Златен медал в борбата: Селишка триумфира на Европейското в Рим

Биляна Дудова пък се окичи със сребро в категорията си
Обновена: 13 фев 2020 22:23 | 13 фев 2020 20:00, Петя Славова
13

Миглена Селишка спечели финалната схватка на Европейското първенство по борба, което се провежда в италианската столица Рим, съобщава Gol.bg.

Нашата представителка в най-леката категория до 50 килограма грабна златния медал, след като детронира досегашната шампионка от Украйна Оксана Ливач. Първата част от битката премина в нормално темпо, като Ливач опитваше да атакува основно главата на опонентката ѝ.

Двете размениха по една точка за пасивност, но след това дойде моментът на Селишка. Националката ни се възползва от настоятелността на опонентката си и на два пъти я контраатакува успешно, след което я изкара и извън пределите на тепиха.

Ливач не се предаваше, опита да спечели последната точка в срещата, но вместо това допусна нова грешка, от която Селишка се възползва по най-добрия начин и взе нов пункт на сметката си за 5:3.

Нова промяна в резултата нямаше и така Миглена Селишка си отмъсти за загубения именно от Ливач миналогодишен финал, стъпвайки на европейския връх.

Биляна Дудова пък се окичи със сребро в категорията си, предаде Bulgaria ON AIR.

Вижте още новини от спорта в Gol.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно на рожения си ден става европейска шампионка Селишка, тоест вчера!Браво, момиче!
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Селяшка !
8
2
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 4.Аз ли съм "расист"? Вече години съревнованието за 1 вото родено"българче в първите часове на годината".Го "печелят" Майки от малцинствата! Има и"шоу"водещ от Гърция в Българиявече!30г вие самите се превърнахте в Американофили!" Демократична" България се напълни с прислойки от други етноси и малцинства от цял свят! Вие младите тичате към Америка и загубихте във времето,единтичността си !!! "Толерантни" до безумие!!И ми казваш че съм "расист"? Преди всичко съм българин и после всичко останало
7
4
 
2
 
! Отговори
Света Наум преди 4 години
Мона Лиза.
6
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българинАко имаше око щеше да се осетиш, че дори това момиче на снимката не е чиста българка, но както и да е. Едва ли много биха различили българин от арменец. Българите са най-черните европейци
5
4
 
12
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
"Разделяй и владей". От време оно людете са се делили на "наши" и "ваши", поради щото така са чувствали принадлежност към една група и са имали общ сплотяващ враг в лицето на другата.А всъщност има само два вида хора свестни и кофти. Другото е фантазии в главите ни...
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти да не би да си расист? какво значение има кой как изглежда.Това е примитивно мислене и постоянно делене на наши и ваши.Това поражда проблеми между хората, видът Хомо сапиенс е един. Все едно да делиш черни и бели котки, прави ли го някой, и различни ли са котките с различни цветове - не , всички са от същия вид - котка. Хората от простотия се делят по външен вид, защото е най-лесно. За всеки *** това е елементарно. Трдуно за простака е да забележиш разума, културата.
3
9
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 години
Браво на тази млада българка! По ми е истинска победата и пред Арменчето Назарян! По някога се чудя на Амер5иканците.Радват се на спортисти които не приличат на тях по цвят и кожа! Аз ги деля на Българи и други.Без значение че се състезават за България! Това е положението!-:) Средно положение няма!!!
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Красиво момиче! Браво! Пожелния за още много успехи в спорта и в живота!
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!