Рекордно топъл януари, измериха над 20 градуса в Антарктида

Ледената покривка на Северния ледовит океан намалява
14 фев 2020 14:52,
15
Рекордно топъл януари, измериха над 20 градуса в Антарктида
Снимка: БГНЕС

Изминалият месец е бил най-топлият януари, откакто се води статистика, съобщиха учени от Националната администрация на САЩ за океаните и атмосферата.

Данните сочат, че температурите са превишили с градус и 14 стотни средните за XX век. Отчетено е намаляване на ледената покривка над Северния ледовит океан с 5,3 процента под средната за последните 30 години. Същата тенденция се наблюдава и за снежната покривка в Северното полукълбо.

Още по темата

През февруари в Антарктида е регистриран температурен рекорд от 20,75 градуса по Целзий, като за пръв път е надхвърлен прагът от 20 градуса, съобщи бразилски учен, цитиран от АФП.

Рекордната температура е измерена на 9 февруари на остров Сиймур, известен и под името Марамбио, обясни ученият Карлос Шефер, като същевременно подчерта, че тези данни "не са валидни за тенденция към климатична промяна".

"Това е просто знак, че в този район се случва нещо различно", каза Шефер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Дед Мароз преди 4 години
Мен ми е пък чудно, ужастните студове по нашите земи опреди 100-140 години нормални ли са били, припомням че сме далеч на юг и се очаква тук да е УМЕРЕН климат, а -25 -30 градуса ми се вижат доста. *** за това никой не казва.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде да потъваме всички под водата и да се свършва.
13
1
 
8
 
! Отговори
Абонат преди 4 години
Според топлофекация София и сметките за януари това е бил най- студеният месец от 30г насам.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... И всъщност е подобрен рекорда от ... 1981ва. Тогава зимите нали бяха различни? Или пък се бъркам, какво разправяха?Истината е че има цикличност и две еднакви години няма...
11
0
 
6
 
! Отговори
подвеждащо преди 4 години
Антарктида е голям континент. Тази температура е измерена на 63 градуса южна ширина. Това е все едно някой да ми обяви за сензация, че в Трондхайм, Норвегия е станало 20 градуса през лятото. Като стане 20 градуса на южния полюс тогава пишете пак...
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8В Турция и Саудитска Арабия няма много за топене.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Чел съм Библията ,но в нито една нейна книга не пише нищо за Антарктида,Арктика,айсберги ,топене на снеговете е ледове!Признай си ,ти не си чел Библията!
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Южното полукълбо сега е лято и няма нищо чудно в тези температури!Ако вземат в предвид рекордно ниски температури в източна Турция -40 градуса ,минусовите температури в Ирак ,даже в Саудитска Арабия -5,в столицата Рияд -2 ,то може да говорим за приближаващ ледников период!Но ,така е екоактивистите се интересуват само от положителните температури ,за да всяват паника,крайно време е някой да бъде осъден за това!
7
3
 
2
 
! Отговори
Радост Гешефтов преди 4 години
Мръсника Путин и неговият агент Божков докъде ни докараха....
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Do 1 2 i 3Ти пък си много умен, може би?. И какво сега, да не дишаме ли, щом се топи леда в Антарктида? Не го топим ние. Аз лично нямам никаква лична изгода да се топи, но той не се интересува от моите интереси и се топи. Ако можех да го спра това топене, щях да го направя, ако някой ме убеди, че си струва.
5
1
 
1
 
! Отговори
Do 1 2 i 3 преди 4 години
Много прости хора сте, а тия където ви харесват коментарите са още по прости!! Тук става дума за сериозни неща!!!
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се чудете не се пулете а прочетете последните страници от Библията. Там е описано с най големи подробности какво ще се случи в последните дни преди свършека. Знам че няма да си направите труда да прочетете за много от индивидите тази книга е измислица. Но когато дойде деня на страшният съд ще ревът и пищят но никой няма да ги чуе. Живеем в последните дни преди идването на Божият Син. Покайте се, изпмолете прошка за греховете си, пречистете душите си. Защото после щее късно.
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честито, Грета какво каза по въпроса или това е над нейното ниво и ще чака майка и са съчини няколко реда преди да излезе и пак хау даре ю ...
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите антарктици така и така ходят нататък всяка година. Да започнат да обработват земята малко по малко и да сеят. След години ще са едни гърди напред - територията около българската база ще е изорана, почвен хоризонт ще се оформи. Реколта ще има, пък може и да изнасяме антарктическа селскостопанска продукция. Важното е да се реагира навреме.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се оплаквате, че ви е топло, мазохисти такива !Да жулите климатика по-добре ли е ??? Или са ви прекалено големи заплатите и не ви еня колко ток ще платите ???!!!