Коронавирусът в Китай, дошъл от пазар с диви животни в Хубей

Населението там е 11 милиона
Обновена: 15 фев 2020 13:56 | 15 фев 2020 13:45, Петя Славова
28
Коронавирусът в Китай, дошъл от пазар с диви животни в Хубей
Снимка: Bulgaria ON AIR

Китайските официални институции твърдят, че новият коронавирус е дошъл от диви животни, продавани на пазара в Хуан – столица на провинция Хубей в Централен Китай, която има 11-милионно население. Наподобяващото пневмония заболяване се разпространи бързо в края на декември и Световната здравна организация го обяви за глобална заплаха, съобщи "Вашингтон пост".

Още по темата

По последни данни, от вируса в Китай са се заразили над 60 000 души, а над 1 000 са загинали, което надвишава броя на жертвите на САРС - вируса от 2003 г., предаде БГНЕС.

Заразените в провинция Хубей са над 15 000, а смъртните случаи са над 200. Потвърдени случаи на заразени със смъртоносния вирус има и извън Китай. В САЩ по официални данни броят им е 15. Потвърждение за инфектирани има във Франция, Белгия, Швеция, Индия, Хонконг, Япония, Непал, Камбоджа, Сингапур, ОАЕ, Виетнам, Тайван, Канада и Шри Ланка. Китайските власти предприеха безпрецедентни мерки, като решиха да преустановят временно транспортните комуникации от и до Хуан с цел ограничаване разпространението на вируса.м Хуан е ключов транспортен център за превоз на стоки от вътрешността на Китай до крайбрежието, както и за търговския трафик север—юг.

Припомняме, че с цел ограничаване разпространението на коронавируса, много големи авиокомпании преустановиха полетите от и до Китай, между които United, American и Delta Airlines, Lufthansa, KLM, British Airways, Air France и др.

Заради заболяването бяха отменени и големи спортни състезания като турнирите по голф в Куала Лумпур, Малайзия и Шънджън, Китай, които бяха насрочени за април, както и редица международни спортни състезания в Азия, най-големите "жертви" сред които е Световното първенство по лека атлетика на закрито в Нандзин и Гран При на Китай в Шанхай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой знае ли какво става в северна корея
22
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Много взеха да се заиграват с биооръжие гнусните рептили. Сирия, "Скрипал", сега в Китай. Това брутално очевадното. Иначе от години откъдето минат "белите каски" - я биооръжие, я химическо( проверява се бързо къде е имало бели каски и т.н.). Бездушна работа! *** хайвани обаче скоро ще си намерят майстора!
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, така е.Пита се, кой зарази животните на пазара?
20
5
 
5
 
! Отговори
Танко преди 4 години
Последният заразен от ушанкавирус ,ще умре в България!
19
5
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Знаем откъде дойде virUSA.
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакаме руска ваксина и светъл комунизъм.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпроса е че ако заразата мутира, ваксината няма да е ефикасна, а истинския кошмар ще настъпи, ако този вирус стане като сезонен " грип" хиляди пъти по- заразен и смъртоносен. Кофти работа
16
2
 
16
 
! Отговори
фейк нюз преди 4 години
Спрете ги тези песни за пазара с животните.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Хубей може да има 56 милиона жители и всички са поставени в карантина, влизането и излизането от нея се контролира от армията. Общо в Китай към момента са поставени под карантина над 90 милиона души.
14
6
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!!!ФАЩ ОФИЦИАЛНО СИ ПРИЗНА, ЧЕ Е ПУСНАЛ ВИРУСА И , ЧЕ ВЕЧЕ ИМАТ ВАКСИНА НО ЩЕ ИЗЧАКАТ ДО НОЕМВРИ ДА Я ПУСНАТ ЗА ДА МОЖЕ ПРОДАЖБИТЕ НА ВАКСИНАТА ДА СА МАКСИМАЛНО ГОЛЕМИ!!!!
13
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aaa, не! *** каза, че САЩ го пуснали.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахаха това новина ли е? Питам защоти точно това го съобщиха още на втория ден (преди 20-25 дена) ... но явно някой е бил завт и чак сега го е превел от чуждя печат.Добре че чета западна преса че иначе нещата се движат с бая закъснение
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес има и първи случай на починал в Европа. Във Франция е, 80 годишна китайка. Другите медии вече съобщиха. И първи случай на заразен в Африка - в Египет.
10
10
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Е как се е появил този вирус при животните, след като досега не е съществувал? Ей така от нищото. И тези диви животни само в на пазара в Хубей ли са били? Няма ли ги другаде по света?
9
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И нашите русофили са дошли от пазар за диви животни.Що българи умряха от този вирус !
8
8
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Да бе , американците почнали да правят ваксина - 150 милиона броя , колко ще струват Незнам, но ще ти вземат парите, и после Пак може да те хване вируса :))) Важно е Парите да ти взематХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
7
4
 
20
 
! Отговори
94198 преди 4 години
Спомням си как за СПИН бяха изкарали виновни някакви зелени маймуни или нещо такова.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не беше ли "Ухан"или "Вухан"/както го нарича Юксел по бтв-то/!?Какво е това '"Хуан"?Май авторката е снощна , защото не е във форма днес...
5
1
 
7
 
! Отговори
58161 преди 4 години
Наали вече ни показаха сергии със змии и други влечуги - това ми беще достатъчно. Повече се впечатлявам от франсетата, които в началото пуснаха еднократно инфо за този вирус, който бил много странна комбинация между три познати коронавируси. Сега и те препечатват снимки на прилепи, змии и не знам още какво. Поне не ни досаждайте с дивите животни - мълчанието в такива бедствия и по-достойният начин на поведение.
4
9
 
11
 
! Отговори
ha ha преди 4 години
Ама Америка днес обяви че почвали да правят ваксина (до края на месеца) - за нещо дето не познават(?) дошло от 'диви животни'(?)Нещо не се връзва историята.