Веска с 9-годишна присъда, след като удуши мъжа си

Инцидентът е от 13 януари миналата година
13 фев 2020 15:08, Ния Христова
21
Веска с 9-годишна присъда, след като удуши мъжа си
Снимка: Pixabay

Веска Хаджиева е осъдена на 9 години затвор, след като на 13 януари миналата година удуши мъжа си Костадин във външната им баня в пловдивското село Труд, съобщи в. Монитор. Окръжен съд в Пловдив издаде присъдата, която може да бъде обжалвана.

След направена съдебно-медицинска експертиза е установено, че причина за смъртта е асфиксия, която е получена при притискане на шията на жертвата. Жената е призната за виновна за умишлено убийство.

Веска и мъжът й дълги години били женени, но след смъртта на сина им преди 5-6 години отношенията им се влошават. Съпрузите продължили да живеят в една къща, но на различни етажи. На 13 януари 2019г. Веска търсела ключовете си и тъй като не ги намирала попитала мъжа си дали ги е виждал. Той отвърнал, че няма представа къде са и да си ги търси сама. По- късно същия ден Костадин поканил гости, които били негови приятели и съседи. Той им споделил, че на другия ден ще ходи до Пловдив, за да си направи медицински изследвания.

След няколко часа гостите си тръгнали, а Костадин влезнал в банята да се изкъпе. Съпругата му го последвала със същия въпрос за ключовете. Така се разраснал и скандал между тях, след което Костадин взел дървения си налъм и посегнал на жена си. Веска успяла да вдигне ръката си, за да се предпази, а в същото време Костадин изпуска налъма си и той чупи огледалото в банята. Парчетата стъкло наранили мъжа по краката. Караницата бързо преминала в сборичкване, при което и двамата паднали на пода. Веска успяла да хване мъжа си за врата и стискала, докато той не спрял да диша. След това счетоводителката използвала хавлиена кърпа, за да забърше банята и я изхвърлила в боклука.

На следващия ден Веска отишла на работа сякаш нищо не се е случило. Приятелите на Костадин го потърсили и го открили мъртъв в банята. Два дни по-късно за престъплението бе арестувана съпругата на жертвата. Веска може да обжалва присъдата си пред Апелативния съд в Пловдив в 15-дневен срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 4 години
Да удушиш някого при самозащита, май доста самозащита ще да е било. Направо си е искала да си го утепа.
16
7
 
2
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
Ава язе за туй пиша от могу време ,че жените от време на време тряа да бъдат побийвани от жа ти са качът на главътъ,те *** трият!
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еманципация дет се вика. Женорята станаха по-опасни он мъжете.
14
3
 
6
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Никъде не пишат за агресия от жени срещу мъже а наблюдавам, че не е рядко срещана. Моята жена също ми посяга, но аз нали съм джентълмен нямам право да я ударам.Така че затова се дразня, когато говорят за насилието над жени. Те в много случаи са жертва, но същите жени ако попаднат на възпитан мъж като мен започват да проявяват те агресия.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъжна история. Много хора в клетата България оскотяха, нищо човешко не остана у тях! Избиват се като животни за дреболии.
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не е взето предвид, че е действала при самозащита? Значи някой може да те бие с дървени налъми, обаче ако отвърнеш е умишлено убийство?
11
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Провансалски ценности. Не излизайте от София към прованса ако ви е мил живота.
10
0
 
6
 
! Отговори
гост преди 4 години
Ако беше от буята, година условно ...
9
3
 
23
 
! Отговори
Аз преди 4 години
В крайна сметка - намерила ли си е ключовете?
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мъжете вече и 10 годишна присъда не дават! хахаха
7
1
 
9
 
! Отговори
Беселина преди 4 години
Със счетоводителките шега не бива!...
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата история звучи като индийска драма.
5
2
 
6
 
! Отговори
Бе преди 4 години
дали има метален или пластмасов налъм?
4
6
 
14
 
! Отговори
мда преди 4 години
след което Костадин взел дървения си налъм и посегнал на жена си..Май Веска е действала при самозащита, а? Иначе външна баня, налъми....живеем като скотове...ужас....
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъжътй на Веска пиян ли е бил за да го удуши или Веска е като щангистка?
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама нямаше да предпази истинския потърпевш мъжа и. Щото в нея нищо не пише за насилие над мъже.
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истанбулската конвенция щеше да предпази Веска.