
аман бе преди 4 години
Станахме за смях.
35
1
 
2
 
! Отговори
въх преди 4 години
До и как не...На жени прави ли???????????????
34
0
 
17
 
! Отговори
некой преди 4 години
Респекта трябва да се заслужи - той не върви в компект с униформата!
33
0
 
8
 
! Отговори
и как не... преди 4 години
Жена на полицай прави за 15 левчета "с"вирки за чудо и приказ.
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв респект след като всеки ден четем за ченгета-хайдуци - чак до зам. началник на РПУ
31
0
 
8
 
! Отговори
До 30 преди 4 години
То и в робовладелските общества е така - от един народ произлизат и роби и робовладелци. Уникална неумнотия си написал.
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как няма да намалее респектът,като вадят пищови и обират казина,а сигурно и магазини!Знаеш ли го вече като те спре какво ти мисли?Може да те обере полицай на пътя вече!!!!
29
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъвто народа такива и : ПолицияДокториУчителиУправнициСъдииПрокурориИ прочие и прочие.....Нали от този народ произлизаме всички .
28
0
 
19
 
! Отговори
Подигравка с нас преди 4 години
Рейтинга на полицията е опасно нисък,народа не харесва тяхната работа и действие,но управляващите вместо да направят чистки и реформи им увиличават заплатите и това вбесява още повече народа.
27
0
 
18
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Какъв респект,погледнете ги как изглеждат и как се държът,не познават законите нито правата на хората,докато не осъзнаят че тяхното държание е не нормално на фона на това че народа ги издържа и храни.