Поръчител на двойно убийство ще лежи 20 години

Веселин Иванов изплаща 800 хил. лв. кръвнина
24 фев 2020 21:21, Ния Христова
5
Поръчител на двойно убийство ще лежи 20 години
Снимка: Pixabay

800 хил. лв. кръвнина ще трябва да изплати на роднините на жертвите поръчител на двойно убийство, съобщава в. Монитор.

Подсъдимият Веселин Иванов получи присъда от 20 години затвор от съда в Габрово. Той е обвинен, че е поръчител на убийството на семейство Илия и Еленка Спиридонови от габровската махала Богданчовци. Осъденият и семейството живеели в съседни къщи в селото. Между тях имало и стара вражда.

На 11 август 2017 г. сутринта къщата на семейство Спиридонови пламва и изгаря цялата. След като е овладян пожара, пожарникарите намират овъглените тела на собствениците. След направена аутопсия става ясно, че преди да изгорят, двамата са били застреляни.

Още по темата

 
Габровските криминалисти разкриват убиеца и поръчителя след проведено разследване. Прекият извършител на престъплението е 54-годишния Лъчезар Парашкевов, а поръчител е съседът на убитите Веселин Иванов. И двамата са привлечени като обвиняеми. Убиецът Лъчезар умира в затвора и наказателното производство срещу него е прекратено. Поръчителят Веселин Иванов получава 20 години затвор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А има ли ги тези пари, или имоти? Как ще плати?
4
0
 
5
 
! Отговори
Неполицай преди 4 години
Браво на полицаите разкрили това престъпление!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милата ми Родина...Колко е хубава с тези хора в нея...
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имаше достъп до Алексей Петров поръчителят никога нямаше да бъде разкрит.Защото Петров има много отряди, включително и в ДАНС, които много добре знаят как да изпипат нещата, че да не бъдат разкрити, а и същевременно могат да отчетат и дейност, че са разкрили шпионин работил за чужда държава.Преди това, чрез интриги жервата ще беде скарана със всички познати, изкарана гей, замесена в изнасилвания и убийства, измами и т.н. без брой гадости.
1
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са много години, само за две убийства.