Двама работници загинаха при строежа на "Хемус" край Буховци

Срутила се е изграждаща се бетонна колона
Обновена: 15 фев 2020 15:51 | 15 фев 2020 15:45, Камелия Цветанова
53
Двама работници загинаха при строежа на "Хемус" край Буховци
Снимка: Pixabay

Двама работници загинаха при трудова злополука по време на строителни дейности на автомагистрала „Хемус“ край търговищкото село Буховци. Окръжният прокурор на Търговище  Диляна Стоянова обясни, че инцидентът е станал при срутване на бетонна колона, съобщава БНР.

„Срутила се е изграждаща се бетонна колона и от голяма височина са паднали двама работници и са починали на място. Ще бъде изискан доклад от Инспекцията по труда във връзка с констатациите, които те са направили. Ще се назначат необходимите експертизи”, каза тя.

Работата на обекта за днес е преустановена, съобщи на брифинг Диляна Стоянова.

На строежа край Буховци се е срутил част от виадукт - бетонна колона с височина около 15 метра, от която са паднали двамата работници.

Починалите на място (42 и 51 г.) са служители на шуменска фирма. Единият е от омуртагското село Врани Кон, а другият - от град Върбица. Образувано е досъдебно производство, което се води от Окръжната прокуратура в Търговище. Ще бъдат изяснени причините, довели до срутването на кофража; както и има ли неизпълнение на условията на труд, които да са в пряка причинна връзка с инцидента.

Мястото е посетено от директора на Инспекцията по труда в Търговище Галина Градинарова, от директора на ОД на МВР комисар Николай Ненков и от областния управител Митко Стайков, които също участваха в брифинга.

По думите на Градинарова фирмата е проверявана от Инспекцията по труда. Починалите имат трудови договори, имат заповед за полагане на извънреден труд за деня.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Хемусзагинали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
Счетоводител преди 4 години
Аз навремето се учех, за да не работя тежък труд и сега най-много да падна от стола. Ама трябва да има и прости да работят черната работа.
47
0
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БОГ да ги прости хората жалко единия загинал е наследил професията от баща си остави две деца
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото си параноик и лъжец 47
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А като стане готово ако цялото това нещо строено с некачествени материали и некадърни инжинери не ми се мисли.Всичко строено досега е пълна пародия , всички пари са окрадени. Ако се направи една независима ревизия от ЕС ще лъснат кражби за милиари. Защо ЕС го допуска????
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във всяка една друга цивилизована държава при такава злополука МРРБ си подава оставката.
43
1
 
17
 
! Отговори
Байуй преди 4 години
Скелето е разположено и закрепено на кофража, явно при заливането на бетона кофражът е поддал и е завлякъл и скелето и работниците на него. Ясно е че заповедта е написана набързо на коляно след като е станала белята. *** прости булгаропитеци
42
1
 
9
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
......днес в софия доста народ ..- феновеВикахаБойко.. сурва ,бойко.а- на- нас...Хм.... Колко радостен и вдъхновен народа..
41
2
 
2
 
! Отговори
Анорак преди 4 години
От 42 коментара само три са по темата. Останалите май сч "вождове" политически шамани.
40
0
 
8
 
! Отговори
скот преди 4 години
Искат пари отгоре ,данъци ,ДДС такси ,трябва да се яде ,за дрехи да не ходим гол на работа. Затова ни отива здравето и живота накрая.Няма време и пари за култура, за удоволствия,за пътуване ,най много една ракия менте.Ш са върнат ама друг път ш бягаме бате в Аляска чак.
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата 10 години врътка *** като балък на входХА-ХА-ХА
38
0
 
17
 
! Отговори
МддМ преди 4 години
Днес рдни фенове...минавайки по жълтите павета...скандираха.. Бб..( самоцензириране) Бб ...( Самоцензуриране).....
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пу..жалко да за хоратаДа се бе срутила....при рязането на лентата под тежеста на оня с ножицата...
36
2
 
29
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Боко верно не може да боядиса онова дето тато построиНо може да бастиса всичко построено. Хора егати клетвата ни хвана,кой ни го натресе тоя?? И той взе да ги слага навсякъде от неговият сой ?? Боко ходи бе..снимай се там ? Не премиер а селфаджия
35
3
 
25
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Там крадат се милиони,сякаш дявола ги гони,да играят със Смъртта.А окрадената ни държава,Пиночет си заслужава,или Гешев - засега.
34
1
 
22
 
! Отговори
Нещо не сте разбрали преди 4 години
Няма как да се срути бетонна колона. Вероятно става въпрос за срутване на скеле или кофраж.
33
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Б-а-с-и още не са я постороили и вече се гътнала - боковото качество, ще ни трепе и след като го изфъшкаме
32
26
 
12
 
! Отговори
kkk преди 4 години
Копейкаджиите нямат задръжки,даже и трагедията на хората не пропуснаха да политизират!В Русия и при БСП хора не умират на работните си места!Наистина сте изключително *** парчета!
31
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При вашето управление на БСП нищо не се срутваше, защото и нищо не се строеше!
30
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко редовно прави обиколки с джипа вместо да спре обекта,защото не е обезопасен той ги кара да работят извънредно,същото се случи и на магистрала Струма загинаха двама работника.Всичко това ще тежи на неговата съвест дано Господ го накаже по скоро за да няма повече страдащи семейства.
29
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На *** хората мрът като *** след "Райт".....ХА-ХА-ХАП.П. Срутила се изграждана бетонна колона....ХО-ХОНе може да издържи и до приемането на обекта вече "качественото" стрУителство на Тиквите.УЖаСт !!!