Какъв спорт да изберем според кръвната ни група?

За повече здраве и красота
13 фев 2020 22:30, Михаела Лазарова
12
Какъв спорт да изберем според кръвната ни група?
Снимка: istock

Когато се стремим да отслабнем и поддържаме здравословно тегло, най-напред обръщаме внимание на начина на хранене. Съобразяваме избора на храна с нашите предпочитания, нужди на тялото, както и кръвната ни група. А знаете ли кои активности са подходящи за вашия тип кръвна група?

Нулева кръвна група

Ако вашата кръвна група е нулева, то за вас би била подходяща интензивна програма за упражнения. Може да пробвате кардио активности като бягане, каране на колело, плуване, бойни изкуства, кросфит. Ако сега започвате своята спортна рутина и тези предложения са ви твърде интензивни, опитайте с ходене на пътека или в парка.

Започнете с умерени темпове, след което постепенно забързайте. Основното, което прави ефективността на тренировката при хората с нулева кръвна група е повишена сърдечна честота, която играе ключова роля за намаляване на стреса, балансиране на вашите емоции и свалянето на излишните килограми.

Кръвна група А

За хората, които са родени с тази кръвна група, най-добрите активности са тези, които могат да им донесат релаксация, разтоварване от негативните емоции, но да бъдат с умерено или ниско темпо, като тай-чи, аеробика и йога. Въпреки че тези успокояващи упражнения са най-добри, това не означава, че не можете да пробвате и нещо по-интензивно.

Важно е активността, която ще изберете да не ви натоварва емоционално. Силно състезателните спортове, които напрягат тялото и ума ви, ще ви стресират повече. Стремете се най-напред да тренирате дишането си и след това мускулите си. Когато свикнете с този модел на дишане, ще помогнете на мускулите си да се освободят от напрежението и да ги тонизирате чрез движение, основано на гъвкавост.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тази мога да посортувам.
7
0
 
2
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Зависи дали хоби или професионално.Данни за изявен професионален спортист в основен спорт като лека атлетика,колоездене,бокс и различните видове футбол имат между 2 до 5% от мъжката популация,като определяща е не кръвната група,а генетично вродения хормонален комплекс,особено вроденото високо естествено ниво на "тестостерон". Разбира се,и за останалите има спортове които не изискват толкова генетични дарби.Като тенис и голф например
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е просташка статия, не вярвайте на такива селении.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жил Вилньов е АБ+Айртон Сена е Б+И двамата загинаха в катастрофи във Формула 1. Но не мисля, че по кръвната група се избира какъв спорт или кариера да практикуваш. Най-важното е това което ти е на сърце дори и да ти коства живота да го правиш с удоволствие и страст, а не да бъдеш просто като калкулатор.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ауууу, браво! Дано ви се роди хубаво детенце и всичко хубаво. Много здраве!
3
1
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Ясно е, че това е псевдомедия, но може да има и хора, които не го разбират и вярват на простотиите на тези шарлатани. Може да има хора с хронични заболявания, които да бъдат изложени на риск благодарение на подобни *** публикации. Чудя се къде е СЕМ? Това минава доста граници и може да е опасно за здравето на хората.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаем мисля че хората просто се забавляват тук никои не вярва на тия простоти ,99%е простотия има хора които се опитват разни неща тук но не им се хващат хората...
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната простащина, която може да подведе много хора. Подобни публикации са опасни за здравето на някои хора и би трябвало да се САНКЦИОНИРАТ от властите! НЕ ЧЕТЕТЕ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ И НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ ПО ТЯХ! КРЪВНАТА ВИ ГРУПА НЯМА НИЩО ОБЩО С ТОВА.