Картини от колекцията на Божков вече са в Националната галерия

Първите са постъпили там преди седмица
13 фев 2020 07:20, Анисия Иванова
27

Картини и други произведения на изкуството на Васил Божков вече са в Националната галерия, съобщи Bulgaria ON AIR.

Те се съхраняват в специално помещение и първите от тях са постъпили там преди седмица, когато са били иззети, веднага след излизането на прокурорското постановление и заповедта.

Екип на телевизията засне пътя на картините.

По неофициална информация на Новините ON AIR те са над 150, като техни автори са Владимир Димитров-Майстора, Светлин Русев, Антон Митов, Никола Кожухаров, Сирак Скитник, Димитър Казаков-Нерон, както и пластики на Вежди Рашидов и проф. Емил Попов.

"Всички служители на галерията обработват картините на Божков, това може да доведе до отмяна на изложби" обяви Ярослава Бубнова директор на галерията.

Снимка: Благой Цицелков (Bulgaria ON AIR)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В една нормална, правова,демократична държава никой няма право да присвоява имуществото, /движимо и недвижимо/ на някой било то и най-долния престъпник,без доказване със съд ,че е придобито незаконно, това говори лошо за държавата,много лошо, а после г-н Божков като спечели делото в Брюксел , кой ще плаща ....ами пак бедния български народ !!!!
20
0
 
8
 
! Отговори
xmmm преди 4 години
никакво право нямат да изземват каквото и да е само с "прокурорска" заповед и те го знаят ,но трика е да сложат сега ръка на всичко пък после като ги съдят ще влачат с години дела, ще измислят нещо, за плащането пък хич не им пука че е на наш гръб.
19
0
 
7
 
! Отговори
да бе, да преди 4 години
Само ще минат през галерията и после-току виж -изчезнали. Ама ,че държава,ама че закони..щом прокурора ,ако реши може да влезе у вас и да си присвои всичко ценно,като те набеди ,че не си си плащал данъците.Защото Божков твърди ,че е платил днъци за полвин милиард и вероятно не лъже. Обаче-прокурора пък твърди, че не е вярно и това се разбрало чак сега.Сега се разбрало и че има картини и други ценности..Кой знае колко време са им текли лигите по божковата колекция
18
0
 
2
 
! Отговори
do evala преди 4 години
вай вай "бебе на жена ти да напрай", *** много си прав, те тва е булгардържава, с тия мутри и тва може мноо си прав.
17
0
 
4
 
! Отговори
eee преди 4 години
е добре, тоя имал картини - прибраха му ги,че ги бил крал, така твърди гешо, 30г никой не видял, а ние като не сме крали не ни дават да протестираме, водни оръдия за нас, тотална цензура в интернет, във форума те блокират кога кажеш истината, сметки безумни, валят за ток, парно, вода, хляб, данъци и такси някакви фантастики там, та голям праз викам, по-ме интересуват сегашните от 10г другари на власт.
16
0
 
4
 
! Отговори
вредни мисли преди 4 години
Черепът си е айдук от класа, но докато няма присъда и съдебно решение за собствеността - к*во пра*им?!?!? Ще осъди той един ден държавата и всички ние ще плащаме.Пък и на рускинчето Ярка Кокошкарка, хич и нямам доверие! Току виж, картините си сменили олигарха с "някой братушка".
15
1
 
5
 
! Отговори
Eвала преди 4 години
До SichtpunktТо в тая територия всичко е възможно - прокурора може със заповед и бебе на жена ти да направи
14
0
 
10
 
! Отговори
bafff преди 4 години
Дори 44-та кога дойдоха комунистите пак със съд взеха имотите, а тук с "прокурорска" заповед, тя над съда бе, какво тук значи някакъв си съд, да го в правовата държава, за кво сме скачале, щом прокуратурата ще е над съда, след 30г пак същото, отиде Коня у ряката.
13
0
 
6
 
! Отговори
Гого преди 4 години
Тия оправиха ли покрива на галерията, че едно време течеше и картините мухлясваха?
12
0
 
5
 
! Отговори
Freeman преди 4 години
Берем си картини ...
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази госпожа изкуствоведка са я изненадали с камерата ли, или всеки ден си изглежда така неадекватно? Добре, че дръпнаха колимчето на Божков да се видят в експонати. Сега сигурно ще си увеличават щата понеже са претрупани
10
4
 
1
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Абе то и Цветан Василев няма присъда, ама какво да му оставим и картините ли да си прибере от фалиралата КТБ и да си продаде и сградите, които притежава и да си ги зинесе в някоя офшорна сметка на Нидерландо-Антилските острови ли? Да ви имам и мозъка и мисленето ви.
9
2
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Добре че му прибират всичко ! Национализацията от 23 декември 1947 г се завръща ! Социализмът се завръща ! Частната собственост е вредна !!! Браво на ГЕРБ !!!
8
3
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Айдуците от ГЕРБ всичко че украднат !
7
3
 
14
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Тоя Божков може да е всякакъв, но не мога да проумея как без съд и присъда разграбиха коли, картини, фирми разни!?Първо се за познай със българските закони, след това проявавай "загриженост" към един престъпник! Който е чел статията до края, ще знае, че изземването на собственост е възможно с прокурорска заповед.
6
1
 
15
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Божков беше от недосегаемите последните 30 години. Голяма риба от дълбините, много тъмни дълбини.И го изпържиха.Кой и защо? Едва ли ще разберем.
5
9
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
най жалкото е че това са неправомерни действия върху частна собственостТова не е "частна собственост", а пари придобити по престъпен начин. Това са мои и твои пари. Как може да защитавате и да правите реверанс на един углавен крадец и убиец, не знам!?
4
3
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Тоя Божков може да е всякакъв, но не мога да проумея как без съд и присъда разграбиха коли, картини, фирми разни!? Дори и някой да е нарушил закони, то нима частната собственост не е неприкосновена?
3
4
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Погледнете я само тази овчарка, какви очила си е сложила, само и само да се прави на нещо, което не е, а селянията и струи от нея, жалка история.
2
7
 
8
 
! Отговори
Краси преди 4 години
До АнонименНяма значение с какви пари е купувал, важното е че са си негови....ето това мислене е жалко....