Вирусолог: Коронавирусът ще обиколи света!

В човешкия организъм няма открити никакви антитела
17 фев 2020 17:00, Елка Василева
43
Вирусолог: Коронавирусът ще обиколи света!
Снимка: архив, БГНЕС

„Коронавирусът ще обиколи света, защото разпространението му не е просто епидемия, а пандемия!“ - това заяви  видната италианска вирусоложка проф. Илария Капуа пред в. „Кориере дела сера“.

През 2006 г. Илария Капуа открива и проследява в лаборатория край Венеция нашествието на вируса на известния с печална слава птичи грип, а сега е директор на Здравния център за върхови постижения към Университета в американския щат Флорида, обяснява „Монитор“.

Основната причина за очертаващото се небивало разпространение на коронавируса според проф. Капуа е фактът, че за разлика от сходни тревожни моменти от миналото засега в човешкия организъм няма открити никакви антитела за защита от новата напаст.

Още по темата

Известната вирусоложка подчертава пред авторитетния всекидневник, че китайските власти били направили чудеса за ограничаването на заразата, предотвратили са нейното бързо разпространение, но не са успели да направят невъзможното в нашия глобален и обвързан свят – да я спрат.

За проф. Падуа особено тревожно е констатираното вече присъствие на коронавируса в Египет и съответно в Африка, защото то може да се окаже опасно за целия свят. По простата причина, че на Черния континент според учената жена съществуват всички благоприятни фактори за неговото повсеместно и скоростно разпространение като бедност, лоша хигиена, недобро хранене, гъсто живеещи в метрополиите много хора, за които здравеопазването е химера, наличието на куп други опасни болести.

На въпроса на „Кориере дела сера“ защо всички подобни зарази тръгват от Китай Илария отговаря, че това не е така и посочва като източник на подобни бедствия за човека преди всичко Африка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
АНТИ-МВР преди 4 години
USA ХУБАВ ВИРУС НАПРАВИХА !!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анонимен 38, щях да ти дам 100 лайка, ама мога само един.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво прай СПИН в днк-то на вируса????????????Как в природата се е появил Вирус в комбинация от топлокръвно (прилеп), студенокръвно (змия) плюс СПИН ?????Или, може би, в Лаборатория????50 на 50!?Шъ риче, или природата е решила да прави "пролетно почистване", или другарите от САЩ съ решили да отстранят конкуренцията в Азия - Китай, Ю.Корея и Япония и у Европа!Любопитна е ситуацията и с... Иран!?Що пък баш Иран, а???Ни знам, ни знам....
35
0
 
8
 
! Отговори
Ди Велт преди 4 години
В Германия изписаха от болницата полвината от заразените и децата. Всички здрави без компликации.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не лови българи. И вирусът си има стандарти.
33
3
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
до 28. Американския народ не войнолюбив. Той е воювал по убеждения за последен път през Гражданската война 1864 г. Когато са го изпращали на фронта, са използвали най-долни психологически трикове - например нападението на Пърл Хабър. Американския народ произхожда от хора, които не са могли да търпят подтисничеството на европейските монархии, от затворници натирени от вече споменатите, бедни и умни хора, волеви натури, добри е верни жени. Лошото е, че след 2001 г властта се взе само от каторжници
32
0
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
"...защо всички подобни зарази тръгват от Китай...." Защото там живеят много хора и на гъсто. Това са вируси, които се размножават в човешките клетки. Те също търсят своето място в света. Няма да изморят всичките хора, защото ще загинат и те. Постепенно, преминавайки през много организми, тяхната вирулентност ще намалее и ще се превърне в обикновен грип. Докато стане това много хора ще загинат, защото нямаме имунитет. Прочетете за Испанската болест в края на ВСВ. Нищо ново, сетът се развива.
31
5
 
0
 
! Отговори
ТЕБТ преди 4 години
28.....Написал си най-голямата глупост, но просто не знаеш какво вършиш....
30
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам търпение да дойде. Както каза един виден политик 80% от населението на територията вече за нищо не става!
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алкохола помагало против грипа корона вируса, демек рьгайте ракиджоса яко.
28
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не изпитвам и грам съмнение, че става въпрос за биологично оръжие използвано от САЩ за да удари китайската икономика. Американците от край време разработват вируси. Те хвърлиха две атомни бомби над цивилни градове с майки и деца, пък какво остава за това. Американците, като нация от каторжници, робовладелци, наследници на членове на ку-клус-клан, са природно зъл, алчен, властен, агресивен и военнолюбив народ, който унищожи Близкия Изток и Украйна без да му мигне окото. Мечтаят за нова война.
27
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали ви казах да ги броите до 65 000 000 в целият свят и тогава може би ще отмине. Не усещате ли че всичко се прави умишлено. Вместо да затворят границите и да спрът полетите те правят точно обратното. Прибират явно болни вместо да ги изолират под карантина. Вируса е устойчив до 9 часа извън организъм през това време хиляди ще го прихванат. Пандемията наближава.
26
2
 
24
 
! Отговори
срив преди 4 години
смятайте ако вируса стигне в държавите от третия свят кво ше се случи. но така е когато разни "умни учени" с техните опити и открития се правят на Господ !
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква хигиена? Индия,Перник са без вода.Афганистан,Пакистан,Тибет- изобщо.Не ги лъжете хората.
24
8
 
7
 
! Отговори
Зелен ЕвроЖендрВеган преди 4 години
Затварянето на Границите е Нацизъм, Всъщност Такова нещо като Граници Няма - Отворено Общество - Уилкомен, елате Чумави, Обичаме Ви!
23
2
 
22
 
! Отговори
РОКО преди 4 години
Щом не затварят границите,значи сигурно това е идеята ...
22
2
 
26
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Може(ше) и да се предотврати с едно просто затваряне на граници, но не е икономически изгодно.
21
22
 
8
 
! Отговори
УСА преди 4 години
Решението: Атомни бомби в/у:1. Китай2. С. Кореа3. Африка (от-до)4. ГерманияБратя Американци, обединявайте се с Русия и пускайте арсенала! Вижте кои са истинските врагове на човечеството, поспрете се за миг от геополитическите си боричкания и спасете света! Ако не друго, поне Китай трябва да бъде спрян това е истинската съвременна Империя на Злото.
20
3
 
34
 
! Отговори
Драган преди 4 години
Затваряйте границата докато е време ! После ще е късно !
19
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 19 Късно е чадо за Военно положение, защото Тиквата държи и военните в момента! Военно положение трябваше да се въведе 90- та година , чадо- в мътните времена, когато се преразпределяха на сини комунисти и червени комунисти и да имаше един генерал като Добри Джуров да въведе военно положение. Тогава трябваше да стане това...сега сме закъснели с 30 години и няма връщане назад. Изтървахме влака!